Forum'da ara:
Ara

Yazar Mesaj
Mesaj24.06.2008, 20:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

mehtapkilic yazmış:
tartı bozuk
Smile))
Bizde bööle oluyo bozulunca:)
sanırım tartı 10 kg eksik tartıyor
bir kişi çıksa da 10 kg eksik iki kişi çıksa da...
sorunda buradan oluşuyor...
Yani mantığımca bu.
Bu arada belirtmeliyim.
sorualr çok güzeldi:)
Çok hoş bir başlık olmuş.
Eylülde hepsini soracağım öğrencilerime:)

öğrencileriniz için korkabilirim çünkü çok zor sorular arıyorum maluum cunobag abimiz daha hiç zorlanmadı Mr. Green :mrgreen

li`nin kilosuna A, Velinin`kine V ve tartının yanlış tartma miktarına da x diyelim: Buna göre:
A + x = 40
V + x = 50 ve
(A + V) + x = 100 olacaktır. (Beraber tartılmaları durumu)
Bu denklemlerden x=-10 bulunur. Yani tartı 10 kg. eksik artmaktadır.

tebrikler cunobag ve mehtapkılıc bildiniz....

En son afilliyanlizlik tarafından 24.06.2008 20:15:26 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj24.06.2008, 21:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

cunobag yazmış:
Evleri soldan sağa doğru sıralarsak:

Ev: Renk, Sahibi, Hayvan, İçecek, Sigara.

1.Ev: Sarı, Norveçli, Kedi, Su, Dunhill.
2.Ev: Mavi, Danimarkalı, At, Çay, Marlboro.
3.Ev: Kırmızı, İngiliz, Kuş, Süt, Palmall.
4.Ev: Yeşil, Alman, Balık, Kahve, Rothmanns.
5.Ev: Beyaz, İsveçli, Köpek, Bira, Winfield.

Balık besleyen arkadaş, görüldüğü üzere Yeşil evde oturan, kahve ve Rothmanns tercih eden Alman arkadaşımız...
Mesaj24.06.2008, 21:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

afilliyanlizlik yazmış:
mehtapkilic yazmış:
tartı bozuk
Smile))
Bizde bööle oluyo bozulunca:)
sanırım tartı 10 kg eksik tartıyor
bir kişi çıksa da 10 kg eksik iki kişi çıksa da...
sorunda buradan oluşuyor...
Yani mantığımca bu.
Bu arada belirtmeliyim.
sorualr çok güzeldi:)
Çok hoş bir başlık olmuş.
Eylülde hepsini soracağım öğrencilerime:)

öğrencileriniz için korkabilirim çünkü çok zor sorular arıyorum maluum cunobag abimiz daha hiç zorlanmadı Mr. Green :mrgreen

li`nin kilosuna A, Velinin`kine V ve tartının yanlış tartma miktarına da x diyelim: Buna göre:
A + x = 40
V + x = 50 ve
(A + V) + x = 100 olacaktır. (Beraber tartılmaları durumu)
Bu denklemlerden x=-10 bulunur. Yani tartı 10 kg. eksik artmaktadır.

tebrikler cunobag ve mehtapkılıc bildiniz....
Mesaj25.06.2008, 00:27 (UTC)    
Mesaj konusu:

cevdetprizrenli yazmış:
İnsan sesi bir bardağı çatlatabilir mi? Smile Smile Smile Smile Very Happy Very Happy

cevdetciğim flimlerde görüyorum çatlıyor ama gerçek hayatda bilmiyorum Very Happy
Mesaj25.06.2008, 00:33 (UTC)    
Mesaj konusu: yeni soru çıktı tabtaze buyrun....

Yumurtanızı tam 12 dakika kaynatmak istiyorsunuz. Biri 9 dakikalık, diğeride 6 dakikalık 2 kum saati kullanmamız gerekiyor. Bu işi nasıl çözersiniz?
Mesaj25.06.2008, 05:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

İlk olarak 9 dakikalığı kullanarım.

O bitince 6 dakikalığın yarsına kadar gelmesini beklerim Very Happy

Yani 9+3=12 Smile

Teşekkürler Wink

DURMAK DEĞİL ÇALIŞMAK LAZIM, OLMAK DEĞİL VAR OLMAK LAZIM,
PAYLAŞIMA DEVAM!!!!
Mesaj25.06.2008, 18:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

anlas yazmış:
İlk olarak 9 dakikalığı kullanarım.

O bitince 6 dakikalığın yarsına kadar gelmesini beklerim Very Happy

Yani 9+3=12 Smile

Teşekkürler Wink

size göre bu doğru olabilir ama benim cevabım bu deyil arkadaşım ee varmı başkaa kendine güvenen bu soruya devammm
Mesaj25.06.2008, 18:46 (UTC)    
Mesaj konusu:

Afili Sende bu sorulari nereden buluyorsun Question Rolling Eyes Wink Wink Smile Very Happy Laughing
Mesaj25.06.2008, 21:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

İlk önce 9 dakikalık olanı koyarız 6. dakikaya geldiğinde diğer yumurtayı koyarız. 9. dakikaya geldiğinde 1. yumurtayı yani 9 dakika da pişen yumurtayı çıkartırız.12 dakika olduğunda 6 dakikada pişen yumurtayı çıkartırız, ikiside böylece 12 dakikada pişmiş olur.
Mesaj26.06.2008, 09:40 (UTC)    
Mesaj konusu:

sallıycam ama gülmek yok...

