Yazar |
Mesaj |
-
komik3
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
26.08.2008, 10:49 (UTC) Mesaj konusu: en tehlikeli bağımlılık bilgisayarmış |
|
|
En tehlikeli bağımlılık bilgisayar!
Gençler arasındaki 'aşırı' bilgisayar oyunu tutkusunun alkol ve esrar bağımlılığından fazla olduğu açıklandı.
Alman psikolog Klaus Wölfing, bilgisayar oyunlarının alkolden daha tehlikeli olduğunu söyledi. Mainz Üniversitesi Bilgisayar Bağımlıları Tedavi Merkezi Başkanı Wölfing, gençlerde giderek artan bilgisayar oyunu bağımlılığına karşı uyarılarda bulundu. Gençler arasında bilgisayar oyunlarına bağımlı olma olasılığının, alkol ve esrar bağımlılığından daha yüksek olduğunu savunan Wölfing, “Çocukları bilgisayar başından kalkmayan ailelerden her gün yüzlerce telefon alıyoruz” dedi.
Koblenz Landau Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma, Almanya'da her 10 gençten birinin oyun bağımlısı olduğunu ortaya koymuştu. Wölfing, oyun bağımlılarının günde ortalama 6-8 saat bilgisayar başından kalkmadığına dikkat çekerek, bu gençlerin uyku sorunu yaşadığını, yetersiz beslendiklerini, içlerine kapanarak dış dünyadan izole olduklarını kaydetti.
NE YAZIKKİ BENDE 6 8 SAAT KALKMIYORUM ______________ |
|
↑
|
|
|
-
net-tr
Uzman Üye
|
26.08.2008, 11:08 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Alıntı: Wölfing, oyun bağımlılarının günde ortalama 6-8 saat bilgisayar başından kalkmadığına dikkat çekerek, bu gençlerin uyku sorunu yaşadığını, yetersiz beslendiklerini, içlerine kapanarak dış dünyadan izole olduklarını kaydetti.
Oyun Bagımlısı Degıl Ama Bedava Sıtem Bagımlısıyım
Bedava Sıtemde En Az 12 Saatımı Gecırıyorum
Ne Yazıkkı Bagımlıyım
Uyku Sorunu Yasıyorum , Bılgısayar Olunca FazLa Dıs Dunya Istemem
HePSı Dogru Benım Icın |
|
↑
|
|
|
-
uacafe1905
Uzman Üye
|
26.08.2008, 14:29 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Evet bilgisayar bence de diğer bağımlılıklardan daha kötü sene içierisinde bilgisayar'a geçemesemde yaz tatilinde günde ortalam 9-10 saat pc başındayım ______________ |
|
↑
|
|
|
-
hakannet55
Uzman Üye
|
26.08.2008, 15:02 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
|
|
↑
|
|
|
-
galatasarayy
Uzman Üye
|
26.08.2008, 16:00 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
doğrudur insan alıştım mı bırakmak istemiyor bilgisayarı ama zararlı bi durum.. ______________ Ve bazen ; sadece sukût şart olur . Boğazını yırtarcasına susarsın işte . |
|
↑
|
|
|
-
gokaynet
Aktif Üye
|
26.08.2008, 16:01 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Bilgisayarda canım sıkılıyor ama kalkınca da bilgisayara oturmak istiyorum . ______________ < NetKazan> |
|
↑
|
|
|
-
galatasarayy
Uzman Üye
|
26.08.2008, 16:02 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
gokaynet yazmış: Bilgisayarda canım sıkılıyor ama kalkınca da bilgisayara oturmak istiyorum .
evet kardeş bendede oluyor çoğu zmn öyle işte böyle zararlarıda var.. ______________ Ve bazen ; sadece sukût şart olur . Boğazını yırtarcasına susarsın işte . |
|
↑
|
|
|
-
komik3
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
26.08.2008, 16:03 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
galatasarayy yazmış: gokaynet yazmış: Bilgisayarda canım sıkılıyor ama kalkınca da bilgisayara oturmak istiyorum .
evet kardeş bendede oluyor çoğu zmn öyle işte böyle zararlarıda var..
banada ole oluyor ______________ |
|
↑
|
|
|
-
net-tr
Uzman Üye
|
26.08.2008, 16:03 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Bundan 4 Sene Oncesınden Evde Bılgısayar Yoktu
Her Gun Internet Cafeye Gıderdım En Az 3 Saat
2 Sene Boyunca Her Allahın Gunu Internete Gıttım , Internet Cafeyı Zengın Etmıstım Kısacası
O Internet Cafeye Verdıgım Parayla 10 Tane Bılgısayar Alırdım
En Sonunda Babam Dayanamadı Aldı |
|
↑
|
|
|
-
galatasarayy
Uzman Üye
|
26.08.2008, 16:05 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
net-tr yazmış: Bundan 4 Sene Oncesınden Evde Bılgısayar Yoktu
Her Gun Internet Cafeye Gıderdım En Az 3 Saat
2 Sene Boyunca Her Allahın Gunu Internete Gıttım , Internet Cafeyı Zengın Etmıstım Kısacası
O Internet Cafeye Verdıgım Parayla 10 Tane Bılgısayar Alırdım
En Sonunda Babam Dayanamadı Aldı
______________ Ve bazen ; sadece sukût şart olur . Boğazını yırtarcasına susarsın işte . |
|
↑
|
|
|
-
smallvilleck
Acemi Üye
|
|
↑
|
|
|
-
metalbozkurt
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
28.08.2008, 18:26 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
bn artık bırakıyorum gunde 2 saate dusurdum snra 1 snrada arada bi açarm. ______________ |
|
↑
|
|
|
-
gokaynet
Aktif Üye
|
28.08.2008, 18:43 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
metalbozkurt yazmış: bn artık bırakıyorum gunde 2 saate dusurdum snra 1 snrada arada bi açarm.
Bunu öldürsen yapamam .Ama ben de düşürmeye çalışacağım.14 saatten 4 saate falan. ______________ < NetKazan> |
|
↑
|
|
|
-
smallvilleck
Acemi Üye
|
28.08.2008, 21:23 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
gokaynet yazmış: metalbozkurt yazmış: bn artık bırakıyorum gunde 2 saate dusurdum snra 1 snrada arada bi açarm.
Bunu öldürsen yapamam .Ama ben de düşürmeye çalışacağım.14 saatten 4 saate falan.
bende ama imkansız hep bedava sitemin ve smallville'i bu kadar sevmemin suçu bırakamıyorum ki bi türlü |
|
↑
|
|
|
-
tasarimedia
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
28.08.2008, 22:54 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|