herşey ilk eğitimle başlar sanırım ki bu türkiye'de şu an sıfır.
herkes kendi ilgi duyduğu alanda en iyi şekilde eğitilmeli diye düşünüyorum. yani yabancı dil okuyan adama matematik fen soruları çözüdrerek bi yere gidilmez diyorum ( kendi örneğim xD )
ayrıca diğer yandan eğitime din karıştırılmamalı derim bu sadece türkiye'de mi başka yerlerde de var mı bilmiyorum ama mesela ilköğretimde din kültürü dersi var ve dersin içeriği tamamen islamla ilgili yani türkiye'de eğitim gören kişi islamla ilgili bilgileri öğrenmek zorunda inanmasa bile.
türk dediğin müslümandır mantığı yanlış yani bence, türk dediğin de bir insandır ve düşünceleri vardır dolayısıyla istediği şeye inanma hakkı vardır bu yüzden de herkese eşit imkanlar sağlanmalıdır.
bunların dışında herkes kendini toplum olarak hissetmeyi bırakıp tek bir birey olmalı yani herkesi sadece kendisi ilgilendirmeli. Bu konuda avrupa'yı örnek verebiliriz sanırım.
Yani demek istediğim herkes istediği gibi bir hayat yaşama hakkına sahip ama herkes birbirine müdahale ettiği için (gerek sözle gerek bakışla gerek başka şekillerde) herkes tek tip olmaya sürükleniyo.
kimse kimseye sen nası bir tipsin deme ihtiyacı hissetmeyecek yani özetle.
yine eğitim konusuna bakarsak aile eğitimi de fazlaca sıkıntılı bence. tabi bu sadece türkiye'de olan bişey değil ama çocuğa isim koymak en başta onu bir kalıp içine koymaya yönelik olabiliyo. küçük yaşlarda başlayan dini eğitim, örfi geleneklerin öğretilmesi ayrıca cinsel konuların küçüklükten itibaren ayıp olarak öğretilmesi en büyük yanlışlardan biri derim. Cinsel konular aile içinde hiç kimsenin utanmasına yer bırakılmayacak şekilde konuşulabilmeli ki ilerde kulaktan dolma, arkadaş arası söylentilere kulak asmasın.
onun dışında da türk milleti şöyle büyüktür böyle iyidir filan demicem zaten ben hiç bir milletin özel olduğuna inanmam. milletler insanların çıkardığı bişey olmakla beraber kendi milletini özel olarak göstermek de yine insanların altından çıkan bişey olduğu için bizim millet doğuştan şöyle böyle demek yanlış olur diye düşünürüm.