Forum'da ara:
Ara

Yazar Mesaj
Mesaj09.02.2020, 13:07 (UTC)    
Mesaj konusu: Sitemin başlığını deüiştirme

Arkadaşlar sitemin başlığını nasıl değiştirebilirim beni bu konuda aydınlatır mısınız şimdiden teşekkürler
ben başlığın olduğu yere eski adı olan "keyfimin sayfası" yerine, yeni başlığı olan "görüşümüz" kelimesini yazdım. Görüşümüz + URL sini yazarsam Google de çıkıyor sadece görüşümüz yazdığımda çokmıyor.
Mesaj10.02.2020, 00:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

Hangisi? Sitenin başlığını NEREDEN değiştirmek mi başlığı NE olarak değiştirmek mi? Öncelikle Google aramasında "görüşüm" yazınca sitenizin çıkmaması normaldir. Çünkü GENEL bir kelimedir ve aramada bu genel kelimeyi bir haberde kullanan popüler siteler getirlir.

Bir kelimede Google'de ilk sırada çıkmak için ciddi bir emek ve zaman gerekir. Mesela sizin sitenizin adı "bkeyfim.tr.gg" değil de "gorusum.tr.gg" olsaydı, bu kelimede Google'de listelenme şansınız artardı. (Örneğin ben, "gizli ilimler" kelimesinde ilk sırada çıkmak için bu domaini seçmiştim.) Yani aldığınız domain adı, o kelimede ilk sırada çıkmanın şansını %20 artırır. Ama kimse, "bkeyfim" diye bir kelime aratmaz arama motorlarında.

İkincisi, ana sayfada "görüşüm" kelimesini kaç kere kullandınız belli bir tutarlılık içinde. Kaç tane içinde "görüşüm" kelimesini barındıran sayfa var? Metataglarda anahtar kelimeler bölümünde "görüşüm" kelimesi de var mı? vs vs.

İşte Google'nin algoritması böyle çalışır. Bir websitesi, sitenin başlığını bir kelimeyi koyunca değil o kelimenin o site ya da EN POPÜLER SAYFASI ile ilgisi olup olmadığına, o klimenin domain ya da alt sayfanın başlığında ve anahtar kelimelerinde geçip geçmediğine ve o sayfada bu kelimenin kaç kez bir paragraf içinde doğru ve o kelimeyi aratan kişiye en ilgili sayfayı göstermek için kısaca websitenizin ya da popüler olmuş bir sayfasının bu kelimeyle ilgili olup olmadığına bakar.

gizliilimler.org / 4kitap.tr.gg / mehmetakifardic.tr.gg
Mesaj10.02.2020, 21:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ben sitenin adresini değiştirmek istemiyorum ki. ben sitenin Başlığını ( adını) değiştirmik istiyorum.
eskiden sitemin adı "keyfimin sayfası" idi şimdi "köylü görüşü" yapmak istiyorum
Mesaj10.02.2020, 23:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

Söylemek istediğim, bir kelimede Google'de çıkmak için başlığı değiştirmenin yetmeyeceği. Sitenin başlığını değiştirmek için AYARLAR kısmında "Sitenin başlığı:" yazısının karşısındaki kutucuğu değiştirmek ya da tasarım kısmında bir banner eklemekle mümkün ki bunu zaten yapmışsınız. Ama bunlardan birini yapmak, o kelimeyi yazınca Google'de çıkmak için yetmiyor yazık ki. "Köylü Görüşü" + url olarak arattığınızda evet sitenizi bulur, ama kelime sayesinde değil url niz sayesinde bulur. Çünkü url'niz, sizin sitenizle ilgilidir. O zaman URL'niz sizin siteniz ile ne kadar İLGİLİYSE, "KÖYLÜ GÖRÜŞÜ" kelimesi ile websitenzi arasında bir bağ kuracaksınız.

Mesela........

Ekstralardaki KENDİ HEAD İÇERİĞİ kısmında:

<meta name="keywords" content="..."> satırında ve

<meta name="description" content="..."> satırındaki content eşitliğine köylü görüşü kelimesini ekleyebilirsiniz ya da

"Köylü Görüşü Hakkında" adında sitenizde yeni bir sayfa oluşturup siteniz, sitenizin başlığını neden "Köylü Görüşü" olarak değiştirdiğiniz, görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Demek istediğim "Köylü Görüşü" kelimesi ile Google'de bulunma k istiyorsanız, bu kelimeyi cümle içlerinde, paragraflarda, sitenize yapılan link ve backlinklerde, sayfa başlıklarında, resim ALT ve TİTLE'lerinde metataglarda vs bolca kullanın ki Google de şöyle desin:

"Hımmm! Köylü Görüşü kelimesi bu websitesinde bu kadar kullandığına göre demek ki bu kelime aratıldığında bkeyfim.tr.gg sitesinden de sonuçlr getirmeliyim"

Dostça kalın...

gizliilimler.org / 4kitap.tr.gg / mehmetakifardic.tr.gg

En son gizliilimler tarafından 10.02.2020 23:02:25 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Önceki mesajları göster: