Yazar |
Mesaj |
-
kutsalincil
Acemi Üye
|
03.02.2010, 14:04 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
[quote
Eski Ahit'te Şeytan
Eski Antlaşma'da Şeytan Hrıstiyanlıktaki gibi korkulan bir mahluk değildir ve kötülüklerin temelini oluşturmaz. Çünkü musevilikte Hayrın da şerrin de Tanrı'dan geldiği inancı vardır. Bu sebeple Satan ya da Samael adı verilen Şeytan'nın hile ve aldatmacalarına karşı dikkatli olunmalıdır.
Yine Talmud, Bava Batra Bölümü, Daf 16a 'ya göre:
(הוא שטן הוא יצר הרע הוא מלאך המות הוא שטן דכתיב)
Şeytan, kötü dürtüler ve Ölüm Meleği aynı şahsiyetlerdir.
Ezekiel 28:12–19: "..güzellerin ve bilgelerin en mükemmeliydin. Eden'de, Tanrı'nın bahçesindeydin. Giysilerin hep güzel taşlarla – yakut, zümrüt, aytaşı, beril, onix, safir, turkuazla - ve altın işlemelerle süslüydü. Bunlar sana sen yaratıldığın gün verildi. Seni kudretinle ve gücünle bekçim yaptım. Tanrının kutsal dağına gidebiliyor ve ateş tarlalarında yürüyebiliyordun. Yaptıklarından tamamen muaf tutulurdun ta ki için kötülükle dolana dek. Bu varlık içinde bile daha büyük şiddet yarattın ve günahkar oldun. Seni tanrının dağından men ettim ve seni bekçilik ettiğin ateş tarlalarından sürgün ettim. Güzelliğin yüzünden için kibirle doldu ve bilgeliğini kendi ünün için harcadın. Seni içine hapsettiğim ateşle beraber dünyaya attım. Seni takip edenlerle beraber sonunuz ateşler içinde küle dönecek. Çok feci bir sona geldin."
Yeni Antlaşma'da Şeytan
Şeytan özellikle Yeni Antlaşma'da ve Hrıstiyan inancında kendisine daha çok yer bulmuştur. Özellikle İsa'yı sürekli olarak kışkırtır. Ancak Şeytanın kişiliğinin kaynağı İncil değil, hristiyan edebiyatıdır. John Milton'nun epik bir şiirinde Şeytanın en üst düzeyde bir melekken insanı ve kendini yaratan tanrıya karşı düşmanlığa yönelen bir kişilik olduğu anlatılır. Ancak Şeytan kesinlikle cehennemde hapsolmuş biri değildir aksine istediği her yere - dünyaya hatta cennete bile - girip çıkabilir. Bu özellikleriyle Şeytanın nihayi amacı insanlığı yaratıcının yolundan saptırmaktır. Bu anlamda kendisini tanrıya bir rakip olarak kabul ettirme gayreti içindedir. Kendisine bir süre verilmiş ve bu sürenin dolmasına kadar yaratıcıya karşı açtığı savaşın sonucunu beklemektedir. Yaradılış (Genesis) bölümünde, Âdem ve Havva'yı kışkırtan yılan figürü,Tevrat'taki anlatımın aksine daha sonraları Hristiyan uleması tarafından Şeytan olarak değerlendirilmiştir. Doğu (Ortodoks) Kilisesine göre Şeytan, insanın üç düşmanı (günah-ölüm)'den birisidir. Bütün Hristiyan inanışlarında, Şeytan, İsa'ya ve İsa figüründe Tanrı'ya karşı son bir savaş (Armageddon) açacaktır. Bu savaş aynı zamanda Şeytana verilen sürenin de (aeonios) sonuna çok yaklaşıldığını gösterecektir. Unitaryan Kilisesine göre Şeytan bu zaman geldiğinde tekrar iyi olacak ve melek özelliklerine kavuşacaktır. Bu sürenin nasıl işleyeceği her kilisede farklılıklar gösterir. Neticede dünya tüm şeytanlıklardan arınır ve tıpkı cennet gibi günahsız bir yere dönüşür. Ortaçağ'da Şeytan bir keçi gibi sakallı ve boynuzlu, elinde çatal ve kuyruklu olarak tasvir edilirdi. Bu görüntünün oluşmasının sebebi incil değildir ve hristiyanlıktan önceki pagan inanışlarda simgelenen bazı tanrı figürlerinden (Pan, Dionysus) kaynaklanır.
Arkadaşın belirttiği Kutsal Kitapta bu konuya değinir cin ve görünmeyen varlıklar vardır.Ufoya gelince papa nın bir sözü aklıma geldi eğer bu evrende yalnız oldugumuzu düşünürsek Tanrının yaratıcı gücünü sınırlarmış oluruz demişt
Alleluya Amen |
|
↑
|
|
|
-
gizliarsiv
Aktif Üye
|
13.02.2010, 19:58 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
213321 yazmış: YA KARDEŞİM BU SORULARI BANA SORACAN BUNLAR BENİM UZMANLIK ALANIM BAK KARDEŞİM UFO YOK CİNLER VAR BÜYÜ VAR MERAK ETTİĞİ SORULARIN VARSA BANA SORABİLİRSİN
PAYLAŞIMLARINI BEKLİYORUZ KARDESIM OZAMAN MİLLETİ AYDINLATALIM DEGİLMİ ______________
Hv.Svn. Kd. Er |
|
↑
|
|
|
-
oyundm
Acemi Üye
|
14.02.2010, 13:59 (UTC) Mesaj konusu: Re: ufolar , cinler ve büyü varmı ? |
|
|
gizliarsiv yazmış: ARKADAŞLAR BEN SİTEYİ KURDUM AMA HALA KAFAMDA BİR SORU İŞARETİ VAR
ACABA UFO VARMI,CİN VARMI,BU ALEMDE YALNIZMIYIZ,BÜYÜ DİYE BİR ŞEY VARMI MÜMKÜNMÜ?
BU SORULAR HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR BENİ AYDINLATIRSA MEMNUN OLURUM.
WEB SİTEMDE UFOLARDAN MESAJ DİYE BİR SAYFA AÇTIM O MESAJ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZİDE ALMAK İSTERİM.
SİZİN BAŞINIZDAN GEÇEN OLAYLARIDA İTİRAF ARŞİVİ SAYFAMDA PAYLAŞIRSANIZ MEMNUN OLURUM.
LÜTFEN BENİ ŞU SORULARDAN KURTARIN.
SAYGILARIMLA
________________________________________________________________________________________________
UFO , CİN , BÜYÜ , ARŞİVİ , GİZLİ BELGELER VE GİZLİ İLİMLER ARŞİVİ
www.gizliarsiv.tr.gg
Cinleri gören, bilen, temasa geçen, değişik kıtalardan, değişik inançlardan milyonlarca insan olmuştur tarih boyunca, hepsinin tarifleride aynıdır cinler hakkında, ayrıca her şeyiyle Allah'ın kitabı olduğu açık ve net olan mucize kitap Kur'an'da da geçiyor olması zaten açık ve net dedlildir. |
|
↑
|
|
|
-
gizliarsiv
Aktif Üye
|
20.02.2010, 23:29 (UTC) Mesaj konusu: Re: ufolar , cinler ve büyü varmı ? |
|
|
oyundm yazmış: gizliarsiv yazmış: ARKADAŞLAR BEN SİTEYİ KURDUM AMA HALA KAFAMDA BİR SORU İŞARETİ VAR
ACABA UFO VARMI,CİN VARMI,BU ALEMDE YALNIZMIYIZ,BÜYÜ DİYE BİR ŞEY VARMI MÜMKÜNMÜ?
BU SORULAR HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR BENİ AYDINLATIRSA MEMNUN OLURUM.
WEB SİTEMDE UFOLARDAN MESAJ DİYE BİR SAYFA AÇTIM O MESAJ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZİDE ALMAK İSTERİM.
SİZİN BAŞINIZDAN GEÇEN OLAYLARIDA İTİRAF ARŞİVİ SAYFAMDA PAYLAŞIRSANIZ MEMNUN OLURUM.
LÜTFEN BENİ ŞU SORULARDAN KURTARIN.
SAYGILARIMLA
Cinleri gören, bilen, temasa geçen, değişik kıtalardan, değişik inançlardan milyonlarca insan olmuştur tarih boyunca, hepsinin tarifleride aynıdır cinler hakkında, ayrıca her şeyiyle Allah'ın kitabı olduğu açık ve net olan mucize kitap Kur'an'da da geçiyor olması zaten açık ve net dedlildir.
PAYLAŞIMLARINI BEKLİYORUZ KARDESIM ______________
Hv.Svn. Kd. Er |
|
↑
|
|
|
-
gizliarsiv
Aktif Üye
|
12.03.2010, 18:39 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
paylasim61 yazmış: Süper Nova Nedir?
Süpernova, enerjisi biten Büyük Yıldızların şiddetle patlaması durumuna verilen addır. Bir süpernovanın parlaklığı Güneş'in parlaklığının yüz milyon katına varabilir.
Başlangıçta yapısı, iyonize madde olan plazma şeklindeki bir süpernovanın parlaklığını yitirmesi haftalar ya da aylar sürebilir. Bu süre zarfında yaydığı enerji, güneşin 10 milyar yılda yayacağı enerjiden daha fazladır. Bu patlamalar, maddenin evrende bir noktadan başka noktalara taşınması işine yarar. Patlama sonucunda dağılan yıldız artıklarının, evrenin başka köşelerinde birikerek yeniden yıldızlar ya da yıldız sistemleri oluşturduğu varsayılmaktadır. Bu varsayıma göre, Güneş, Güneş Sistemi içindeki gezegenler ve bu arada elbette bizim Dünyamız da, çok eski zamanlarda gerçekleşmiş bir süpernova patlamasının sonucunda ortaya çıkmıştır.
18 Eylül 2006 tarihinde R Quimby ve P. Mondol tarafından keşfedilen SN2006 gy isimli süpernovanın şimdiye kadar gözlemlenmiş en parlak süpernova olduğu açıklandı. SN2006 gy süpernovasının meydana geldiği galaksi NGC 1260, bize 238 milyon ışık yılı uzaklıkta. Yani süpernovadan gelen ışığın dünyamıza ulaşması 238 milyon yıl sürdü.
Süpernova tarafından fırlatılan gaz kabuk yıldızlararası ortama ilerlerken, yeni meydana gelen ağır elementleri de yıldızlararası ortama katarak zenginleştirir; buna da süpernova kalıntısı denir. Tarihte, gözlenen süpernova patlaması ile birlikte, sadece yarım düzine süpernova kalıntısı eşleştirilmiştir. 1572'de Tycuho, 1604'de Kepler ve 1054 yılında Çinli astronomların gözlediği süpernovalar bunlara örnektir.
Cygnus takımyıldızında bulunan, Dünyaya 2500 ışık yılı uzaklıktaki ve Cygnus Düğümü olarak bilinen bir süpernova kalıntısına ait süpernova yaklaşık 15 000 yıl önce patlamıştır. Bugün bile devam edegelen patlamadan kalan şok dalgaları çevresindeki yıldızlararası ortamı hala itmektedir ve içindeki gazı ısıtıp X ışını yaymaya devam etmektedir.
1054 yılında Çin ve Japon kayıtlarına alınan Yengeç Bulutsusu (Crab Nebula) bir süpernova neticesi oluşmuş olup, bize uzaklığının 7000 ışık yılı olmasına rağmen haftalarca Venüs'ten daha parlak görünmüş ve yaklaşık iki yıl boyunca da gözle rahat görünen parlaklığa sahip olmuştur.
Bugün bile bulutsu saatte 4 milyon km hızla genişlemekte olup gama ışınlarından X ışınlarına, UV, optik, infared ve radyo dalgalarına kadar bütün dalgaboylarında ışınım yayınlamaktadır.
Sınıflandırma
Gökbilimciler süpernovaları anlamak için onları tayflarında görünen farklı kimyasal öğelerin çizgilerine göre sınıflandırmışlardır. Birinci bölüm için ilk öğe, çizginin var olması veya hidrojen nedeniyle olmamasıdır. Eğer bir süpernovanın tayfı, (Tayfın görsel kısmında Balmer dizisi olarak bilinen) hidrojenin bir çizgisini içerirse, Tip II olarak sınıflandırılır; diğeri ise Tip I dir. Bu tipler arasındaki altbölümler, diğer elementlerin ve ışık eğrisi (süpernovanın zaman içindeki görünür parlaklığının grafiği) çizgilerinin var olmasına göre oluşturulur.
Örnek Resimler:
|
|
|
-
supertrafik
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
|
↑
|
|
|
-
ua1905ua
Uzman Üye
|
30.03.2010, 20:44 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Başlık 200 mesaj sayısına ulaştığı için..
Arşiv'e taşınmıştır.. ______________ Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW |
|
↑
|
|
|
|