Merhaba. Sana ve sitedeki diğer arkadaşlara tavsiyem, websitenizdeki yapısal kodlama hataları için modzillanın ÖĞE İNCELE ya da KAYNAĞI GÖRÜNTÜLE fonksiyonlarını başucu hata arama metodunuz yapın.
Yapısal hataları tespit etmenin ilk adımı, bu hatanın nerde / hangi satırda başladığını görmektir. Bunun en kolay yolu da Modzilla Firefox tarayıcısı ile hatalı sayfanın kaynak görüntüsünü yukarıdan aşağıya doğru incelemektir. Çünkü kaynak kodunda taglar ve tagların value/attribute değerleri eflatun, mavi, yeşil renklerle gösterilir. Kodlamandaki HTML taglarında bu renklerin kaybolduğu satır, yapısal hataya yol açan kodlama hatasının başladığı satır, yani kodlama hatası satırıdır. Senin sayfandaki yapısal kodlama hatasının başladığı yer ise şurası:
Dikkat ettin mi, <noscript> tagından sonra kodların renklendirilmesi kesiliyor. Bu durumda sayfandaki hatanın sebebi bu satırdır yani KAPATILMAMIŞ <NOSCRIPT> SATIRI'dır.
SCRIPT, STYLE ve HTML kodlamaları birbirinden farklı kodlamalardır. Bu kodlamaları birbirinden ayırmak için HTML kodlamaları arasında <script>, <style> gibi ayırıcı taglar kullanırız. Forumdaki arkadaşlarımızın yaptığı en fazla hatalardan biri, bu tagları kapatmayı bazen unutmaları. Tag kapatılmadığı için tarayıcın, geriye kalan tüm kodlamaları bir script ya da style yordamının devamı zanneder ve bir karadelik gibi geriye kalan tüm kodlamalarını yutar.
Peki bu sorunun çözümü ne? TAG'ı KAPATMAK!
<script>document.write("Merhaba Dünya")
</script>
ya da
<style>a{color:blue}
</style>
ya da
<noscript>........
</noscript>
ÖNEMLİ NOT: Sen, <noscript> tagını işlenmesi için değil de ekranda bu tag hakkında bilgi vermek için kullanıyorsan, bu durumda bu tagı bir HTML tagı şeklinde değil;
< yerine
< ve
> yerine
> şeklinde yazacaksın. Yani
<noscript> değil
<noscript> şeklinde yazacaksın.
Selam ve dua ile...
Akhenaton.
______________
gizliilimler.org /
4kitap.tr.gg /
mehmetakifardic.tr.gg