Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj06.07.2008, 19:19 (UTC)    
Mesaj konusu: Google'a Site Doğrulama

hackerfriend anlatımıdır



Google web yöneticisi araçları nedir? Öncelikle bunun cevabını verelim.

Google web yöneticisi araçları ile:

• Site haritası oluşturabilirsiniz.

• Google tarayıcılarının sitenizdeki sayfalara erişirken karşılaştığı hatalara ve sorunlara bakabilirsiniz.

• Sitenizin içerik analizini yapabilirsiniz.

• Sitenizin istatistiklerine bakabilirsiniz. Hangi arama sorgularının sitenizden en çok sayfayı döndürdüğüne ve hangilerinin tıklandığına bakabilir, sitenizdeki sayfalara yönelik geçerli PageRank de dahil olmak üzere, sitenizdeki dağıtım bilgilerine bakabilirsiniz.

• Sitenizin Googlebot tarafından nasıl göründüğüne ilişkin ayrıntılı bilgilere bakabilir, hangi sayfaların dizine alındığı ve diğer hangi sitelerin sitenizi gösterdiği gibi bilgiler de dahil olmak üzere, sitenizin Google tarafından dizine alınma şeklini öğrenebilirsiniz.

• Sitenizin coğrafi hedefini belirleyebilir, Google'nın sitenize gelişmiş resim arama seçeneklerini tanımlayabilir ve Googlebot'un sitenizi hangi sıklıklarla taramasını ayarlayabilirsiniz.

Siteniz için birbirinden gelişmiş özellikler sunan Google Web Yöneticisi Araçları için öncelikle sitenizi doğrulamanız gerekir.

Google'da site doğrulama iki yöntemle yapılmakta. Bunlardan birisi Google'ın belirlemiş olduğu bir isimle HTML dosyasını sitemize yüklemek, ikincisi ise sitemizin başlık bölümüne (HEAD kısmına - BODY kısmından öncesine) META TAG eklemek. Ancak TR.GG sitelerine dosya yüklenemiyor, HTML sayfa oluşturulamıyor. Oluşturulan sayfalar HTM uzantılı oluyor. Bu nedenle Google'ın belirlemiş olduğu birinci yöntemi kullanmak mümkün olmuyor.


İkinci yöntem de ise bir kurnazlık yaparak Google'ı kandırabiliyoruz. TR.GG'nin Meta Tag ekstrasını aktif ettsek bile sadece content (içerik) kısmını yönetebiliyoruz. Meta tag'imize isim vermek mümkün değil. Bu nedenle Meta Tag ekstrasını aktif bile etmiş olsanız sitenizi asla doğrulayamazsınız. Yani şunu demek istiyorum:



Örneğin Google, siteniz için aşağıdaki gibi bir Meta Tag verdi;
<meta name="verify-v1" content="2jgBV4dTb+hgxz9cKGRFpoHklTP1ASZwF6P61nefdtr10=" >

Meta tag ekstrasında verify-v1 ismini (name) yazamayız. Sadece 2jgBV4dTb+hgxz9cKGRFpoHklTP1ASZwF6P61nefdtr10= içeriği (content) belirtebiliriz.

Peki bunun için ne yapacağız?

1 - Intro kullanıyorsanız bu ekstrayı devre dışı bırakın.
2 - CSS tasarım kullanıyorsanız CSS kodu kısmına, kodların en sonuna
Google'ın siteniz için vermiş olduğu Meta Tag'i ekleyin. Baş tarafına </style> koymayı unutmayın.

Başka bir tasarım kullanıyorsanız Tasarım Ayarlarına gidin, geçici olarak CSS Tasarımı seçin, gelişmiş ayarlara gidip aynı şekilde CSS kodu kısmına Google'ın siteniz için vermiş olduğu Meta Tag'i ekleyin. Baş tarafına </style> koymayı unutmayın.



</style> <meta name="verify-v1" content="2jgBV4dTb+hgxz9cKGRFpoHklTP1ASZwF6P61nefdtr10=" >

Tebrikler, artık sitenizi doğrulayabilir, web yöneticisi araçlarını kullanabilirsiniz!



En son gokseen tarafından 16.10.2010 12:42:38 tarihinde değiştirildi, toplam 3 kere değiştirildi
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu