Yazar |
Mesaj |
-
thenglish
Acemi Üye
|
10.09.2015, 08:40 (UTC) Mesaj konusu: The English | İngilizce Öğreniyoruz |
|
|
Merhabalar! İngilizce öğrenmek gerçektende birçok kişi tarafından zor ve aslında öğrenciler tarafından "gereksiz" olarak tabir edilen bir şeydir. Aslına bakılırsa hayatımız boyunca iyi yerlerde olmayacağız fakat iyi yerlerde olmak istiyorsak eğer mutlaka öğrenmemiz gerektiği de bir gerçektir. Bu yüzden "Neden biz öğreniyoruz?" gibi soruları bir kenara bırakarak zamanımız varken öğrenmek için doğru adımları atmamız gerekiyor.
Ben bir ingilizce öğretmeni veya ingilizce konusunda ileri düzeyde bilgiye sahip biri değilim. Ben bir öğrenciyim. Daha doğrusu ingilizcesini en iyi rütbeye getirmeye çalışan bir öğrenciyim. Bu nedenle aslında öğrenirken sizlerle de paylaşacağım bir web site oluşturmak istemekteyim..
Tasarım konusunda oldukça basit bir tasarım tercih ettiğimiz farkındayım ve bu nedenle de değiştirmeyeceğim. Çünkü şahsen bir siteye girildiği an neyin nerede olduğunu aramak için zaman harcamak kadar saçma bir şey yoktur. Siteyi ziyaret ettiğinizde gayet net bir şekilde anlamış olacaksınız..
Ana sayfa ve sayfalar konusuna göz attığımızda farkettiğiniz gibi hergün 10 yeni kelime ana sayfaya eklenmekte. Şahsen ingilizce de gramer konusuna pek fazla takılmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Bir kişi ile ingilizce konuşurken "What is your name?" sorusuna kalkıpta "My name is ..." demenin bir anlamı olduğunu da düşünmüyorum. Doğrudan ismimizi söylersekte bizi anlarlar. Fakat düşünsenize: Bir dükkana girdiniz ve bir şeyin fiyatını soracaksınız. Ama siz fiyat kelimesinin ingilizce karşılığını bilmiyorsunuz. İşte sorun burada başlıyor. Siz o an fiyat kelimesini bilip söylerseniz zaten karşıdaki kişi sizi anlayacaktır. İlla detaylıca cümle kurmanıza gerek yoktur. Olursa elbette daha iyi olur fakat olmazsa olmaz değildir. Kelime bilgisi ise olmazsa olmazdır.
Bu kadar laf kalabalığından sonra sizleri sitemize doğru alalım.
Bir göz atıp genel eksikleri söylerseniz önce onları düzeltip daha sonrasında içeriklere devam edeceğiz. Yani bu ilk hafta sadece tema ve genel düzen ile uğraşacağız.
Ana Sayfa: http://thenglish.tr.gg/
Örnek bir kelime sayfası: http://thenglish.tr.gg/-Ue-lke-ve-Milletler.htm |
|
↑
|
|
|
-
teknoanaliz
Aktif Üye
|
|
↑
|
|
|
-
weblue
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
10.09.2015, 09:23 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Çok beğendim. Benimde derdimi anlatacak kadar ingilizcem var. En azından bir turiste yol tarifi, kendimi tanıtma, karşılıklı diyalogda kısa cümleler kurabiliyorum. Site tasarımı, logo çok hoş. Başarılar dilerim, takipteyim |
|
↑
|
|
|
-
thenglish
Acemi Üye
|
10.09.2015, 16:29 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
teknoanaliz yazmış: Tasarım bakımından ilginç bir siteye benziyor ama güzel duruyor. İngilizceye merakı olanların sıkılmayacağı bir tasarım uyarlamışsınız. Başarılar dilerim.
Hey Teknoanaliz!
Tasarım olarak gerçekten de "ilginç" kelimesini açar mısın acaba Çünkü şahsen kötü gibi de iyi gibi de anlam bulmaktayım ve emin olamadım İngilizce'ye merakı olmayan varsa da ne kadar önemli olduğunu belirten birkaç makalemi yakın zamanda sizlerle buluşturacağım.
weblue yazmış: Çok beğendim. Benimde derdimi anlatacak kadar ingilizcem var. En azından bir turiste yol tarifi, kendimi tanıtma, karşılıklı diyalogda kısa cümleler kurabiliyorum. Site tasarımı, logo çok hoş. Başarılar dilerim, takipteyim
Hi WeBlue! Ah site ismi (wonderful web page name = weblue!) ve ah dertlerimiz, dertlerimiz... Bitmeyen dertlerimizi anlatacak kadar bilsek yeter. Fakat fazla bilmek fazla yemek gibi değildir. Takipte olmanız hoşuma gitti Teşekkür ederim..
