Yazar |
Mesaj |
-
informess
Uzman Üye
|
26.02.2010, 21:56 (UTC) Mesaj konusu: 24 milyonu aşkın internet bağımlısı |
|
|
Çin'de internet bağımlısı gençlerin sayısının 24 milyonu geçtiği bildirildi.
Ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinde kısa süre önce yapılan bir araştırma, eyalette internet bağımlısı olan gençlerin sayısının 460 bini geçtiğini ve bunun olumsuz etkilerinin ciddileştiğini gösterdi.
Komünist Gençlik Birliği tarafından yapılan araştırmaya göre, gençlerin yarısından fazlası internette oynanan oyunlara tutkunluğu yüzünden bilgisayarın esiri oluyor. İnternet bağımlılığının nedenleri arasında sanal ortamda sohbet etme ve arkadaşlık kurma isteği büyük bir farkla ikinci sırada bulunuyor.
China Daily gazetesindeki haberde, internette çok zaman geçiren gençlerin önemli bölümünün görme bozukluğu, boyun ağrısı, düzensiz uyku, bağışıklığın zayıflaması, yorgunluk ve tedirginlik gibi sorunlar çektiğine işaret edildi.
Araştırmanın sonuçlarına göre, internet bağımlısı olan gençlerin yüzde 64'ü okuldan nefret etmeye başlıyor. Haber portalları, Çin'de internet bağımlısı gençlerin sayısının 2005 yılına göre iki katına çıktığını ve bu sayının 2015'te 50 milyonu bulmasının beklendiğini duyurdu.
Özellikle 14-16 yaş arasındaki çocukların internete karşı daha korunmasız olduğuna dikkati çeken uzmanlar, gençlerin internet bağımlılığının nedenlerinin başında ders baskısını kaldıramamalarının ve aileleri tarafından dışlandıklarını düşünmelerinin geldiğini savunuyor.______________ -Kul der ki; "İşlerimi halledip, Rabbime yöneleyim."
Rabbi der ki; "Bana yönelin, işlerinizi halledeyim." |
|
↑
|
|
|
-
v5k
Acemi Üye
|
27.02.2010, 07:53 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
o zaman çindeki sitelerin ziyaretçi sayısı daha fazla ______________ |
|
↑
|
|
|
-
mega-ipek
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
27.02.2010, 08:11 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Walla Ben sana Türkiyeden En Az 10 Milyon İnternet Bağımlısı Cıkartırım :S ______________ |
|
↑
|
|
|
-
tumland
Aktif Üye
|
27.02.2010, 08:31 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Bide dünyada'ki net bağımlısını düşünün,ben düşünemiyorum bile ______________ |
|
↑
|
|
|
-
kutahyamm43
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
27.02.2010, 08:44 (UTC) Mesaj konusu: bs |
|
|
Çin'in nüfusuna göre az bile ______________ |
|
↑
|
|
|
-
king-center
Acemi Üye
|
27.02.2010, 08:46 (UTC) Mesaj konusu: Re: bs |
|
|
kutahyamm43 yazmış: Çin'in nüfusuna göre az bile |
|
↑
|
|
|
-
tumland
Aktif Üye
|
27.02.2010, 09:09 (UTC) Mesaj konusu: Re: bs |
|
|
kutahyamm43 yazmış: Çin'in nüfusuna göre az bile
Çin'de kaç milyon kişi,bi de bağımlısına bak.Türkiye'nin tümü net bağımlısı olsa Çin'i geçemez xD ______________ |
|
↑
|
|
|
-
blacktint
Acemi Üye
|
27.02.2010, 09:43 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
mega-ipek yazmış: Walla Ben sana Türkiyeden En Az 10 Milyon İnternet Bağımlısı Cıkartırım :S
Türkiyenin bir ekonomik durumunu düşün... Ve elinde her bilgisayar olanda internet yok olsa bile internet bağımlısı olarak nitelendrilemez diye düşünüyorum...______________ |
|
↑
|
|
|
-
bakugan-izle-oyna
Acemi Üye
|
27.02.2010, 12:27 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Ama birçok site yasak orda. Nereye bağımlı oluyorlarsa ______________ Bakugan
|
|
↑
|
|
|
-
htlmkodes
Uzman Üye
|
27.02.2010, 13:45 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
bakugan-izle-oyna yazmış: Ama birçok site yasak orda. Nereye bağımlı oluyorlarsa
Evet Yasak Google Bile kullanılamıyor. artık Orada o derece Bakalım Çinlilere Karşı bir arama motorumu yapsam cin arama motoru ______________ Geliyoruz sessiz ve derinden!... |
|
↑
|
|
|
-
gececi40
Uzman Üye
|
27.02.2010, 14:23 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
htlmkodes yazmış: bakugan-izle-oyna yazmış: Ama birçok site yasak orda. Nereye bağımlı oluyorlarsa
Evet Yasak Google Bile kullanılamıyor. artık Orada o derece Bakalım Çinlilere Karşı bir arama motorumu yapsam cin arama motoru
böyle birşey yaparsan sponsörünüm kodescim
doğrumu yazdım spönsormuydü ______________ Destek: support-tr( at )webme.com not:(at) değil @ Sıkça Sorulan Sorular Googleye Kayıt Resimli Anlatım
PROFESYONEL KENDİSİNİN YAPTIĞI YARDIMLARI DEĞİL, KENDİNE YAPILAN YARDIMLARI HATIRLAYANDIR. |
|
↑
|
|
|
-
tumland
Aktif Üye
|
27.02.2010, 14:24 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
"Sponsor" ______________ |
|
↑
|
|
|
-
gececi40
Uzman Üye
|
|
↑
|
|
|
-
htlmkodes
Uzman Üye
|
27.02.2010, 14:30 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
gececi40 yazmış: tumland yazmış: "Sponsor"
demek ki iki türlüde yanlış yazdım
ahh cahil gececi ahh
Yok est. Gececim. Güzel Fikirler var aklımda Yavaş yavaş yapıyorum. Ama arama motoru En son yapacagım iş 4 Ay sonra sponsora İhtiyacım olcak iyi olur Vallah ______________ Geliyoruz sessiz ve derinden!... |
|
↑
|
|
|
-
bilgiliwebnet
Uzman Üye
|
27.02.2010, 14:32 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|