Öncelikle şunu göz ardı edemeyiz "şu benim site adresimdir .... da adresidir" dediğimiz insanlar hala google arama motorunu bir tarayıcı olarak görüp, adres satırına yazmaktansa google ile aratarak o siteye girebileceklerini sanıyorlar, google o siteyi indexlediyse tamam ona sözüm yok ancak google her indexlediği siteyi ilk sayfada çıkartmıyor malesef. Türkiye internet kullanıcıların malesef adres satırına tam adres yazma gibi bir alışkanlığı yok. Hatta google'a yazıp eğer index almamışsa sitene girilmiyor diye döneni veya başka bir siteye girip, benim siteme girdiğini sananı bile gördüm.
Bu söylediklerimden yola çıkarak tek karışıklık malesef anlatmak istediğim durum olacaktır. Sizdenönce var olan bir site eski ise sıralama açısından da ilk sıralarda olacaktır. Bu öğrencilerinizi yanıltıp o siteye yöneltebilir. Çözüm uzantı türevlerinin benzersizini seçmek olacaktır.
Yine de siz google'dan değil direk tarayıcınıza bu adresi yazın diye belirtirseniz. Bunu anlatmayı başarabilirseniz gerçekten ulaşmak istediğiniz kitle olan öğrencilerinize sorunsuzca ulaşabilirsiniz.
tr.gg uzantılı siteleri malesef pek kimse bilmiyor, hadi canım ya com dur ya net dir bunun sonu diyen bile var