Geliştirilmesi gereken özellikler
1)ROBOT.TXT DOSYASI
Google indexine kayıt olurken istenen ve
https://domain.com/robot.txt adresinde Google'ın görüntülemek istediği dosyayı basit bir txt kaydı oluşturmak için yeni bir extra gerekli.
2)JAVASCRİPT DOSYASI
Sitelerde kullanılan yeni nesil responsive tasarımlarda bazen iş dosyası olarak değil de script kodu olarak belli bir alanda kullanilan kısa JavaScript kodları için sayfaların iş uyumlu hale getirilmesi gerekli.
3)HTML SAYFA DOSYASI
Özellikle Google indexinde sitelerin indexlenmesini hızlandırmak adına sayfaların uzantıları (örnek:
https://sitereklammerkezi.tr.gg/iletisim.htm) .htm yerine (örnek:
https://sitereklammerkezi.tr.gg/iletisim.html) .html olmalı.
4)GALERİ GELİŞTİRİLMELİ
Resimler için kullanılan galeri extrası geliştirilmeli. Responsive ve lightbox gibi özelliklere sahip, kullanıcının seçimine göre ayarlanabilen bir galeri extrası yapılmalı.
5) İLETİŞİM FORMU
İletişim formu extrası belirli kriterleri kullanıcının kendisinin seçmesi ile bir html kod üreterek istenen bir sayfaya kullanıcı tarafından eklenebilir bir hale getirilebilir. Böylece yeni nesil tasarımlarda en alt kısımda bulunan iletişim formu ve haricen iletişim formuna dayalı yeni formlar başka sayfalarda yayınlanarak kullanım alanı genişletilmiş olur.
6)REKLAMLAR
Bedava-Sitem reklamları çoğu zaman CSS tasarıma eklenen tasarım kodlarına uyum sağlamayıp tasarımı bozabiliyor. Bu nedenle kullanıcılar için büyük bir sorun çıkabiliyor. Yatay ve dikey görsel reklam iki yatay reklam haline getirilip CSS tasarımın header ve footer divleri arasına otomatik eklenebilir. Veya tasarım kodlarını gerekli alanlara girdikten sonra buton ile tasarımın içine otomatik kod atayarak reklamlar yerleştirilebilir ve bu buton atamasını yapmadan tasarımı kaydetmek kısıtlanırsa kullanıcılar da aksi yönde bir tutum sergileyemez.
7)SİTEMAP XML DOSYASI
Yine Google index kaydında sıkça karşımıza çıkan ve önemli olan xml sitemap dosyası için aynı robot.txt dosyası gibi ayrı bir extra getirilebilir.
8)REKLAM LİNKİ
Sayfanın altında bulunan reklam bağlantı metni bazen CSS tasarımlarda tasarımı bozabiliyor. Bunun içinde otomatik bir buton hazırlanıp CSS tasarımın müsait bir kısmına yerleştirilmesi sağlanabilir. Ya da kullanıcılar için özelleştirme getirilebilir.
9) ÜYELİK SİSTEMİ
Sadece üyenin isim, e-posta, profil resmi vb. kısıtlı bilgilerinin olacağı; üyelerin yorum extrası, ziyaretçi defteri extrası ve iletişim formu vb. gibi extraları da üyelikleri ile kullanabilecekleri bir sistem getirilebilir. Veritabanı kayıtları tutulamazsa google, Facebook, Instagram gibi 4-5 farklı sosyal medya hesap bağlantısı ile üyelik bilgileri çekilebilir.
10)ZİYARETÇİ DEFTERİ EXTRASI
Bu extra da oldukça kullanışsız daha görsel ve kullanılabilir bir hale getirilmeli. Ayrıca üyelik sistemi olursa entegre edilmeli.
11)YORUM EXTRASI
Ziyaretçi yorumları için artık oldukça kullanışsız bir extra olduğunu söylemem lazım. Bir ziyaretçi veya üye yorum yaparken süre kısıtlamasına takılmamalı. 5 dk. da bir yorum oldukça kötü. Ayrıca yorumlarda yorumu cevaplama, alıntı yapma gibi özellikler de eklenerek geliştirilmeli.
12)MESAJ KUTUSU
Yönetim panelinde bulunan "Mesajlar" kısmındaki mesaj kutusunun özellikleri değiştirilmeli. Örneğin sayfalarca dolan mesajları tek seferde silemiyoruz. Ayrıca giden kutusundan mesaj silmeye kalkınca her defasında sayfa yenilendiği için gelen kutusuna geri dönüyor. Bunlar düzeltilmeli ve mesaj geldiğinde menüdeki mesajlar bağlantısının yanında kırmızı bir nokta belirebilir böylece mesaj geldiğini daha net anlayabiliriz. Her seferinde kontrol etmektense bu şekilde bir uyarıcının bulunması işleri kolaylaştırır. Sadece forum içinde kullanıcıların attığı mesajlar değil, biliyorsunuz iletişim formundan gelen mesajlarda bu alana düşüyor.
Not: Mobilden yazdığım için eksik kalanlar ve açıklayamadıklarım var. Düzenleme şansım olursa düzenlerim veya başlığa yeni bir cevapla açıklarım.
Edit: 12.Maddede bahsetttiğim mesaj kutusu özelliği yapılmış, teşekkürler Bedava-Sitem