NOT: Gençler ciddi anlamda tasarıma ne gibi yenilikler getirilebilir beni bilgilendirirseniz çok sevinirim |
|
↑
|
|
|
-
weblue
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
10.09.2015, 16:47 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Üst menüyü diğerlerinki gibi uzatırsan daha iyi olabilir . |
|
↑
|
|
|
-
thenglish
Acemi Üye
|
11.09.2015, 18:50 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
weblue yazmış: Üst menüyü diğerlerinki gibi uzatırsan daha iyi olabilir .
Üst menüyü düzenlendim
- Göz atmak isterseniz: http://thenglish.tr.gg/ |
|
↑
|
|
|
-
brisin
Uzman Üye
|
11.09.2015, 20:23 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
başarılar. ______________ ► @aydakiayak kullanıcı adıyla İnstagramdayız.Sayfamızı Takip etmeyi unutmayınız. |
|
↑
|
|
|
-
bestoftheking
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
11.09.2015, 20:57 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Ben gayet başarılı buldum. Zamanla daha iyi seviyeye ulaşacağınıza inanıyorum.
Kolay gelsin. |
|
↑
|
|
|
-
weblue
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
12.09.2015, 07:24 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
|
|
↑
|
|
|
-
itsacoding
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
12.09.2015, 08:20 (UTC) Mesaj konusu: :) |
|
|
8/10 Daha fazla kelime ve biraz daha fonksiyon lütfen.. Genel olarak başarılı buldum |
|
↑
|
|
|
-
thenglish
Acemi Üye
|
12.09.2015, 09:42 (UTC) Mesaj konusu: Re: :) |
|
|
brisin yazmış: başarılar.
Teşekkür ederim hocam
bestoftheking yazmış: Ben gayet başarılı buldum. Zamanla daha iyi seviyeye ulaşacağınıza inanıyorum.
Kolay gelsin.
Sağolun hocam dediğiniz gibi umarım iyi seviyelere getirebilirim
weblue yazmış: Üst menü hizalanmamış hizalarsanız güzel olacaktır (:
Şuan hizalama işlemi tamamlandı Uyarınız için çok teşekkürler
itsacoding yazmış: 8/10 Daha fazla kelime ve biraz daha fonksiyon lütfen.. Genel olarak başarılı buldum
Başarılı bir web siteden alınan başarılı bir öğüt. Teşekkürler hocam Temayı geliştirdikten sonra içerik girişimleri pazartesi başlayacaktır |
|
↑
|
|
|
-
itsacoding
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
12.09.2015, 09:43 (UTC) Mesaj konusu: Re: :) |
|
|
Estağfurullah |
|
↑
|
|
|
-
radyomaskot
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
12.09.2015, 10:16 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Bir 'kelime eğitim sitesi'..
Kısa ve öz konuşmam gerekirse: Başarılı (✓)
Değerlendirme: Eksik yok, geliştirilebilir.
Başarılar Dilerim..
GMedya | RadyoMaskoT Ekibi
Bir Radyoculuk Devrimi |
|
↑
|
|
|
-
thenglish
Acemi Üye
|
13.09.2015, 19:32 (UTC) Mesaj konusu: Re: :) |
|
|
itsacoding yazmış: Estağfurullah radyomaskot yazmış: Bir 'kelime eğitim sitesi'..
Kısa ve öz konuşmam gerekirse: Başarılı (✓)
Değerlendirme: Eksik yok, geliştirilebilir.
Başarılar Dilerim..
GMedya | RadyoMaskoT Ekibi
Bir Radyoculuk Devrimi
Teşekkür ederim bu güzel düşünceniz için Ne gibi geliştirmeler bekliyorsunuz acaba? |
|
↑
|
|
|
-
thenglish
Acemi Üye
|
14.09.2015, 20:31 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Sitemizde değişen arkaplan dikkatinizi çekti mi?
Sayfamızı her yenilediğinizde arkaplanda İngilizce ve Türkçe bir adet kelimeyi görmektesiniz. Bu sayede aslında farkında olmadan hafızanızda kalmasını sağlayabiliriz. (Hiç olmazsa böyle düşündük )
Bu tarz yenilikleri bizlere bildirebilirsiniz.
Neler yapabiliriz? |
|
↑
|
|
|
|