Yazar |
Mesaj |
-
nurcin-ozer
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
01.11.2010, 19:03 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
-index- yazmış:
Ukraynalı Leonid Stadnik 2.57 metre boyuyla dünyanın en uzun adamı ve hormon bozukluğundan dolayı hala büyümeye devam ediyor.
Benim yorumum;
Bu durumda Sultan Kösen dünyanın en uzun ikinci insanı oluyor.
Eve nasıl giriyor acaba ? ______________
Bilgisayarfareleri'ne teşekkürler! |
|
↑
|
|
|
-
anadolulular
Uzman Üye
|
01.11.2010, 20:24 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Fanatik Yahudiler Kudüs'te terör estiriyor
Cumartesi günü Kudüs'te Peygamber (Haneviim) Caddesi üzerinde bulunan eski bir kiliseyi kundaklayan aşırı fanatik Yahudiler, dün de Filistinli bir genci linç etti.
Yerleşimci Yahudilerin Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırıları devam ediyor. Onlarca Yahudi yerleşimci, Batı Kudüs'teki Helil caddesinden geçmekte olan Filistinli bir gence saldırarak linç etti. Filistinli gencin dayağın etkisiyle bilincini kaybettiği bildirildi.
Yerleşimci Yahudilerin saldırısına uğrayan Ferit Kamil El-Tobasi'nin ailesi oğullarının Hedasa Ayn Karim Hastanesi'nde yoğun bakımda yattığını belirterek, Ferit El-Tobasi'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ve Filistinli gencin vücudunun birçok yerine ağır darbeler aldığını söyledi.
El-Tobasi'nin ailesi, fanatik Yahudilerin Filistinli gencin özellikle kafasına ve göğsüne keskin aletlerle vurduklarını ve birkaç dakika kendine gelen Ferit'in daha sonra yeniden bilincini kaybettiğini ifade etti.
Yaralı gencin erkek kardeşi kendisiyle dün birkaç dakika konuşabildiğini belirterek, "Perşembe günü gece yarısı işinden çıktıktan sonra fanatik gaspçılardan biri "Bu Arap, bu Arap" diye bağırmış ve üzerine saldırmış. Ferit'i itekleyerek yere düşürmüş. Daha sonra 30'u aşkın Siyonist gaspçı üzerine çullanmış. Boş bir alana sürükleyerek ölesiye dövmüşler" dedi.
İsrailli yerleşimciler bilincini kaybedene kadar dövdüklerini genci kasıtlı olarak bir çöp bidonunun yanına bıraktıkları ve Kudüs halkından biri tarafından bulunan gencin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
Fanatik Yahudi yerleşimciler Kudüs'te Peygamber (Haneviim) Caddesi üzerinde bulunan eski bir kiliseyi kundaklamıştı. Kilisenin önde gelen liderlerinden Zekeriya El-Maşriki, aldıkları ilk bilgilerin, bazı yaşlı yerleşimcilerin kilisenin arka kısmındaki camları kırarak, birinci katından içeri molotof kokteylleri attığı yönünde olduğunu söyledi. |
|
↑
|
|
|
-
filistinliturkler
Acemi Üye
|
02.11.2010, 18:11 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
@anadolulular
Fanatik Yahudilerin "Terör Estirmesi" onlarin Hobisidir. ______________ |
|
↑
|
|
|
-
istanbulhatti
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
02.11.2010, 20:43 (UTC) Mesaj konusu: SLM |
|
|
YOUTUBE YİNE YASAKLANDI
Youtube yine yasaklandı!
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait görüntüler nedeniyle mahkeme yasak kararı aldı.ANKARA (A.A) - Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi, Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerin yer aldığı video paylaşım sitesi ''Youtube''a erişimin engellenmesi kararı aldı.
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) ''Youtube''dan söz konusu görüntülerin kaldırılmasını isteyeceği, aksi halde siteye erişimi engelleyeceği kaydedildi.
Baykal'ın avukatları, müvekkillerine ait olduğu iddia edilen görüntülerin ''Youtube''da yayınlanması üzerine, bu görüntülere erişimin engellenmesi istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.
Bu şikayet üzerine harekete geçen Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk, Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, söz konusu görüntülere erişimin engellenmesini talep etti.
Mahkeme, Savcı Yücetürk'ün talebi doğrultusunda, ''Youtube''a erişimin engellenmesi kararı aldı.
Karar, gereğinin yapılması için dün Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) gönderildi. TİB'in, ''Youtube''a yazı yazarak, söz konusu görüntülerin kaldırılmasını talep edeceği, aksi halde bu internet sitesine erişimi engelleyeceği kaydedildi.
En son istanbulhatti tarafından 02.11.2010 20:44:26 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
|
|
↑
|
|
|
-
istanbulhatti
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
02.11.2010, 21:38 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Canlı bomba kimliği belli oldu
Pazar günü gerçekleşen ve 15'i polis 32 kişinin yaralandığı Taksim'deki intihar saldırının gerçekleştiren teröristin kimliği belli oldu.
Taksim’deki intihar bombacısının 3 ay önce Habur’dan giriş yapan Vedat Acar olduğu öğrenildi.Taksim’deki intihar bombacısının 3 ay önce Habur’dan giriş yapan Vedat Acar olduğu öğrenildi.
Taksim’deki intihar bombacısının 3 ay önce Habur’dan giriş yapan, Van Gürpınar nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Vedat Acar olduğu ve İstanbul'a geldikten sonra Şirinevler'de kaldığı öğrenildi. Acar'ın 2004'te PKK'ya katıldığı açıklandı.
İŞTE İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA:
İstanbul Valiliği:
"31 Ekim 2010 Pazar günü saat 10.40 sıralarında İstanbul Beyoğlu İlçesi Taksim Meydanı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bekleme noktasına yönelik olarak yapılan menfur saldırı ile ilgili olarak, eylemin failinin tespiti amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda; Eylemi gerçekleştiren kişinin, Van Gürpınar nüfusuna kayıtlı 1986 doğumlu Vedat Acar isimli şahıs olduğu, 2004 yılında bölücü terör örgütüne katıldığı tespit edilmiş olup, olay ve şahsın irtibatlarına yönelik çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir"
7 KİŞİ GÖZALTINDA
Öte yandan Taksim'deki patlamayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.
AİLESİNİN EVİNDE ARAMA YAPILDI
Vedat Acar'ın ailesinin yaşadığı Bağcılar'daki evde polis arama çalışması başlattı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından akşam saatlerinde başlatılan arama çalışmaları yaklaşık 1.5 saat sürdü. Evden siyah bir poşetle çıkan ekipler, daha sonra emniyet müdürlüğüne geri döndü. Bu sırada evde yaşayan aile bireyleri zaman zaman pencereye çıktıkları görüldü. Gazeteciler tarafından görüntülenmek istemeyen aile bireyleri daha sonra içeri geçti.
Acar ailesiyle aynı sitede yaşadıklarını öğrenen mahalle sakinleri polisin çalışmalarını merakla izledikleri görüldü.
Söz konusu dairede aynı aileden 11 kişinin bir arada yaşadığını ifade eden bazı site sakinleri aile bireylerini tanımadıklarını ve sadece aynı sitede oturduklarını söylediler. |
|
↑
|
|
|
-
istanbulhatti
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
02.11.2010, 21:39 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
tipinde bile meymelet yok |
|
↑
|
|
|
-
gececi40
Uzman Üye
|
|
↑
|
|
|
-
istanbulhatti
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
02.11.2010, 22:25 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
|
|
↑
|
|
|
-
fenerlininsitesi
Uzman Üye
|
02.11.2010, 22:38 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
tam bir yaratık allahtan kimseye birşey olmadı ______________ Darağacında olsak bile son sözümüz ''FENERBAHÇE''
Artık Forumla İşim Yok |
|
↑
|
|
|
-
simerweb
Uzman Üye
|
03.11.2010, 14:05 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Zorunlu eğitim 13 yıla çıkıyor, sınıf geçme sistemi değişiyor…
18. Milli Eğitim Şurası’nda, zorunlu eğitim süresinin lise dahil 13 yıla çıkarılması, ortaöğretimde sınıf geçme yerine ders geçme sistemi getirilerek okulu erken bitirme olanağı verilmesi, haftalık ders saatlerinin azaltılarak teneffüslerin süresinin uzatılması konuları komisyon kararı olarak benimsendi.
