Yazar |
Mesaj |
-
![](//wtheme.webme.com/img/profile/default.png)
limon-eglence
Uzman Üye
|
07.12.2008, 16:59 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
ua1905ua yazmış: buyrun bir fenerbahce sitesinden alinan fenerbahce baskanlik listesi
Bak bakalım 1010-1012 arasında kim ______________
Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim |
|
↑
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
-
![ua1905ua](//profile.webme.com/profile/u/ua1905ua/small.png)
ua1905ua
Uzman Üye
|
07.12.2008, 17:01 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
gencfbcafe yazmış: @ua1905ua
tamam bak böle konuş canımı ye:D
@galatasarayy
vallaha arkadaş yanlış bir araştırma yapmış böle polemik oluştu:D neyse sorun yok tamam ayrıca düzgün konuşma üslubun için teşekkürler
kardes bak ben basligin baslarinda ne yazmisim
ua1905ua yazmış: hani hocam milli mac olunca oluruzya omuz omuza hani hocam vatan icin oluruz ya omuz omuza hani hocam atam icin oluruz ya omuz omuza hocam neden ozaman olamiyoruz külüblerimiz´ile omuz omuza galatasaray bu vatan bu milletin külübü degilmi hocam fenerbahce bu vatan bu milletin külübü degilmi hocam besiktas bu vatan bu milletin kulübü degilmi hocam hani tarih 17 mayis 2000 ken hocam hepimiz el ele omuz omuza ayni coskuyu beraber kardesce yasamadikmi hocam hani galatasaray avrupadaki kupalarin kupasini super kupayi aldiginda ayni coskuyu yine beraber omuz omuza coskuyu yasamadikmi hocam,hocam fenerbahce interi chelsea yi yendiginde bir türk vatandasi olarak gögüsümüzü kabartarak basi dik yürümedikmi sokaklarda hocam bitsin bu kavga bitsin bi kin bitsin bu nefret hocam bizden sonra gelenlere örnek olmamiz gerekmiyormu hocam holiganlik nereye kadar hocam
bu siiri herkese armagan ediyorum ama yinede eklemeden gecemiyorum ben fanatik galatasarayliyim ölümüne galatasaray bu baska mesele
bukadar fenerli kardeslerime yüklendik birazda gönülerini almaliyiz sonucta hep beraber burda zaman geciriyoruz öyle degilmi arkadaslar? ______________ Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW
|
|
↑
|
|
-
ua1905ua
Uzman Üye
|
07.12.2008, 17:10 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
limon-eglence yazmış: ua1905ua yazmış: buyrun bir fenerbahce sitesinden alinan fenerbahce baskanlik listesi
Bak bakalım 1010-1012 arasında kim
ben senin ne demek istediyini anladim kardes ama galiba sen beni anliyamadin
galip kulaksizoglu fenerbahcenin kurulusuna katkisi olan bir eski fenerbahceli baskandir ve galatasaray lisesinde okumusdur galatasarayda futbol oynamisdit 78 golu vardir birgun ali samiyen e rakip takim cikartabilmek icin izin istemisdir o izin verilmisdir ve galip kulaksizoglu ile birlikte Ahmet Robenson, Neşet İsmet, Cevat, Hasan, Bekir Bircan-Dalaklı Hüseyin, İdiris, Celal (Şehit), galatasaray lisesinden ayrilarak fenerbahce gibi 100 yilik asirlarla ve basarilarla dolu dunya kulubunu kurmasinda emegi gecmisdir
saygilarimla ______________ Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW |
|
↑
|
|
-
ua1905ua
Uzman Üye
|
07.12.2008, 18:34 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
bir konuda kendimi anlatamiyorum bana öyle geliyor fenerbahceyi galatasaray kurdu diye reklam pesinde degilim
benim demek istediyim galip kulaksizoglu sadece galatasarayli oldugu icin tarhiden silinmesine karsiyim bu nedenle bu basligi actim bunun üzerinde uzlasalim ![Wink](//wtheme.webme.com/smiles/icon_wink.gif) ______________ Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW |
|
↑
|
|
-
ibrahmgun
Uzman Üye
|
07.12.2008, 19:00 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
galatasarayy yazmış: @gencfbcafe
sen beni tanırsın az çok genelde haklının yanındayımdır
bu konuda diyeceğim şeyde şu:
Tarihler günümüz için önem taşır
Mesela söz konusu fenerbahce yerine galatasaray olsaydı tepkim değişmezdi yine aynı tepkim olurdu
Şimdi GalataSaray ı tutuyor diye GalataSarayı savunuyor mevzusunu konuya getirmemenizi sizden rica ediyorum..
