Yazar |
Mesaj |
-
weblue
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
02.03.2016, 15:55 (UTC) Mesaj konusu: Bedava-Sitem'in daha iyi olması için |
|
|
En son weblue tarafından 02.03.2016 15:57:03 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
|
|
↑
|
|
|
-
weblue
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
03.03.2016, 15:48 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
|
|
↑
|
|
|
-
enbilgekral
Acemi Üye
|
03.03.2016, 16:00 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Aynen Kardeşim Çok İyi, Güzel ve Açık Bir Öneri Olmuş [/u] ______________ |
|
↑
|
|
|
-
salihtoy
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
03.03.2016, 16:23 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
İlk olarak;
* Kod bilgimin iyi olduğunu düşünüyorum.
* "Örnek Sayfalar" bölümünün footer taşınması ve onun yerine header da "İpuçları" bölümü gelmesi; Ziyaretçiyi veya üyeleri bazı sorumluluklar adına uyarmak için yapılmıştır ki; -Bazen özel pm ile soru soran üyelere kolay şekilde "İpuçları" bölümünden kaynak gösterebiliyorum. Bu nedenle de "Örnek Sayfalar" ikinci plana düşmekte.
* Ayın sitesi seçilmesinin nedeni (Şahsi fikrim); Moderatörler yoğun çalışmakta veya her hafta başarılı bedava-sitem üyesi bulamadıkları için olabilir. Daha doğrusu 1 hafta yetmediği içinde olabilir.
* Uzman üyeler için iletişim ve saklı sayfalar ile üyelik bölümü yapılabilir. Fakat! Aynı şekilde yine iletişim ekstrasını kullanmak mümkün değildir. Buna çare olarak Google'da hazır form bularak bu sorun giderilebilir. Benim fikrim bu ekstralar oluşturulurken amaç olarak üyelik düşünülmemiş, daha yakın olarak ziyaretçilerden sayfa saklamak için düşünülmüş.
Bu açıklamaların elbette "olmayacak" veya "işe yaramaz" şeklinde söylemiyorum. Bazı özellikler sandığınız gibi kullanıcılara sunulmamış. Misal olarak yukarda açıkladığım saklı sayfalar ile iletişim esktraları üyelik için düşünülmemiş daha ziyade ziyaretçiden sayfa saklamak için düşünmüş. Fakat! Kullanıcılar biraz ilham ve araştırmalar sonucu üyelik sistemi de yapılabileceğini bulmuşlar ve aslında yapılmış olan özellikler biraz daha aslın dışına çıkmış.
Ek bilgi olarak bedava-sitem.com bazı esktralara class veya id çağırmış. Yani sorunlarınızı CSS ile temaya göre ayarlayabilirsiniz.
Peki Bu class ve id nasıl bulabilirim ?
Basit. Esktranın aktif olduğu sayfayı açın ve kaynak bölümüne gidin. Ekstranın HTML kodlarını bulduğunuz zaman orada class veya id etiketlerini bulabilirsiniz.
Eğer class veya id yok ise CSS'e input atayarak yine CSS kodlarını çalıştırabilirsiniz. Örnek:
Kolay gelsin, iyi çalışmalar... |
|
↑
|
|
|
-
weblue
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
03.03.2016, 16:50 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
salihtoy yazmış: İlk olarak;
* Kod bilgimin iyi olduğunu düşünüyorum.
* "Örnek Sayfalar" bölümünün footer taşınması ve onun yerine header da "İpuçları" bölümü gelmesi; Ziyaretçiyi veya üyeleri bazı sorumluluklar adına uyarmak için yapılmıştır ki; -Bazen özel pm ile soru soran üyelere kolay şekilde "İpuçları" bölümünden kaynak gösterebiliyorum. Bu nedenle de "Örnek Sayfalar" ikinci plana düşmekte.
* Ayın sitesi seçilmesinin nedeni (Şahsi fikrim); Moderatörler yoğun çalışmakta veya her hafta başarılı bedava-sitem üyesi bulamadıkları için olabilir. Daha doğrusu 1 hafta yetmediği içinde olabilir.
* Uzman üyeler için iletişim ve saklı sayfalar ile üyelik bölümü yapılabilir. Fakat! Aynı şekilde yine iletişim ekstrasını kullanmak mümkün değildir. Buna çare olarak Google'da hazır form bularak bu sorun giderilebilir. Benim fikrim bu ekstralar oluşturulurken amaç olarak üyelik düşünülmemiş, daha yakın olarak ziyaretçilerden sayfa saklamak için düşünülmüş.
