Flash oyunlar için Game Maker kullanılmıyo diye biliyorum.Game maker zaten okadar kaliteli oyunlar için kullanılmıyo.oyun yapmanın mantığını daha kolay anlamanı sağlıyor.Orda kendini geliştirdiğin zaman daha profosyonel GERÇEK oyun programlarını kullanmanı kolaylaştırır.Ben Gamemaker da 2 boyutlu oyunların daha güzel olduğunu düşünüyorum.3 boyutlu oyunlar biraz zorlar.Tabiki Gammakerda da çeşitli kodlar kullanılıyor.GML adlı bir dil var.Kodları o dil ile yazıyorsun.Eğer GML dilini bilmiyorsan sana çok büyük yardımı dokunacak çeşitli Action lar var.Mesela bir objeyi klavyedeki ok tuşlarıyla hareket ettirmek için GML ile kod yazmak yerine hazır komutlar var onları seçiyorsun, hangi tuşa basılınca objenin hareket etmesini istiyorsan o tuşları ayarlıyorsun gerisini Gamemaker hallediyor.ama kendini geliştirdiğin zaman yavaş yavaş kodlarla da uğraşmaya başlarsan hayalindeki oyun gerçeğe bir adım daha yaklaşır.
(Bizim sınavlar çoktaaan bitti nerdeyse okul şimdiden tatile girdi
)