önce kum saatlerini açarız.6dklık olanı bi yere boşaltırız.9dklık kumu 6dklık kaba yettiği kadar koyarız.3 dkyı gösteren kum artar.onu bir yere koyarız yani 9 dklık kum saatinin kabı boş olur.6dk lık kumları boşalttığımız şeyden alır,yavaşça 9dklık kaba koyarız.sonra 6dklık saatteki kumdan,9 dklık saati dolduracak kadar olanı yani 3dklık kumu o kaba koyarız.hani en başta artan 3 dklık kumu bi yere koymuştuk ya,şu anda 9dklık saatte olan kumu da oraya başaltırız.dier saatteki kumu da başka yere boşaltırız.sonra o 12dkyı gösteren kumu ordaki iki kum saatine boşaltırız ve kapaklarını kapatırız.yumurtaları pişirirken önce birinci saati ters çeviririz.o tamamen aşağı düşünce dierini çeviririz.oradaki kum da boşalınca yumurtaların altını kapatıtrız.

bişi anlamamış olabilirsiniz.yani kısaca o 15dklık kumun içinden 3 dklık kumu çıkarıp 12 dklık kum yapıp pişiriyoruz.

yazana kadar canım çıktı
inşallah anlamışsınızdır

En son melosh11 tarafından 26.06.2008 09:40:57 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj26.06.2008, 16:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

[quote="melosh11"]sallıycam ama gülmek yok...

önce kum saatlerini açarız.6dklık olanı bi yere boşaltırız.9dklık kumu 6dklık kaba yettiği kadar koyarız.3 dkyı gösteren kum artar.onu bir yere koyarız yani 9 dklık kum saatinin kabı boş olur.6dk lık kumları boşalttığımız şeyden alır,yavaşça 9dklık kaba koyarız.sonra 6dklık saatteki kumdan,9 dklık saati dolduracak kadar olanı yani 3dklık kumu o kaba koyarız.hani en başta artan 3 dklık kumu bi yere koymuştuk ya,şu anda 9dklık saatte olan kumu da oraya başaltırız.dier saatteki kumu da başka yere boşaltırız.sonra o 12dkyı gösteren kumu ordaki iki kum saatine boşaltırız ve kapaklarını kapatırız.yumurtaları pişirirken önce birinci saati ters çeviririz.o tamamen aşağı düşünce dierini çeviririz.oradaki kum da boşalınca yumurtaların altını kapatıtrız.

bişi anlamamış olabilirsiniz.yani kısaca o 15dklık kumun içinden 3 dklık kumu çıkarıp 12 dklık kum yapıp pişiriyoruz.

yazana kadar canım çıktı
inşallah anlamışsınızdır[/quote

yemin ederim bişey anlamadım bi daha okuyacam Very Happy
Mesaj26.06.2008, 16:42 (UTC)    
Mesaj konusu:

arkadaşlar sorunuun cevabı geldi .....

9 dakika ve 6 dakikalık kum saatleri aynı anda başlatılır. 6 dakikalık bittiğinde 9 dakikalık kum saatinde 3 dakikalık kısım kalır. O anda yumurta kaynatılmaya başlatılır. Bittiğinde ters çevrilir ve bitinceye kadar kaynama devam eder.
3 dakika + 9 dakika = 12 dakika
Mesaj26.06.2008, 16:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

Benimki de hemen hemen aynı değilmi dostum Laughing

DURMAK DEĞİL ÇALIŞMAK LAZIM, OLMAK DEĞİL VAR OLMAK LAZIM,
PAYLAŞIMA DEVAM!!!!
Mesaj26.06.2008, 17:20 (UTC)    
Mesaj konusu:

anlas yazmış:
Benimki de hemen hemen aynı değilmi dostum Laughing

evet hemen hemen aynı Very HappyVery HappyVery Happy
Mesaj26.06.2008, 17:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

Fizikçi Abuzittin Beyazoğlu, matematikçi Saniye Kızılgül ve Kimyacı Murtaza Karagülle üniversitenin lobisinde otururlarken içlerinden biri şöyle bir yorum yapar:

"- Benim saçım kızıl, sizinki beyaz ve sizinki de kara!? Ama hiç birimizin saç rengi ile soyadı uymuyor!!"

"- Çok haklısınız efendim." diye cevap verir Saniye Hanım. "Ama bu yorumun bir fizikçiden gelmesini beklerdim aslında."

Buna göre fizikçinin saç rengi ne olur?
Önceki mesajları göster: