İnternet yoluyla işlenen suçlara, ‘zombilik’ olarak bilinen ‘başkasının bilgisayarına girilmesi’ suçları da eklenecek
Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, 5651 sayılı İnternet Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’a, “kişisel hakaret” suçu ile “zombilik” olarak bilinen “başkasının bilgisayarına girilmesi” suçlarının da ekleneceğini söyledi.
Acarer, özellikle kişisel hakaret içeren sitelere ilişkin başta “popüler” kişilerden çok sayıda başvuru olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“5651 sayılı kanunda yer alan ve katalog suçlar olarak bilinen intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama ve Atatürk’e hakaret suçlarına, ‘kişisel hakaret’ ve ‘zombi’ olmak üzere iki yeni suç eklenmesi üzerinde çalışmalar devam ediyor.”
Acarer, “Birkaç ay içinde düzenlemeyi TBMM’ye getirmeyi hedefliyoruz. Mevcut düzenlemeye göre hakaret içeren siteyi kapattırmak için mahkeme kararı gerekiyor. Zombi ise bir tür ‘hacker’lık’. İnternet açıkken birisi bilgisayarınıza giriyor ve kontrol altına alıyor. Bu yolla bilgi hırsızlığı yapılabiliyor. Zararlı içerikler, sizin bilgisayarınızda haberiniz olmadan depolanabiliyor” diye konuştu.
‘youtube’ yanıtı
2. nesilde frekans ile numara satıldığını ve yetki verildiğini hatırlatan Acarer, 3G’de numara satılmayacağı için ihalenin daha kolay olacağını vurguladı.
Acarer, “Kasım veya aralıkta 3G ihalesi için karar verilse bile, süreç en az 5 ay. İhalenin sonuçlanması 2009 ortalarını bulur. 4G ise en iyi ihtimalle 7 sene sonra çıkar” diye konuştu.
Acarer, numara taşınabilirliği konusunda Telekomünikasyon Kurumu’nda altyapının hazırlandığını, GSM operatörlerinin 9 Kasım’da numara taşınabilirliğine geçmeleri gerektiğini vurguladı.
Uzun süredir kapalı olan “youtube” adlı video paylaşım sitesinin yetkilileri ile resmi bir görüşme yapılamadığını da belirten Acarer, “Sanırım youtube strateji belirlemeye çalışıyor” dedi. Türkiye’de “Atatürk’e hakaret” gibi konulardaki hassasiyete işaret eden Acarer, “Youtube hassasiyet göstermiyorsa, tepkiler doğaldır. Her ülkede benzer sıkıntılar var. Avrupa’da da bu konulara yönelik çalışma grupları var” diye konuştu. ______________ Özel mesajlara bakmıyorum bile...
En son hyperend tarafından 10.07.2008 22:03:44 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
|