Okey oynamayı Biliyor musunuz? |
|
Toplam Oylar : 10 |
|
Yazar |
Mesaj |
-
bonjuan1
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
24.07.2009, 19:07 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
uploadex yazmış: bonjuan1 yazmış: uploadex yazmış: Her türlü okey kapışılır
iyi ama antreman yapmam lazım
Tmm önce antreman sonra MAÇ : D
olur fakat şu an işlerim var ______________
|
|
↑
|
|
|
-
webdeev
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
24.07.2009, 23:43 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
güzel oyun aslında bs.de turnuvalar yapılsa süper olur okey turnuvası ______________ |
|
↑
|
|
|
-
bonjuan1
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
24.07.2009, 23:45 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
webdeev yazmış: güzel oyun aslında bs.de turnuvalar yapılsa süper olur okey turnuvası
biz de daha acemiyiz ama turnuvalarda adil davranılmalı ______________
|
|
↑
|
|
|
-
sanalikafm
Acemi Üye
|
24.07.2009, 23:46 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Ben 101 İ Bilmiyorum Onunda Anlatımı Falan Yokmu Koysanız ?
|
|
↑
|
|
|
-
bonjuan1
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
24.07.2009, 23:48 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
sanalikafm yazmış: Ben 101 İ Bilmiyorum Onunda Anlatımı Falan Yokmu Koysanız ?
Bende yeni yeni öğrenmeye başladım. Bildiklerimi paylaşabildim.
Ama google'de o terimi aratırsanız bulabilirsiniz! ______________
|
|
↑
|
|
|
-
sanalikafm
Acemi Üye
|
24.07.2009, 23:50 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
101 NEDİR? NASIL OYNANIR
Oyun masadaki 4 oyuncunun başlat düğmesine basmasıyla başlar. 101 oyununda oyuncuya 21 taş dağıtılır. Oyuna ilk başlayacak oyuncuya fazladan bir taş daha verilir ve bu oyuncu taş çekmeden taş atarak oyuna başlar.
Oyun sırası oynayacak oyuncuya geldiğinde yerden taş çekebilir veya yandan atılan taşı alabilir. Yandan taş alan oyuncu el açmak zorundadır. Yandaki taş oyuncunun işine yarıyor olsa bile eldeki açık taşların toplamı 101 sayısını doldurmuyorsa yandan taş alıp da el açamaz. Yandan taş alındığında el açma zorunluluğu vardır.
Oyuncu yandan taş alıp el açamadığı taktirde program oynamasına müsaade etmeyecektir. Geri Bırak düğmesi ile taşı geri bırakıp taş çekebilir.
EL AÇMA
Oyuncu elindeki açık taşların toplamının 101 sayısını doldurması halinde taşları yere açabilir. Çift açan oyuncu en az 5 çift oluşturması halinde açabilir. ( el seriyse seri aç butonuna, çift ise çift aç butonuna basılır. ) 12-13-1 Per olamadığı gibi oyuncu elindeki sayıların toplamı 101 doldurmuyor ancak eldeki taşların tamamını kurtarmışsa direkt olarak elden de bitebilir.
SERİ EL HESAPLAMA
101 oyununda hesaplama şekli tek tek olabileceği gibi üç lü grupların ortasındaki sayılar hesaplanarak 34 rakamına ulaşıldığında bunun 3 le çarpımı 102 ettiğinden bu şekildede açılabilir. Farklı bir açma şeklide 3 lü grupların yanı sıra 4 lü veya 5 li grupların da 3 lü olan kısmının ortasında ki taş hesaplanır yanda kalan ikili yada tekli taş yan olarak hesaplanır ve yine açılabilir. ( Örnek 30+11 - 29+14 - 31+8 - 32+5 v.b )
CEZA VE PUANLAMALAR
Yerdeki taşların bitmesi veya bir oyuncunun elindeki taşların bitmesi ile oyunun o eli sona ermiş olur. El sonunda her oyuncu elindeki taşların toplamı kadar ceza alır.Açmayan oyuncuya 202 ceza yazılır. Oyuncu el açmış ancak elinde okey tutmuşsa ve oyun biterse okey oyuncunun hanesine 101 ceza puanı olarak yazılır.
ÇİFT AÇMA
Oyuncu elinde 5 çift oluşturduğunda el açabilir. Oyunda hem çift hem de seri açmanız oyun kurallarına aykırıdır ve sistem buna müsaade etmeyecektir.
HATALI EL AÇMA
Oyuncunun el açarken açtığı taşlar geçersiz yada sayı olarak yetersizse sistem devam etmesine müsaade etmez.geri toplamak zorundadır. Tek bir taş ı yanlış bırakmışsa geri al butonuyla son bıraktığı taşı gei alarak oyuna devam edebilir.
TAŞ İŞLEME
Oyuncu elini yere açmışsa diğer oyuncuların açtığı seri veya çift taşlara taş işleyebilir. El açmamış olan bir oyuncu taş işleyemez. Oyunculardan biri el açarken okeyi bi taşın yerine bırakmışsa , ve diğer oyunculardan birinin elinde bu taşın karşılığı olan taş varsa ve elini yere açmışsa işleyerek okeyi alabilir.
BİTME
Oyuncu elindeki bütün taşları işlemişse ve elinde son bir taş kalmışsa ! bu taşı gösterge taşının üzerine atarak yada taş atma alanına atarak oyunu bitirir.
Diğer oyuncular el açmadan oyuncu elini açar ve aynı elde biterse elden bitmiş sayılır. diğer oyunculara iki kat ceza yazılır.
Oyuncunun çiftten bitilmesi durumunda diğer oyunculara yine 2 kat ceza yazılır.
OKEY ATMA
Oyuncunun elinde kalan son taş okeyse bu taşla biterek okey atmış olur Okey atıldığında diğer oyuncular iki kat ceza alır. Elden okey atılması durumunda bu cezalar 4 katı olarak yazılır , çift açan bir oyuncu okey atmışsa cezalar 4 kat olarak yazılır |
|
↑
|
|
|
-
bonjuan1
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
24.07.2009, 23:53 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
|
|
↑
|
|
|
-
-resimburada-
Aktif Üye
|
25.07.2009, 11:24 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
|
|
↑
|
|
|
-
kod-adresi
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
|
↑
|
|
|
-
webdeev
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
25.07.2009, 15:20 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
-resimburada- yazmış: Ben okeyi severim ve oynarım. Canım sıkılduğında çağırırım milleti gelirler oynarız
hocam bigün benide çağırda beraber oynuyak ______________ |
|
↑
|
|
|
-
kaidem
Uzman Üye
|
25.07.2009, 15:46 (UTC) Mesaj konusu: selam |
|