kodları da gördüğünüz gibi stil kodlarının arasında ve grubuda "css"..
yani bunlar da css tasarımdır..
hatta bunlar hazıra konmaktan değil bilinçli olarak css'yi siteye uygulamaktır..
bedava tasarım kullanarak çok iyi tasarlanmış siteleri sadece hayranlıkla izlersiniz ama kod bilginiz olursa hayranları olan siz olursunuz..
şimdi konuya gelelim ilk kim kullanmıştır css'yi bir oyun sitesi; bizden önce kurulmuş bir oyun sitesi kullanmıştır ama maalesef b-s'ye uzun zamandır uğramadığım için ismini hatırlamıyorum..
ice-blue üstünde css'yi güzel kullanan ve birçok kişiye dağıtan ve kullanan dostum
naazimca'dır..
sanalcity'yi o zamanlar takip etmediğim ve tanımadığım için pek bilemiyorum.. ama daha sonra çok duyulan bir isim olduğunu hatırlıyorum..
ikiyol ise css'nin overflow kodunu ve div yapılanmasını sitesinde kullanarak tasarımcılara yol göstermiş,
fenercafe yani
bin907 ise bu overflow kodunu ve tasarımda renk ve grafik uyumu yeteneğini kullanarak birçok tasarıma imza atmıştır..
hackerfriend ise hazır tasarımları b-s'ye uygulamayı yaygınlaştırmış ve sitesinde benzerlerini dağıtmış ve anlatmıştır..
ama istemeyerek de olsa b-s kullanıcılarının "kendi emeği olmayan" bu tasarımları kullanıma sunmasıyla tasarımlarının üzerinden yapan kurum ve kişilerin isimleri silinmiş ve emek hırsızlığı başlamıştır ne yazık ki bundan en çok da
hackerfriend ve
bin907 etkilenmiştir..
aralarda benim tanımadığım kişiler gelip geçmiş olabilir 1-1,5 yıldır yokum burada sonuçta
şimdi ise
hyperend genç, yetenekli, başarılı, azimli bir tasarımcı dostumdur..
tabi burada kırmızıyla yazılmış olan herkes tasarımla b-s'ye büyük emek vermiştir, vermektedir..
css kodunu bilmek ve kullanmak ile herkese dağıtmak aynı olgu değildir..
dağıtan tanınır, en iyi bilen gizli kalır çoğu zaman..
aynı o bahsettiğim oyun sitesi gibi..