Vista-Ses-Mikrofon Ayarları-ANLATIM-1 (RESİMLİ)
İlk Olarak Bilgisayarınız Sağ Alt Köşesinde Bulunan Ses Simgesine Sağ Tıklıyoruz.
Açılan Menüde Kayıt Aygıtları Kısmını Tıklayınız.
Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi Ses bölümündeyiz. Orta kısımda boş bir yere “Sağ” tıklıyoruz.
“Devre Dışı Bırakılmış Aygıtları Göster” seçeneğini seçerek Stereo Karışımı görünür duruma getiriyoruz.
Stereo Karışımı şuan görünür durumda. “Stereo Karışımı” üstüne geliyoruz ve “Sağ” tıklıyoruz.
Açılan menüde “Etkinleştir” seçeneğini seçerek “Stereo Karışımı” aygıtımızı “Çalışır“duruma getiriyoruz.
Not : Resimlerde görünen seçenekler ve menüler ses kartınızın modeline göre değişebilir
genelde tüm modeller için ayarlar aynı veya benzer şekilde yapılır.
ANLATIM -2
Öncelikle kulaklık ve mikrofon girişlerini ayırt edelim kırmızı olan mikrofon, yeşil olan ise kulaklık girişidir. lütfen önce bağlantılarımızın doğru olup olmadığını kontrol edelim. eğer doğruysa aşağıdaki işlemleri yapmaya devam edelim.
hoparlör üzerinde sağ tıklayıp kayıt aygıtlarını açınız. ve mikrofona konuşmaya başlayınız. eğer bir hareketlenme varsa mikrofonumuz calışıyodur. yoksa mikrofonunuzu kontrol etmenizi mmkünse başka bir pc de denemenizi öneririm. bir hareketlenme var fakat siz bunu duymuyorsanız hoparlörleriniz açınız hala duymuyosanız olmadığını düşünmeyin vistada mikrofondaki sesler hoparlöre verilmemiş olabilir mikrofon mute konumunda olabilir. öncelikle mute konumunu açıcaz.
hoparlör simgesinde sağ tuş yapıp kayıtttan yürütme seceneklerini açın
hoparlörler üzerinde sağ tuş yapın ve düzeylere gelin ordaki mikrofonun önünde kırmı işaret varsa açın. burası bu kadar ses hoparlörlerinizden gelmesi gerekiyor.
mikrofonunuz çalışıyo sesi zayıf olarak algılıyorsa mikrofon artırmayı ve mikrofon sesini açabiliriz. öncelikle kayıt aygıtlarına sonra mikrofon özeliklerine giriyoruz genel, özel, düzeyler diye sekmeler var özelde mikrofon artırmaya tıklıyoruz. ön panel mikrofon girişini kulanıyorsak front panelide işaretlememiz gerekecek unutmayın arka girişi kulanıyorsak front panel işaretli olmıyacak. düzeyde ise mikrofon sesini açabiliriz.
sesin kalitesinide gelişmiş sekmesine tıklıyoruz ve cd kalitesini seçili olması gerekmektedir. ne çok hassas ne gürültülü bi ses alımı yapar bu şekilde.
deneme yapmak için vistanın ses kaydedicisini kulanmanızı tavsiye ederim.
ANLATIM 3 ( FARKLI YÖNTEM )Windows Vista’da camfrog mic ve ses ayarlarında sorun yaşayanlar. İşte sorununuzun çözümü…
Windows yeni işletim sistemi vistayı geçtiğimiz aylara kullanıma sundu. Ancak yeni sistemi bilgisayarlarına yükleyen camfrog kulllanıcıları micde sorun yaşamaya başladı.
Bu konuda çok sayıda şikayet maili aldık ve yüzden konuya değinerek kullanıcıların sorunlarını çözelim istedik. Önce bilgisayarınızda eski sürümler yüklüyse onları kaldırıp vista uyumlu yeni sürümü yüklüyorsunuz. Ancak bunu yaptığınızda sorun çözülmüş olmuyor.
Şimdi sırasıyla şuişlemleri yapıyorsunuz:
- Önce hoporlörle sağ tıklayıp ses aygıtlarını seçin.
- Ardından mikrofonu kaldır seçeneğini tıklayın ve kaldırın.
- Daha sonra camfroga girin ve sağ taraftaki auto settingse tıklayıp device olan yerdeki iconu ortaya getirin.
- Ardından playback deviceyi orta konuma getirin.
- Tamam tuşuna basın.
Bu ayar hem ses hem de müzik ayarlarınızın aynı olmasını sağlayacak. Yani konuşurken müzik de arka plandan duyulacak Eğer müziğin duyulmasını istemiyorsanız müziğin sesini kısıp sadece kendi sesinizin duyulmasını sağlayabilirsiniz.
- İşiniz burada bitmiyor. Tüm bunları yaptıktan sonra en önemli konuya geliyoruz. Bu işlemleri yaptıkdan sonra bilgisayarınıza reset atmanız yani kapatıp yeniden başlatmanız gerekiyor. Kapatıp açmazsanız ayarlarınızda yaptığınız değişiklik bir işe yaramaz.
- Bilgisayarınızı kapatıp açtıktan sonra hoporlörlere tekrar sağ tıklatın.
- Ardından daha önceki işlemde devre dışı bıraktığınız mikrofonu tekrar açın.
______________
Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW