Başlığa ilgi yok mu kitap tavsiye etmiyormusunuz arkadaşlar ?
Cem yayınevinin psikanaliz üzerine çalışılmış analizleri dilimize çevirmiş...
Sinmund Freud' un psikolojik kuramlar ve yöntemlerini(psikanaliz)miras bırakmış bir dizi çalışmlar bunlar.
Sinmund Freud , Psikanaliz üzerine ayrıca beş konferans ve psikanalize toplu bakış,
hans zulliger,çocuk vicdanı ve biz ayrıca suçlu çocuklar ve çocuk mahkemeleri
alexander mitscherlich ,barış düşencesi ve saldırganlık,
Alfred Brauchle ,ipnotizma ve telkinle tedavi,
...elimde birkaç seri daha var.Sanırım çok kolay bulunmuyor ama internette sipariş stoklarıda tükenmemiş de olabilir.
Bu kitaplardan birini 4 sene önce kadıköyden sahaflar çarşısından almıştım(çarşının ismi farklı olabilir)
Diğerlerini geçen gün Muğlada çok sevdiğim bir abimin dükkanının tozlu raflarında buldum.
Ülkemizde yeni yeni vurgulanmaya başlanıyor yada seslerini duyuramıyorlar.İlk nedene inmeye çalışarak,olaya farklı açıdan bakabilirsek...
rönesans ,reform ve sanayi devrimini yaşamamış bir toplumuz...Ki 200-300 yıl gerideyiz.Bizde bunlar hakim değil,gelenek görenek herşeyden(insandan bile)önemli.Toplumuzda psikoloji değil yargı ve değerler başta malesef.
Övülecek yanlarımızı ne yazık ki çok önde tutuyor aynı zamanda bazı gerçekleri hala kabul etmiyor yada farkedemiyoruz
Ahh nereden bu konuya geldim amacım sadece kitap isimleri yazmaktı.Başlamışım devam etmek daha iyi sanırım.
Atatürk biliyordu, araştırıyordu Anadolunun kültürel ve kozmik kökenlerini...Bu yüzden (kendi fikrim) bu rönesansı yada reformu yasalaştırmaya yani yaptırım haline getirmekten başka bir yolu olmadığı için inkilapları da gerçekleştirdi.
Bana kızan olabilir ama kendimizden başka insnların düşüncelerine ne zaman katkı sağladık yada saygı duyduk özgür olacağız!
Belki de bu düşüncelerim daha derinlemesine araştırdığım zaman değişir...Umarım
. Yoksa Al bunu al! eğ başı...Ergenekonda 3751. duruşma repliklerini yaşayacağım
Sevgiler
Soldaki Menüyü Sağ Kısma da Ekle
+
Butona(Menü' ye)Resim Ekle +
Polldady' den Anket+
Editör nasıl kullanılır?+
Formata Son
+
Güvenilir Sayaç+
Ücretsiz Toplist Kur+
Resimin Köşelerini Yuvarla+
Web Yönetici Araçları+