Önerilerin güzel; ama ne yazık ki bu forum, önerilerimizin okunduğu, dikkate alındığı bir platform değil. Bunun tersi olsaydı, 11 yıl boyunca yaptğım öneriler dikkate alınırdı.
Google, artık sonu gg ile biten sitelerin uluslararası hedeflemesini Guernsey olarak algılıyor. Türkiye değil. Yani arama motorları sizi bir Türk sitesi olarak görmüyor. Bu yüzden bedava-sitemde son kalan bir kaç sitenin hiti de hızla yere çakılmaya devam ediyor.
Hit dümesinbin ana sebebi ise tr.gg adreslerinin seo uyumlu olmaması. Url adreslerindeki % işaretleri -ki Türkçe karakterler yüzünden- arama motorlarınca çözülemiyor. Bu tür url hatalarının olduğu sayfalarda adsense reklamları görünmüyor. Hem bs'nin kendi adsense reklamları hem de sizinkiler.
Tek yarattığı problem bu da değil! Urllerdeki bu % işaretleri yüzünden yorum ya da ziyaretçi defterinizde ben robot değilim onay kodu çalımıyor. Bu yüzden tr.gg sitelerinin tüm takipçileri, tr.gg sitelerini izlemeyi, takip etmeyi bırakıyorlar. Niye etsinler ki yorum yapamadıktan sonra?
Ekmeğimin derdinde olmasam, ben de diğerleri gibi çoktan bırakırdım bs yi. Ama görünen o ki bedava-sitem, bindiği dalı kesmeye devam edecek.
Alman b-s siteleri böyle değil. Çünkü onlar, Almanlar için tasarlanmış. Almanca harfler, urlde sorun yaratmıyor. Metatagları doğru yapılandırılmış. Çünkü o forumlarda onların önerileri ve geri bildirimleri dikkate alınıyor. İlgilenilmeyen tek ülkeyse Türkiye. Metataglar batanbaşa yanlı, kodlamalar eski, url ler seo dostu değil vs vs.
Gelecek yıl muhtemelen ben de olmayacağım. Çünkü hiçbir sorunu çözmekte istekli olmadıkları için benim hitim de yere çakıldı. Bir zamanlar Türkiye'de en kıskanılan en gözde sitelerden biriyken, günlük 60.000-70.000 hiti varken imdi günlük 5000-6000 hitim kaldı. Gelecek yıl bu hit belki de 500'e hatta daha da gerilere düşecek...
Ne diyelim........