Bu açıklamaların elbette "olmayacak" veya "işe yaramaz" şeklinde söylemiyorum. Bazı özellikler sandığınız gibi kullanıcılara sunulmamış. Misal olarak yukarda açıkladığım saklı sayfalar ile iletişim esktraları üyelik için düşünülmemiş daha ziyade ziyaretçiden sayfa saklamak için düşünmüş. Fakat! Kullanıcılar biraz ilham ve araştırmalar sonucu üyelik sistemi de yapılabileceğini bulmuşlar ve aslında yapılmış olan özellikler biraz daha aslın dışına çıkmış.
Ek bilgi olarak bedava-sitem.com bazı esktralara class veya id çağırmış. Yani sorunlarınızı CSS ile temaya göre ayarlayabilirsiniz.
Peki Bu class ve id nasıl bulabilirim ?
Basit. Esktranın aktif olduğu sayfayı açın ve kaynak bölümüne gidin. Ekstranın HTML kodlarını bulduğunuz zaman orada class veya id etiketlerini bulabilirsiniz.
Eğer class veya id yok ise CSS'e input atayarak yine CSS kodlarını çalıştırabilirsiniz. Örnek:
Kolay gelsin, iyi çalışmalar... |
|
↑
|
|
|
-
weblue
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
06.03.2016, 11:42 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
|
|
↑
|
|
|
-
BalTema
Acemi Üye
|
12.03.2016, 16:38 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
@weblue
Haklısın kardeş. Ben en çok örnek sayfalar'ın gelmesini istiyordum. Dilerim geri gelir ______________ |
|
↑
|
|
|
-
BalTema
Acemi Üye
|
12.03.2016, 16:43 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Ama bs nin moderatörleri her zaman yardıma hazır. Onlar olmazsa Bedava-Sitem olmaz. Hepsi benim için değerli ______________ |
|
↑
|
|
|
-
weblue
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
13.03.2016, 20:51 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
|
|
↑
|
|
|
-
orakciblog
Acemi Üye
|
14.03.2016, 10:45 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Sa arkadaşlar @weblue bu önerilerini okudum ve gerçekten çok doğru yerinde bir konu olarak görüyorum . Bs nin gerçekten bu tür şeyleri yapması lazım çünkü dikkat ediyorsanız son zamanlarda bs kullanıcıları diğer uzantılı sitelere geçmeye başladı. Bunun sebebi ise bs nin gücünün olduğu halde ufak özellikleri getirmemesidir. Tabi ki bs yönetimi ve moderatörleri bu konuları bizim gibi düşünüyorlardır. Ama bence yani kişisel görüşüm bu tür şeyleri yönetimin gözden geçirmesi lazım aksi taktirde kullanıcılar birer birer wordpress gibi yerlere kayıyor. ______________
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
► Web Adresimiz : http://orakciblog.tr.gg/ ► Gmail Hesabımız : orakciblog( at )gmail.com
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
↑
|
|
|
-
weblue
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
14.03.2016, 12:28 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
|
|
↑
|
|
|
-
orakciblog
Acemi Üye
|
14.03.2016, 16:37 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Evet @weblue sonuna kadar katılıyorum ve destekliyorum düşüncelerini ______________
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
► Web Adresimiz : http://orakciblog.tr.gg/ ► Gmail Hesabımız : orakciblog( at )gmail.com
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
↑
|
|
|
-
weblue
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
09.04.2016, 15:39 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
|
|
↑
|
|
|
-
candroid
Aktif Üye
|
12.04.2016, 07:07 (UTC) Mesaj konusu: Bence Başarılı Bir Konu |
|
|
Konu Güncel Açıklanmış ve Net Bir Çözümü Getiren Bir Öneri Bence Bu Önerilerin Dikkate Alınması Bence Çok Doğru Olur. BS'de Neyin Değişmesini İstediysem Yazmış. Bence Mod'ların Bunu Görmezden Gelmemesi, Gereğinin Yapılması Gerekiyor. |
|
↑
|
|
|
-
weblue
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
14.04.2016, 16:04 (UTC) Mesaj konusu: Re: Bence Başarılı Bir Konu |
|
|
candroid yazmış: Konu Güncel Açıklanmış ve Net Bir Çözümü Getiren Bir Öneri Bence Bu Önerilerin Dikkate Alınması Bence Çok Doğru Olur. BS'de Neyin Değişmesini İstediysem Yazmış. Bence Mod'ların Bunu Görmezden Gelmemesi, Gereğinin Yapılması Gerekiyor. |
|
↑
|
|
|
|