Başlığa bu tür mesajlar yazılınca konu sahibi zor durumda kalıyor başlık kilitlenme durumu var..
Sohbet ortamına çevirmeden karşılıklı fikir alış-verişi yaparsak inanın daha hoş olur..
Herkezden ricam şu :
Biz ezeli rakip olduğumuz gibi ebedi dostuz..
Sonuçta Türkiyeyi temsil ediyoruz öyle değil mi .. ? Örnek olmamız gerek..
Bana düşmez ama lütfen şu andan itibaren saygı çerçevesi içinde mesajlar yazalım..
Aramızı Takımlar Bozmasın |
|
↑
|
|
-
ua1905ua
Uzman Üye
|
07.12.2008, 19:07 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
ibrahmgun yazmış: galatasarayy yazmış: @gencfbcafe
sen beni tanırsın az çok genelde haklının yanındayımdır
bu konuda diyeceğim şeyde şu:
Tarihler günümüz için önem taşır
Mesela söz konusu fenerbahce yerine galatasaray olsaydı tepkim değişmezdi yine aynı tepkim olurdu
Şimdi GalataSaray ı tutuyor diye GalataSarayı savunuyor mevzusunu konuya getirmemenizi sizden rica ediyorum..
Başlığa bu tür mesajlar yazılınca konu sahibi zor durumda kalıyor başlık kilitlenme durumu var..
Sohbet ortamına çevirmeden karşılıklı fikir alış-verişi yaparsak inanın daha hoş olur..
Herkezden ricam şu :
Biz ezeli rakip olduğumuz gibi ebedi dostuz..
Sonuçta Türkiyeyi temsil ediyoruz öyle değil mi .. ? Örnek olmamız gerek..
Bana düşmez ama lütfen şu andan itibaren saygı çerçevesi içinde mesajlar yazalım..
Aramızı Takımlar Bozmasın
sonuna kadar katiliyorum birbirimize gül atalim cicek atalim sevgimizi kimseden esirgemiyelim ______________ Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW |
|
↑
|
|
-
![ua-galatasaray-muhabir](//profile.webme.com/profile/u/ua-galatasaray-muhabir/small.png)
ua-galatasaray-muhabir
Aktif Üye
Konum: Galatasarayliyim Ama Ayrimcilik Yok Herkese Yardim Etmeye Calisacam
|
07.12.2008, 19:29 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
(Futbolcu ve yönetici, d. 1889 - ö. 1939)
Mutasarrıf Kulaksızzade Mustafa Paşa'nın oğludur. Galatasaray'ın ilk takımlarında da oynayan Galip Kulaksızoğlu, Fenerbahçe'nin kurucuları arasında yer alır.
17 yıl Fenerbahçe forveti ve defansında oynadı. 216 maçta rakip filelere 73 gol attı. Takım kaptanı ve antrenörlük görevleri aldı. O dönemde milli maç yapılmadığından dolayı milli formayı giyme şansı bulunamadı. İstanbul Karması kaptanlığına seçildi.
Futbo zekası, tekniği üstün, cesur, çevik ve takım oyun anlayışı olgun bir futbol yıldızı olarak büyük üne sahip oldu. Komple bir sporcu olan Kulaksızoğlu aynı zamanda tenis, hokey ve kürek sporlarında da devrin önde gelen isimlerindendi. Sağlam karakteri ve sportmenliği ile herkesin sevgisini kazanan Kulaksızoğlu, Fenerbahçe tarihinin önemli isimlerinden birisidir. ______________ ![](http://www.fileden.com/files/2008/6/26/1977119/ua-galatasaray-muhabir.gif) |
|
↑
|
|
-
ua1905ua
Uzman Üye
|
07.12.2008, 23:39 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
söyle de yapabiliriz
![Arrow](//wtheme.webme.com/smiles/icon_arrow.gif) ilk olarak galip kulaksizoglu kim bunu baslikta önceden yayinlamisdim bi saniye
![Arrow](//wtheme.webme.com/smiles/icon_arrow.gif) galip kulaksiz oglu kimdir..!!! alta yaziyor inceleyiniz
ua1905ua yazmış: Galip Kulaksizoglu Taniyalim
(Futbolcu ve yönetici, d. 1889 - ö. 1939)
Mutasarrıf Kulaksızzade Mustafa Paşa'nın oğludur. Galatasaray'ın ilk takımlarında da oynayan Galip Kulaksızoğlu, Fenerbahçe'nin kurucuları arasında yer alır.
