Yazar |
Mesaj |
-
hackerfriend
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
13.07.2008, 12:47 (UTC) Mesaj konusu: HackeR FrienD ile Bilgi Paylaşımı |
|
|
Merhabalar arkadaşlar,
Ücretsiz (free) bir şablonu (template'i) TR.GG siteniz için nasıl uygulanacağını aşağıda resimli olarak anlatmaya çalıştık. Umarım faydalı bir ders olur.
Derse başlamadan önce aşağıdaki kodu not alınız. Çünkü işinize yarayacak. Eskiden kullanılan menü gizleme kodunu kaldırın. Ve ilk kez tarafımızca keşfedilmiş olan aşağıdaki kodu kullanın. Bu kod sayesinde her sayfaya, her ekstraya menü gizleme kodu yapıştırmamış olacaksınız.
Kod: h1#title{display: none;}
h2#title span {display: none;}
div.header{display: none;}
li.nav_element{list-style-type: none;}
li.nav_element{display: none;}
Uyguladığımız tasarım:
http://www.freecsstemplates.org/preview/bestfriends
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
Ve sonuç:
http://hackerfriendly.tr.gg/1.htm adresinde.
Önemli bir not:
• "Tasarımı indirdim ancak içinden content diye bir şey bulamadım" diye bir çok soru ile karşılaştım. Evet, olmayabilir. Önemli olan içeriklerin yer aldığı katmanı (division) bulabilmek ve bu aşamayı iyi kavramak olacak. Kimi ücretsiz tasarımlarda bu katman (yani <div>) main, post, page, icerik gibi tanımlanabilir. İsmin hiç bir önemi yok.
• İçerik katmanını bulduktan sonra bu içerik katmanına kadar olan kısmı TASARIM ÜSTÜNE, geri kalanı da TASARIM ALTINA yerleştirmek gerekiyor. Örneğin tasarım içindeki katman ismi page olsun.
Tasarım üstüne:
....
....
....
....
... <div id="page">
Tasarım altına:
</div>
....
....
....
yerleştirilecek.
Herkese kolay gelsin.
En son hackerfriend tarafından 25.07.2008 15:19:27 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
|
|
↑
|
|
|
-
cunobag
Uzman Üye
|
13.07.2008, 12:50 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
süper paylaşım |
|
↑
|
|
|
-
sanalyavuz
Uzman Üye
|
13.07.2008, 12:53 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
desenize artık her sayfa uğrasmak yok anlatım var basarı var...
eline, emeğine, klavyene sağlık...______________ |
|
↑
|
|
|
-
childclub
Aktif Üye
|
13.07.2008, 12:57 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Düşüncene Eline Sağlık süper Bir Paylaşım TeşekkürLer Hackerfriend
Keşke Bende Anlasam CSS Designden ______________
|
|
↑
|
|
|
-
webistim
Acemi Üye
|
13.07.2008, 13:12 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
anlatım güzelde benim sitemde anlattıklarınızın aynısını yaptım ama bembeyaz bir ekran cıktı yine.harfi harfine yaptım ama olmadı... |
|
↑
|
|
|
-
hackerfriend
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
13.07.2008, 13:19 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
webistim yazmış: anlatım güzelde benim sitemde anlattıklarınızın aynısını yaptım ama bembeyaz bir ekran cıktı yine.harfi harfine yaptım ama olmadı...
yüklediğiniz resimlerin saat 15.00-23.00 arası güncellenmesi biraz zaman alabiliyor. bu sorunu teknik ekip çözmeye çalışıyor. büyük ihtimal 30 dakika sonra resimler gözüecektir.
Önreğin şu an itibariyle yüklemiş olduğunuz resme baktığınızda 404 - Not Found hatası alacaksınız. (http://img.webme.com/pic/w/webistim/img06.gif)
Sorununuz bundan kaynaklanıyor. ______________ Kodlarla Dövüşan Adam Der ki: Orda burda arama, herşeyin cevabı burada!
Deme, şu niçin böyle; Yerincedir ol öyle. Bak sonuna sabreyle, Görelim Mevlâ neyler! Neylerse güzel eyler!
Cümleler doğrudur, Sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz, Sen eğri isen... |
|
↑
|
|
|
-
sanalyavuz
Uzman Üye
|
13.07.2008, 13:28 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
şu an bende böyle bi sorun yok sizlerde var galiba______________ |
|
↑
|
|
|
-
webistim
Acemi Üye
|
13.07.2008, 13:40 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
ben resimleri imageshackten upload ettim doru yerlerede koydum.ama görüntü sitemdeki gibi oldu aşağıda resimde verdiğiniz gibi kodların hiç biri çıkmıyor yani sadece css kodlar cıkıyor kaynaktan.lütfen yardım edin.... |
|
↑
|
|
|
-
desing-css
Acemi Üye
|
13.07.2008, 13:54 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Cok güzel paylaşım teşekkürler... |
|
↑
|
|
|
-
hackerfriend
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
13.07.2008, 14:09 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
webistim yazmış: ben resimleri imageshackten upload ettim doru yerlerede koydum.ama görüntü sitemdeki gibi oldu aşağıda resimde verdiğiniz gibi kodların hiç biri çıkmıyor yani sadece css kodlar cıkıyor kaynaktan.lütfen yardım edin....
uygulamış olduğunuz tasarımın özellikleri belki TR.GG için uygun değildir. Düşük bir ihtimal ama olmuyorsa başka bir tasarıma geçiniz.
Başarılar, kolay gelsin. ______________ Kodlarla Dövüşan Adam Der ki: Orda burda arama, herşeyin cevabı burada!
Deme, şu niçin böyle; Yerincedir ol öyle. Bak sonuna sabreyle, Görelim Mevlâ neyler! Neylerse güzel eyler!
|
↑
|
|
|
-
edep34
Aktif Üye
|
|
↑
|
|
|
-
dbilgi
Aktif Üye
|
13.07.2008, 17:41 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Paylaşım çok güzel teşekkürler |
|
↑
|
|
|
-
selcukyel
Acemi Üye
|
13.07.2008, 20:41 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
paylaşımherzaman güzeldir der sevgili hocam hackerfriend |
|
↑
|
|
|
-
hackerfriend
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
14.07.2008, 05:53 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
ilginizden dolayı teşekkürler. eski bir paylaşım, takip edenler bilir. ______________ Kodlarla Dövüşan Adam Der ki: Orda burda arama, herşeyin cevabı burada!
|
↑
|
|
|
-
karayizbiz
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
14.07.2008, 06:57 (UTC) Mesaj konusu: |
|