Böyle bir mail gelirse hemen silin !
İngiltere'de bir nükleer santralin patladığını iddia eden e-postaların gözü aslında paranızda!
Her geçen gün, yeni bir spam dalgasıyla karşı karşıya kalan internet kullanıcıları, yeni bir spam tehdidiyle karşı karşıya.
Londra'nın kırsal alanında Salı günü öğleden sonra bir nükleer enerji santralinin patladığını iddia eden yeni spam dalgası, hızla yayılmaya devam ediyor. Ancak işin ilginç yanı, Londra yakınlarında böyle bir santralin zaten bulunmuyor oluşu. Londra'ya en yakın nükleer santral ise Londra'dan yaklaşık 124 km uzağında.
Ancak Londra'yı ve İngiltere'yi yakından tanımayan milyonlarca kullanıcının bu bilgilere sahip olmasını beklemek pek mümkün değil.
Bu spam mesajlar, kullanıcıların dikkatini çekmek için sözde patlamada yaralanan veya ölen kurbanların resimlerini kullanıcılarına sunduğunu iddia ediyor. Fakat ilişikte yer alan bu zip dosyası, internet güvenlik firması Sophos tarafından tespit edilen Troj/Agent-HQE isimli bir Truva atı içeriyor.
Bu malware sisteme yüklendiğinde ise hacker'lar bu Truva atını kurbanın bilgisayarında casusluk yapmak için kullanabiliyor.
Bu da hacker'ların kurbanlarının PC'lerinde yer alan bilgileri kolayca edinebilmesi anlamına geliyor ve bu şekilde hacker'lar kurbanlarından finansal bir kazanç elde etmeyi hedefliyor.
Söz konusu e-postalar 'A report on radiation contamination of Canada' başlığıyla kullanıcıların postalarına gönderiliyor ve Londra yakınlarındaki büyük nükleer patlamadan bahsediliyor.
Sophos'un teknoloji danışmanlığını yürüten Graham Cluley'in bu konuda yaptığı açıklama ise şöyle: "Spammer'lar artık gerçek olayları kullanmak yerine asparagas haberler yaratarak kurbanların ilgisini üzerine çekmeye çalışıyor. Bu olayda olduğu gibi mesajın içeriğine olayla ilgili sözde resimlerin eklenmesiyle de kullanıcılara Trojan davetiyesi yollanmış oluyor."
Aslında bu olay ilk değil; zira bundan önceki haftalarda da ABD'nin başkan adaylarından Barack Obama'nın pornografik resimlerinin bulunduğunu iddia eden bir spam dalgası tespit edilmişti.
kaynak:
http://www.chip.com.tr/