17 yıl Fenerbahçe forveti ve defansında oynadı. 216 maçta rakip filelere 73 gol attı. Takım kaptanı ve antrenörlük görevleri aldı. O dönemde milli maç yapılmadığından dolayı milli formayı giyme şansı bulunamadı. İstanbul Karması kaptanlığına seçildi.
Futbo zekası, tekniği üstün, cesur, çevik ve takım oyun anlayışı olgun bir futbol yıldızı olarak büyük üne sahip oldu. Komple bir sporcu olan Kulaksızoğlu aynı zamanda tenis, hokey ve kürek sporlarında da devrin önde gelen isimlerindendi. Sağlam karakteri ve sportmenliği ile herkesin sevgisini kazanan Kulaksızoğlu, Fenerbahçe tarihinin önemli isimlerinden birisidir.
![Arrow](//wtheme.webme.com/smiles/icon_arrow.gif) simdi galip kulaksizoglu galatasarayli miydi onu icneliyoruz..!!
ua1905ua yazmış: fenerbahcenin 1911-1912 yılları arasında başkanlığını yapmış galatasaray lisesinde okumuş ve galatasaray dan, galatasaray a bir rakip takım çıkarmak için ali sami yei tarafından destek verilmiş fenerbahcenin kurucusu.
ali sami yen'in anılarından:
"En eski spor arkadaşımız olan fenerbahce Kulübü'nün ilk adımlarında da takımımızda çalışmış olan galatasaraylılar emek vermiştir. Bizden sonra teşekkül eden bu ilk kulüpte de kendimizin bir katkısını görmek ve ondan bir şeref hissesi almaktan zevk duymaktayız. fenerbahce ilk kurulduğunda bizim için yabancı memlekette rastlanılmış bir vatandaş gibiydi. Ona manen ve maddeten
ihtiyacımız vardı. Ondan dolayıdır ki fenerbahce yi takviye etmek ve bir rakip yaratmak için bizden ayrılan hasan fuat, hamit husnu kayacan, hasan kamil, galip kulaksizoglu, ismet, Hikmet gibi arkadaşlarımıza gücenmedik ve onları sevmeye devam ettik. Halbuki ondan sonraki bölünmeler ve ayrılmalar aynı tesiri bırakmadı".
![Arrow](//wtheme.webme.com/smiles/icon_arrow.gif) bir adim daha atalim bir fenerbahce sitesinden yayinlanan fenerbahce baskanlik listesine bir göz atalim
ua1905ua yazmış: buyrun bir fenerbahce sitesinden alinan fenerbahce baskanlik listesi
![Arrow](//wtheme.webme.com/smiles/icon_arrow.gif) son olarak 1+1=2 mi eder siz karar verin almis oldugum baskanlik listesi 1907online sitesinden alintidir
arastirmayi burda tamamliyorum ben amacima ulastigima inaniyorum sizlere dogrulari yansitigimdan da hic bir süpem yoktur iyi niyetinize siginiyorum ve fenerbahceli kardeslerimizden ricam bana bu haberi yaptim diye darilmasinlar bir fenerbahceli olarak belki bir galatasarayli bu haberi yapti diye kirilabilir darilabilir yine altini ciziyorum ben bu haberi anti fenerli ortami olusturmak icin yapmadim yapmamda
benim gözümde bir galatasarayli kardesimiz neyse bir fenerbahceli arkadasimizinda gözümde ayni degeri vardir
benim bu haberi yapmamin tek ve tek nedeni galatasaray lisesinde okumus oldugu icin ve galatasarayda futbol oynadigi icin veya da galatasarayli oldugu icin fenerbahceye gectigi emeklerin tarihden silinmeye calisilmasi dir ben bunu engelemek icin bu basligi actim
diyecegim tek sey birbirimize laf atmiyalim birbirimize stadlarda pet siseleri cakmaklar telefonlar taslar veya sert madeler atacagimiza birbirimize güller atalim cicekler atalim sevgimizi verelim
bizden kücük spor sever kardeslerimize örnek olalim sevgiyi saygiyi gösterelim simdi bizden kücük olan yani bizden sonra gelecek olan jenerasyon bizden ne görüyorsa onu uyguliyacaktir bunlari dusunelim onlarin önlerini acalim
yani böyle diyelim 15 yaslarinda bir genc delikanli fenerbahceli veya galatasarayli farketmez bir abisini gördü abi de 25-30 yaslarinda ve ayni takimi tutuyorlar bu 15 yasindaki genc cocuk 25-30 yasindaki adam takimini nasil davraniyorsa 15 yasindaki genc delikanli 25-30 yaslarina geldiyinde o adami örnek alir ve aynisini yapar yani biz bizden sonra gelecek olan jenerasyona örnek kisiler oldugumuzu unutmiyalim
