İyilik Kutusu Projesi
Elazığ İyilik Yapıyor
Vizyonumuz:
Güzel davranışlar sergileyen, iyilik yapmayı alışkanlık haline getiren öğrencilerle dolu bir okul,
bir Elazığ ve güzel Türkiye'miz.
Misyonumuz:
Öğrencilerimizi Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip, insan haklarına saygılı, kişiliğe değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; etrafına karşı iyilik yapan, pozitif düşünen kişiler olarak yetiştirmek.
“Alt sınıfımızdaki küçük bir öğrenci arkadaşımızın saçında bit olduğunu farkettim. Adını vermek istemiyorum. Yanıma çağırdım ve anlattım. Gazyağı temin ettik bir yerden. Önce gazyağını sürdük sonra da banyoya gittik, saçlarını bir güzel yıkadık. Umarım bir daha olmaz…[Öğrenci]“
Elazığ ilinden bir başarılı proje daha. Bu projeyi ilk duyduğumda 2 sene önce BT Sınıfıma komşu olan 2. sınıfın erkek öğrencilerinin ders aralarında birbirlerini yere yatırıp tekmeleyişleri aklıma geliyor. Nitekim projenin işe yarayan noktalarından birisi de çocuklardaki şefkat duygusunu geliştirmesi duyduğum kadarıyla. Henüz 21 pilot okuldan okulumuzdaki çalışmaları bu hafta başlamış olsa da ben çok umutluyum. Şimdiden ders arasında kabına sığmayan öğrencilerimi görüyor, onlar her ne kadar dile getirmese de yaptıkları herşeyi aslında basit bir iyilik olarak görmeye başladıklarını farkediyorum. Çünkü farkettiriyorlar. Bazen kendilerini tutamayıp söyledikleri de oluyor Peki söylemeyecekler mi? HAYIR SÖYLEMEYECEKLER…
Çünkü 5 Mart 2008′de başlayan ve daha sonra ildeki 21 Pilot okulda uygulamaya konulan projenin adı İYİLİK KUTUSU PROJESİ, projenin yaratıcıları ise Elazığ 75.Yıl İMKB YİBO(TKY Ödülü) , Tanıtım Sitesi
www.iyilikkutusu.com ve içeriği şöyle:
Hafta içerisinde okulun rahat görülebilen bir noktasına asılmış olan İyilik Kutusu’na öğrenciler yaptıkları iyilikleri yazıp atıyorlar. İyilikleri uygulayıp sonuçlarını yazarken elbette kendileri gibi birilerinin de bu iyilikler için uğraştıklarının ve daha iyisini hedflediklerinin farkındalar. Tabi kendilerinde meydana gelen değişikliklerin de! Her hafta açılıp kontrol edilen iyilik kutusu içerisinde en dişe dokunur ve etkileyici iyilikler tören alanında okunup onore edildikten sonra iyilik sahipleri periyodik olarak ödüllendiriliyor.
İyiliği okulda yapmaya başlayan bir öğrenci "Kuşlar beni seyrediyor" misali okul dışında da bu iyiliklere devam ediyor ister istemez. Sonuç, çevresinde olan bitene artık daha duyarlı yaklaşan minik bir yürek
* * * * * *
ve bir not:
http://www.harikaegitimprojeleri.tr.gg PageRank 3 oldu
PR 3
* * * * * *