İlköğretim ve Ortaöğretimin Güçlendirilmesi, Ortaöğretime Erişimin sağlanması" konularını tartışan komisyon, raporunu tamamladı.
8 yıllık zorunlu eğitimin tartışıldığı komisyonda, "Gelişim özellikleri bakımından farklı düzeylerdeki öğrencilerin bir arada bulunmasının ortaya çıkardığı pedagojik sorunların ortadan kaldırılması için ilköğretim okullarında 8 yıllık zorunlu eğitim, öğrencilerin yaş ve gelişim özellikleri dikkate alınarak kademelendirilmeli. Fiziksel mekanlar bu kademelere göre öğrencilerin ayrı alanlarda eğitim görmelerini sağlayacak biçimde bölümlendirilmeli" önerisi kabul edildi.
Komisyon ayrıca, zorunlu eğitimin süresinin lise dahil 13 yıla çıkarılması kararı da aldı. Komisyonda dün tartışılan "Milli Güvenlik dersi müfredatı yenilenmeli, derse branş öğretmenleri girmeli" önerisi, "Milli Güvenlik dersi müfredatı yenilenmesi ve derse öğretmenlerin girmesi için yasal düzenleme yapılması" şeklinde değiştirildi. Komisyonda, öğrencileri sevindirecek bazı maddeler de kabul edildi. Bu çerçevede, ortaöğretimde haftalık ders saatlerinin azaltılması, teneffüs süresinin uzatılması, ortaöğretimde sınıf geçme yerine ders geçme sistemi
getirilerek okulu daha erken bitirmeye imkan sağlanması" gibi konularda görüş birliğine varıldı.
Kız öğrencilerin okullaşma oranlarının artırılmasının da tartışıldığı komisyonda "kız öğrencilerin ortaöğretime devamlarına ilişkin teşviklerin artırılması, yeni yatılı liseler açılması ve kız çocuklarının okula erişimi için
pozitif ayrımcılık yapılması" benimsendi. "Ortaöğretimde forma yerine kıyafetin serbest olması" konusunun da
tartışıldığı komisyonda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın serbest kıyafet uygulaması yönünde bir çalışması bulunduğu belirtilerek, karar alınmasına gerek bulunmadığı belirtildi.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK
Öğretmenin Yetiştirilmesi, İstihdamı ve Mesleki Gelişimi konulu komisyonda da sözleşmeli öğretmenlik uygulaması nedeniyle yapılan tartışma gerginliğe yol açtı. Komisyonda, öğretmen adaylarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda veya bununla ilgili yapılacak sınavlarda, "Öğretmenlik mesleğiyle ilgili genel kültür sorularının yanında mezun oldukları özel alanlarla ilgili sorular da yöneltilmesi" konusu karara bağlandı.
Komisyon ayrıca, "Öğretmenlerin istihdamında kullanılan kadrolu, sözleşmeli ve ücretli gibi farklı uygulamaların kaldırılarak tek bir istihdam modeline geçilmesi, bir perspektif plan çerçevesinde özendirici yöntemlerle personelin kademeli olarak sözleşmeli hale getirilmesi" maddesi de kabul edildi ve komisyon çalışması tamamlandı.