insallah anlatabildim ne demek istediyimi
galatasarayli,fenerbahceli,besiktasli farketmez hepimiz ayni vatanin evlatlariyiz bu vatan bizim arkadaslar bunu hep söyledim nasilki bir milli macta beraber sarkilar söyliyebiliyorsak bir gs-fb derbi macindan sonra da hep beraber sarki söyliyerek stadlardan ayrilmamiz en dogrusu bi dusunun aileni aliyorsun stada gidiyorsun af edersiniz binn küfür yiyip eve dönuyorsun iste biz bunu degistirmemiz gerekir ve taraftar olarak bunu degistirmek bize düser
öyle degilmi arkadaslar..!! ______________ Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW |
|
↑
|
|
-
![ultraslannn-gs](//profile.webme.com/profile/u/ultraslannn-gs/small.png)
ultraslannn-gs
Uzman Üye
|
08.12.2008, 06:52 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
|
|
↑
|
|
-
![bin903](//profile.webme.com/profile/b/bin903/small.png)
bin903
Aktif Üye
|
08.12.2008, 08:31 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Valla kim kimi kurdu bilemem ama bu tatlı rekâber çok güzel.. |
|
↑
|
|
-
sarax
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
08.12.2008, 11:26 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
trggcanavari yazmış: net-muratt yazmış: bu bilgilerin hepsi dogrudur...
hepsi yalan demek yerine googleden sizde araştırabilirsiniz...
ayrıca şunu unutmayın ki Türkiyenin ilk futbol kulübü galatasaraydır...
beşiktaş jimnastik kulübü olarak açılmıştır...
Bilip bilmeden , kanıt göstermeden birşeyler iddia etmeyin !!!
Tüm takımlar içinde en eski kulüp "Fenerbahçe"nin eski adı olan "Black Stocking FC"dir !!!
Buyrun bu da FENERBAHCE.ORG'dan bir alıntı :
Alıntı: ![](http://www.fenerbahce.org/resimler/kulup/tarihce_5.jpg) 1899; Fenerbahçe’nin Gerçek Kuruluş Yılı
Burada dikkati çeken en önemli nokta; Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Black Stocking FC ismi altında 1899 yılındaki bu ilk girişimindeki öncülük yapan gençler ile, ilerideki yıllarda kurulacak olan Kadıköy Futbol Kulübü (1902) ve Fenerbahçe Futbol Kulübü (1907) ismi altında toplanan gençlerin genelde aynı kişiler olacağıydı. Dolayısıyla FENERBAHÇE KULÜBÜ kuruluşunu gayri resmi olarak 1899 yılında gerçekleştirmiş, ne var ki iki kez kapatılmaları nedeni ile faaliyetlerine, ancak resmi kuruluş yılları olan 1907 yılında geçebilmişti. Görülen odur ki; Black Stocking F.C. ya da Kadıköy Futbol Kulübü isimleri, amaç karşısında birer araçtırlar (*4). Ayrıca İstanbul’da kurulan futbol kulüplerinin listeleri incelendiğinde de; Moda Futbol Kulübü (1896), Cadi-Keuy Football Club (1899) ve Imogen (1900) takımlarının İngiliz uyruklular tarafından, Elpis (1900) takımının Rumlar tarafından, Black Stocking (1899), Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin ise Osmanlı uyruklular tarafından kurulmuş oldukları da zaten görülmektedir.(*5)
KAYNAK: http://www.fenerbahce.org/kurumsaldetay.asp?ContentID=3
Ayrıca Google'a "fenerbahçe" ve "1899" kelimelerini yazarsanız her türlü bilgiye de ulaşabilirsiniz |
|
↑
|
|
-
ua1905ua
Uzman Üye
|
08.12.2008, 14:44 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
bin903 yazmış: Valla kim kimi kurdu bilemem ama bu tatlı rekâber çok güzel..
bizde herseyin guzel olmasi icin caba sarf ediyoruz
anlayisiniz icin tesekkurler ______________ Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW |
|
↑
|
|
-
ua1905ua
Uzman Üye
|
08.12.2008, 14:46 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
trggcanavari yazmış: net-muratt yazmış: bu bilgilerin hepsi dogrudur...
