mylet yazmış: Ben Oyunu Nasıl Yapıyorum?
Meraklıları için;
Cevap:
Oyunlar genellikle oyun motoru denilen oyun programları veya derleyiciler ile yapılmaktadır.
Ben 3D Game Studio adlı oyun motorunu kullanmaktayım.Şuanda CSAT:Kaz Operasyonu adlı bir projem var.
Nasılmı Yapıyorum?
-İlk önce senaryo ve kurgu'yu hazırlıyorum.Bunları birkaçkez gözden geçiriyorum.
-Sonra ise oyun için neler gerekli olduğunu planlıyroum(Karakter,Leveller,Grafik vs)
-Level,Karakter vs için Konsept Çizimleri yapıyorum.
-Script Editor ile Oyun için bir prototip hazırlıyorum.(Programlama dili ile oyunun sanal alemde ilk adımını atmış oluyorum)
-Planladığım karakter,level gibi modelleri çeşitli programlarla modelliyorum ve level editor'de topluyorum.
-Level Editor işlemi tamamlandığında script editor ile oyunu geliştiriyorum.Oyunu geliştirirken level editordeki modelleri'de düzenlemeye sokuyorum.
-Leveller ve Scriptler bittiğinde Video'ya geçiyorum tabi isteyenlere.Videoları kamerayla çekip çizgi flim efekti vererekte yapabilir veya animasyon programlarıylada.
-Oyunumu .exe uygulama formatında yayınlıyorum.
Arkadaşlar işte oyun yapmanın temeli böyledir.Bu bilgi yanlış olabilir.Kendime göre yorumladım.
Çevir kazı yanmasın
Ne diyorsun sen?
![Very Happy](//wtheme.webme.com/smiles/icon_biggrin.gif)
prof.oyun için bunlar'ı öğrenmek ohoooo....nerde ne anlatıyosun ki sen
Oyun yapmak isteyen arkadaşlar "3D Max"okadar basit bir sistem değil kolay kolay yapılamaz...Film konusunda ki kadar ısrarcıyım!
Eğer amatör oyunlar filan yapmak istiyosanız ;
Game Maker (2.0-1.3 gibi versiyonları var ama tam hatırlayamıyorum)var.googleye yazın çıkacaktır
-Ki o sistemde 2D oyun yapılıyor ama 3D Yapanlarda var -ki onlar bile mükemmel yapıyolar ve 3D Max kullanmıyorlar...
![Laughing](//wtheme.webme.com/smiles/icon_lol.gif)
Araştırınca onların da forumlarında anlatımlar olduğunu anlayacaksınızdır
Yok level editör yok script editör ne bu?
![Laughing](//wtheme.webme.com/smiles/icon_lol.gif)
Bunların hepsi o programda var...Ve program çok basit diyebilirim.En basit örnekle ; Bedava-sitem nasıl bi servis sağlıyorsa gamemaker de öyle
Bi tane daha program vardı ama adını hatırlayamadım üzgünüm
O programda direkt olarak 3D yapıyordunuz...Gamemaker'in derslerine bakarak mylet arkadaşımın saydıklarını boşa çıkacağını anlayacaksınızdır
@mylet : Senin geçtiğin yollardan geçtim...Ama lütfen biraz daha üzerinde dur ve anlat
İyi Eğlenceler
Upload siteleri benim yaptığım oyunu upload'ını 3-8 dakika arasında sildiği için upload edemiyorum... Kusura bakmayın
![Wink](//wtheme.webme.com/smiles/icon_wink.gif)