Bu maddenin komisyondan geçmesine karşı çıkan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Tüm öğretmenlerin sözlemeli hale getirilmesi" uygulamasını kabul etmeyeceklerini belirtti. Koncuk’un, "Bu yaptığınız
haksızlık. Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları ve özel öğretim kurumları yöneticilerinin görüşleri doğrultusunda rapor hazırlanıyor" sözlerine, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük "Artislik yapma" şeklinde tepki
gösterdi. Küçük ve Koncuk birbirlerinin üzerine yürürken, Öğretmen Yetiştirme GenelMüdürü Ömer Balıbey ile diğer
komisyon üyeleri araya girerek, sakinleştirmeye çalıştı.
İsmail Koncuk, tartışmanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Sayın Bakan söz vermişti, sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu hale getirileceği konusunda. Ancak öğretmenliğin kademeli olarak zaman içinde sözleşmeli hale getirilmesi teklifini kabul ettiler. Biz de buna tepkimizi ortaya
koydu. Biz ilgililerle görüşme yaptık, bunu Şura Genel Kurul toplantısı sırasında kaldırtmaya çalışacağız. Öğretmenlerin haklarıyla ilgili bir karar veriyorsunuz burada öğretmen yok. Özel okulların yetkilileri, özel okulların müdürleri, akademisyenler benim öğretmenimin sözleşmeli öğretmen olmasına karar veriyor. Böyle bir demokrasi anlayışına saygı duymam. Benim bunları kınama hakkım var ve kınadım."
Koncuk, tartışmanın ardından Mehmet Küçük ile görüştüklerini belirterek, "Bunu uzatmak bize yakışmaz. Görüştük, barıştık, hatta öpüştük. İşi düzelttik. Zaten bir yanlış anlama olmuş" dedi.
TÜM ÖĞRENCİLERE ENSTRÜMAN
Sanat ve Beceri ile ilgili oluşturulan alt komisyonda da ilköğretim sonuna kadar her öğrencinin bir enstrüman çalması önerisi yapıldı. İlköğretimde resim ve müzik ders saatlerinin yeni öğretim yöntem ve teknikleri dikkate
alınarak artırılmasının istendiği alt komisyonda, ders dışı eğitim faaliyetlerinin artırılması ve "Sanat İnsanı Yetiştirme Projesi" hazırlanarak uygulamaya konulması önerildi. 18. Milli Eğitim Şurası’nda bugün öğleden sonra Genel Kurul çalışmalarına geçilecek.
KAYNAK:
kanaldhaber.com.tr ______________ "Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol."
Hz.Mevlana |
|
↑
|
|
|
-
bilgisayarfareleri
Uzman Üye
|
03.11.2010, 14:11 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
üff biz zaten liseye gidiyoruz bir de üniyi zorunlu yapsınlar artık... ______________ |
|
↑
|
|
|
-
istanbulhatti
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
03.11.2010, 20:13 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
[color=red]YOUTUBE TEKRARDAN AKTİF
Youtube yine yasaklandı!
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait görüntüler nedeniyle mahkeme yasak kararı aldı.ANKARA (A.A) - Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi, Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerin yer aldığı video paylaşım sitesi ''Youtube''a erişimin engellenmesi kararı aldı.Videoların siteden kaldırılması üzerine
YOUTUBE TEKRARDAN AKTİF
HALE GELDİ |
|
↑
|
|
|
-
bs-destek-merkezim
Uzman Üye
|
|
↑
|
|
|
-
sehrialem
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
03.11.2010, 21:39 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
youtube bi yasaklanıyo bi yasağı kaldırılıyo. Ya youtubede türkiyeyi yasaklıcak kurtulcak sonunda. Ben olsam youtube yerinde türkiyeye erişim yasağı koyardım. ______________ Html Kod Şifreleme... |
|
↑
|
|
|
-
arkadasimhayvan
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
05.11.2010, 15:49 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
gececi40 yazmış: istanbulhatti yazmış: tipinde bile meymelet yok
ceset zaten
sorun sadece ceset olması değil parçaları hertarafa saçıldığı için kafası dağılınca hepsini birleştirip ameliyatla yapıştırıyorlar:D |
|
↑
|
|
|
|