1-)300 x 300 px boyutlarında beyaz arkaplanlı yeni bir resim açın.
2-)Filtreler menüsünden tarama > desen > checkboard seçeneğine tıklayın.Seçenekler resimdeki gibi olmalı:
3-)Filtreler menüsünden kenar tanıma > edge seçeneğine tıklayın.
4-)Renkler menüsünden tersine çevir seçeneğine tıklayın.
5-)Resim menüsünden tuval boyutu seçeneğine tıklayın.
6-)Taşıma aracını seçin (M tuşu) ve resmin ortasına tıklayarak klavye yön tuşlarından 2 kere sağ ok ve 2 kere alt ok tuşuna tıklayın.
7-)Yeni bir katman oluşturup bu katmanı siyah ile doldurun.Bu siyah katmanı sağ tıklayıp katman > küme menüsünden en alta taşıyın ve seç menüsünden none seçeneğine tıklayın.
8 -)Ortaya çıkan her kutuyu değişik renklerde doldurun.Benim yaptığım şu şekilde:
9-)Filtreler menüsünden harita > map object seçeneğine tıklayın.Değerleri aşağıdaki gibi doldurun (fakat istediğiniz gibi oldurabilirsiniz).
Seçenekler / Map to: Box
Seçenekler / Transparent background (seçili)
Seçenekler / Enable antialiasing (seçili)
Işık / Lightsource type: Point light
Konum / Konum (ön tanımlı değerler kalsın)
Konum / Rotation :
X: 30,0
Y: 45,0
Z: 0,0
10-)Katmanlar penceresine sağ tıklayın ve alfadan seçime seçeneğine tıklayın.Seç menüsünden büyüt seçeneğine tıklayıp boyutu 1 px olarak ayarlayın.Yeni bir katman oluşturun.Siyahla doldurup en alta taşıyın ve seç menüsünden none seçeneğine tıklayın.Filtreler > ışık ve gölge menüsünden drop shadow seçeneğine tıklayın.Ayarları aşağıdaki gibi yapın:
Katmanlardan yeni bir katman ekle seçeneğine tıklayın.En alta taşıyın.Ve gradyanlardan aşağıdaki gibi bir gradyan ekleyin.
İşte resmin sonucu:
NOT: Anlatım alıntı DEĞİLDİR.
Elimden geldiği kadar kolay bir biçimde anlatmaya çalıştım.