3D Unity ile Android Oyun Yapma
Unity 3D programı gerçekten oyun programlama işine ilk defa girecekler için mükemmel bir oyun programı. Bu rogramla ile Android cihazlara oyun yapmak ve apk formatında export etmek gerçekten çok kolay. Unity 3D, 2,5D ve 2D olarak 3 ayrı boyut platformunda bize oyun yapma imkanı sağlar. Görsellik, cisimlere hareket sağlama, sses efektleri ekleme gibi konularda gayet kolaydır.
3D Unity Programlama Dilleri
Unity programında 2 çeşit programlama dili bulunmakta. Bunlardan birincisi c# ikincisi ise Java dır. Bu 2 dilide öğrenmek kolay olduğu için emin olun Adobe flashtan daha çok ilginizi çekecektir. Bu 2 dil genel bir dil olmasından dolayı bu dilleri öğrendiğinizde bir çok değişik oyun programında oyun yazarken zorlanmıcaksınız.
3D Unity Özellikleri
3D unity ile bir çok platformada oyun yapabiliyorsunuz. Bunlar nelerdir;
-Web Player ( internet expoler üzerinden oynanabilen oyunlar)
-Exe (Bilgisayarınıza kurup oynayabildiğiniz oyunlar )
-İos ( Apple ios platformu için oyunlar)
-Android ( Android tabanlı cihazlar için oyunlar )
-Blackberry ( Blackberry tabanlı cihazlar için oyunlar )
-Flash player
-Windows store apps (windows tabanlı mobil cihazlar veya tabletler için oyunlar )
-windows phone 8 (windows tabanlı mobil cihazlar için oyunlar )
-xbox 360
-Xbox One
-PlayStation 3
-PlayStation Vita
-PlayStation 4
-PlayStation Mobile
Xbox ve playstation ;uda bilmeyen yoktur heralde. O yüzden açıklama yazmadım yanlarına. Zaten bize gerekli olan sadece Android kısmı ama genel bir bilgi olarak vermekistedim. Bu türlü bir çok platformda oyununuzu yayınlayabileceğiniz bir program ve gerçekten Adobe Flash yerine bunu tavsiye ediyorum.
3D Unity Android Oyun Ekipmanları
Şimdi unityde bir çok kelimeyle karşılaşacaksınız. Belkide bunları hayatınız boyunca duymadınız ama burada duyacaksınız. örneklemek gerekirse,
Mesh , Gui , Terrain v.b terimler karşınıza çıkacak. Bunlar bizim ilk başta aklımızı karıştırabilir ama öğrenmesi kolaydır. Zamanla ustalaştıkça niye gözümü korkuttuysam bunlarla diyeceksiniz. Şimdi Biraz unity ile oyun yaparken temel olarak neler kullanılır onlardan bahsedeyim.
Oyun Yaparken öncelikle bir sahnemiz olması lazım. Yani Scene.
Sonra oyunumuzu hangi boyutta yapacağımızı ayarlamamız lazım, 2D, 2,5D veya 3D
Daha sonra sahnemizebir zemin yapmamız gerekir.
Zeminden sonra sahnemizde bulunacak objeler, ağaç veya ev v.b
sonra bize bir karakter lazım
Ve kafamızda projelendirdiğimiz oyunun geri kalan görselleri
Oyunda puan, ölme, sağlık v.s için kodlama.
Bunları neden bu şekilde yazdım onuda söyleyim. Bir oyuna başlarken direk adamı koyup başlayamıyoruz. Öncelikle yapıcağımız oyun için bize gereken temel objeleri temin etmeliyiz. Ve bundan sonra oyunu yapış sürecimizde bize çok yardımı dokunacaktır.
3D Unity Android Ayarları
Bu ayarlara eğitim konularımızla birlikte gireceğiz. Bu sadece ön bilgi amaçlı yazılmış bir yazıdır. Geniş çaplı olarak Sdk ekleme v.b işlemler detaylı ve kolay bir şekilde resimli veya videolu olarak sitemizde yer alıcaktır.
3D Unity Paralımı
Unity 2 türlü lisans sistemi uygulamaktadır. Birincisi ücretsiz lisans, 2. si ise ücretli lisansdır. Ücretsiz lisansı ömür boyu free olarak kullanabiliyoruz. Ama ücretli lisans için 1500 $ civarı bir para ödememiz gerekiyor. Buna şu an hiç gerek yok. ilk 1 ay ücretli olan lisansı kullanabiliyoruz. Sonrasında ücretsize geçiyor ama oda bizim işimizi görüyor zaten.
(
http://www.androidoyunyapma.com buradan alıntıdır )
Umarım faydalı olmuştur . bi teşekkürü esirgemeyin