Tüm takımlar içinde en eski kulüp "Fenerbahçe"nin eski adı olan "Black Stocking FC"dir !!!
Alıntı: ![](http://www.fenerbahce.org/resimler/kulup/tarihce_5.jpg) 1899; Fenerbahçe’nin Gerçek Kuruluş Yılı
Burada dikkati çeken en önemli nokta; Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Black Stocking FC ismi altında 1899 yılındaki bu ilk girişimindeki öncülük yapan gençler ile, ilerideki yıllarda kurulacak olan Kadıköy Futbol Kulübü (1902) ve Fenerbahçe Futbol Kulübü (1907) ismi altında toplanan gençlerin genelde aynı kişiler olacağıydı. Dolayısıyla FENERBAHÇE KULÜBÜ kuruluşunu gayri resmi olarak 1899 yılında gerçekleştirmiş, ne var ki iki kez kapatılmaları nedeni ile faaliyetlerine, ancak resmi kuruluş yılları olan 1907 yılında geçebilmişti. Görülen odur ki; Black Stocking F.C. ya da Kadıköy Futbol Kulübü isimleri, amaç karşısında birer araçtırlar (*4). Ayrıca İstanbul’da kurulan futbol kulüplerinin listeleri incelendiğinde de; Moda Futbol Kulübü (1896), Cadi-Keuy Football Club (1899) ve Imogen (1900) takımlarının İngiliz uyruklular tarafından, Elpis (1900) takımının Rumlar tarafından, Black Stocking (1899), Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin ise Osmanlı uyruklular tarafından kurulmuş oldukları da zaten görülmektedir.(*5)
Ayrıca Google'a "fenerbahçe" ve "1899" kelimelerini yazarsanız her türlü bilgiye de ulaşabilirsiniz
arkadas bilip bilmeden degil kanitlari ortaya atim net-muratt kardesimize yüklenmen dogru degildir butun kanitlar burda sitemizde bir saatlik videosu da var
diyecegim tek sey
vicdaninla yap acik oturum ______________ Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW |
|
↑
|
|
-
ua1905ua
Uzman Üye
|
08.12.2008, 14:48 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
sarax yazmış: trggcanavari yazmış: net-muratt yazmış: bu bilgilerin hepsi dogrudur...
Ayrıca Google'a "fenerbahçe" ve "1899" kelimelerini yazarsanız her türlü bilgiye de ulaşabilirsiniz
yani...
Fenerbahce Galatasaray tarafindan kurulmadi ve fenerbahce bir gavur takimidir:D
bende fenerliyim.Ama galatasarayin kurdugunu sanmiyorum.
dogru olabilir google öyle yazarsan dediyin cikar ama
google giriniz
ve galip kulaksiz oglu kimdir diye yaziniz hersey tikit tikir karsiniza cikacaktir
veya google söyle de yazabiliriz fenerbahceyi kim kurdu yine tikir tikir hersey ortaya cikacaktir
ben ua1905ua olarak yalan haber olsaydi yayinlamazdim ![Wink](//wtheme.webme.com/smiles/icon_wink.gif) ______________ Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW |
|
↑
|
|
-
ua1905ua
Uzman Üye
|
08.12.2008, 14:48 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
ultraslannn-gs yazmış: Merhaba
Sanki dunyanın dengesini degistirecek bir olay.. Fenerbahceyi galatasaray kurmussa demekki Galatasarayıda Fenerbahçe kurmustur. Kurdugunu soyleyebiliriz.
Lutfen post kasmayınız..!!Tartısma ortamı yaratamayınız..!!Spor dostluktur..!!
İyi eglenceler..
katiliyorum spor dostluktur fair play kazansin bu benim dileyim ______________ Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW |
|
↑
|
|
|