Biraz da tecrübeyle öğrenilmiş püf noktalarına değinmek isterim :
1. Tabakların sadece bir yüzünde yemek yiyor olsak da yine de her iki yüzünün de yıkanması gerektiğini söylüyorlar.
2. Bardakların dibine dudaklarımız değmiyor ama yine de yıkamak lazımmış.
3. Sabunlu bezi bardağın içine sokarken gözlerinizi ve ağzınızı kapatın.
4. Çatal, bıçak ve kaşıkları tek tek tıkamak gerekiyor.
5. Yıkanan bulaşıkları durulamadan önce biriktirecek bir yeri önceden ayarlayın. (Durulamak : Deterjanla yıkanmış bulaşığın, deterjanının akarsuyla giderilmesi işlemi.)
6. Daha önceden desenli olmayan tabak ve bardaklar, yıkadıktan sonra desenlendiyse yıkanmamışlar demektir.
7. 6. maddedeki durum yemeğin tadını değiştirmiyorsa çok da önemli değildir.
8. Sabun köpükleriyle oynamaya dalarsanız su soğur.
9. Teflon, yıkanarak çıkması gereken bir sey degildir. Bu ürünleri biraz dikkatli ve hassas süngerlerle yıkayın.
Evet, bu noktalara dikkat ederseniz bulaşıklarınız gayet rahat bir şekilde yıkanır, ortalık batmaz ve siz de kuruduktan sonra tertemiz eşyalara sahip olursunuz.
Bulaşığın sonunda genellikle üstümüzdeki ve altımızdaki kıyafetleri de değiştirmemiz gerekir.
Ve eğer tavandan da bir şey damlamıyorsa mükemmel bir iş başardınız demektir.
______________