Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.09.2015, 04:38 (UTC)    
Mesaj konusu: Google ve Adsense Hakkında Her Şey..

Anlatım.. @GRAFİKDİZAYN AİTTİR.

1. Arkadaşlarınızla site içeriği benzer web siteleriyle link değişimi yapın. Sitenizin page rank değeri düşük bile olsa başka sitelerin ana sayfasında link almasını sağlayın.

2. Sitenizden alıntı yapılabilmesini sağlayan (resim ya da yazı) orjinal içerik barındırın. Sizden link verilerek yapılan alıntılar faydalı olacaktır.

3. İnternetin %83'ünün İngilizce sitelerden oluştuğunu unutmayın ve siteniz müsaitse içeriğinizin bir ölümünü ayrı bir klasör de ingilizce olarak hazırlayın ve google gibi arama motorlarına o katagoriyi ayrıca kaydedin.

4. Site içerisinde kullandığınız resimlere mantıklı isimler verin (örneğin a1azr.jpg yerine istanbul.jpg gibi) Bu sayede Google image da indexlenip bulunmanız kolaylaşacaktır.

5. Her topliste kaydolmayın. PR'ı 4ün altında olmayan toplistlere eğer ana sayfalarında yer alama şansınız yoksa kesinlikle kaydolmayın. Sitenizde doğrudan link vermeyen (www. sizinsiteniz.com yerine www. toplist.com/uyeno2345 gibi) toplistlere eklemeyin bu durum size hiç bir katkı sağlamayacaktır. Yabancı Toplistlere eğer ana sayfalarında yer alacak kadar hitiniz yoksa kaydolmayın. Ana sayfanızda size link vermeyen başka sitelere, istatistik sağlayan ya da page rank döviz, haber akışı bildiren, sitelere vs gereksiz yere link vermeyin. Sayfanızın değerini düşüreceklertir.

6. Hızlı ve acil bir ziyaretçi trafiğine ihtiyacınız varsa google'a reklam verebilirsiniz.

Pek çok site google reklamlarını frame kullanarak yayınlamadığından hem doğrudan size link vermiş olacaklar hem de siteniz tanınacak ve daha çok kişi tarafından sık kullanılanlar listesine eklendiğinden Page rankınızın artmasına dolaylı yoldan destek olunacaktır.

7. Sitenizi sizden backlink vermenizi istemeyen Türkçe Link portallerine mutlaka ekleyin. Son 1-2 yıl içerisinde sayıları fazlasıyla arttı: google.com dan "site ekle, link ekle" aramalarıyla düzeinelercesini bulabilirsiniz.

8. Sabırlı olun. Sitenize güvenin. Orjinal ve ziyaret edenler bir daha gelmeye değer bir şeyler bulduğu bir siteniz varsa zaman sizin lehinize çalışacaktır.

9. Sitenizi tüm dünya sitelerinin eklendiği DMOZ'a (www.dmoz.com) uygun bir kategoriye mutlaka ekleyin.

10. wikipedia.org 'da sitenizin içeriğiyle ilgili 1-2 maddede linkinizi ekleyebilirsiniz faydasını görürsünüz

11. Sayfanıza sık kullanılanlara ekle scripti ekleyin. Faydasını göreceksiniz. Aşağıdaki java script kodunu siteniz.com yerine kendi sitenizin adını yazarak kullanabilirsiniz.


Kod:
<a href="javascript:window.external.AddFavorite('http://www.siteniz.com/','Siteniz.com - Internete bizimle başlayın');" target="_self"><font color="#414141">Favorilere ekle</font></a><font color="#414141">


12. Sitenize reklam alacaksanız özellikle ana sayfa bunları bir iç frame kullanarak veriirseniz PR ınızın reklam aldığınız firmaya gitmesini engellemiş olursunuz.

13. Sitenizde bir linkler sayfası açın ve içeriğinizle ilgili dost ya da rakip sitelere burada link verin, teklif etmeseniz bile size de link verildiğiniz göreceksiniz. Dahası link verdiğiniz isteler arama motorlarında kendilerine link veren sizin sayfanızı bulacak, böylece ziyaretçi sayınızı da arttıracaksınız.

14. Gazete ve haber sitelerine içerik sağlayın, haber gönderin ve kaynak olarak sitenizin gösterilmesini sağlayın.

15. Son çare olarak bedava yer sağlayan sitelerden (blog siteleri, msn space, yahoo, freeservers, bravenet vs.) Şurada tam listeleri var (bedava web alanı, bedava hosting, bedava site, bedava irc) benzer içerikli 1-2 site yapın ve o sitelerin ana sayfalarında (hatta tüm sayfalarında) esas sitenize link verin.

16. Sitenizi düzenli güncelleyin, arama motorlarının sitenizde rahatça dolaşabilmesi için SEO optimizasyonu yapın (Ayrıntılı bilgi için şuraya bak: arama motorlarına kayıt

17. Düzenli yazdığınız forumlarda, ya da mail gruplarında spam yapmasanızda imza bölümünde sitenizin adını yazabilirsiniz az da olsa bir faydası olacaktır.

Kaynak: Lahana.org sitesinden aktarılmıştır.

PR öğrenebileceğiniz diğer siteler;

Arrow Live Pagerank
Arrow PageRank Lookup
Arrow PageRank Check
Arrow PageRank Checker
Arrow PageRank Script
Arrow PageRank Php
Arrow PageRank Tool
Arrow SearchEngineEngine

veya Sitenizin PageRank değerini Google Toolbar yükleyerekde öğrenebilirsiniz....

Page Rank Nedir?

Pagerank metodu Google tarafından, sitelerin birbirleriyle orantılı olarak önemlerini yani kısaca popüleritelerini tespit etmek için bulundu. Bu metod oluşturulurken siteler arasındaki linkler baz alınarak internetteki topoloji örneklendi.

Page Rank'in ana fikri şöyledir: Eğer bir A sitesi B sitesinin linkini yayınlamışsa bunun nedeni B sayfasının A sayfası ziyaretçileri tarafından dolaşılabilecek olarak düşünülmüş olmasıdır. Bu yapıya göre A sayfası B sayfasının pagerankini yükseltmiş olacaktır.

Ancak Pagerank kavramı sadece bunlarla sınırlı değildir. Aşağıda belirttiğim iki fikir de önemli başrol oynar.
A sayfası ne kadar yüksek pageranke sahipse B sayfasının pagerank değeri de buna orantılı olarak artacaktır.
A sayfasında ne kadar az dışarı link varsa, B sayfasının pagerank değeri o kadar yüksek olacaktır. Bu mantığa göre A sayfası sadece B sayfasını link verilecek değerde görmüşse, B sayfasının pageranki çok daha fazla artacaktır.

Mantığı açıkladıktan sonra, bu sistemi gelin formülize edelim. Başlamadan önce açıklayalım, bu formülü Google'ın iki kurucusundan aldık. Formül şu ana kadar değişilik geçirmiştir ancak temel mantığı halen aynıdır.

A 1, A 2 , ..., An B sayfasına link veren sayfalar olsun. PR(Ak)'yı da A k sayfasının pageranki olarak kabul edelim. N(Ak) ise Ak sayfasının dış sayfalara verdiği link sayısı olsun. d ise 0 ile 1 arasında değişen ve genellikle 0.85 olan bir katsayı olsun.

Bu durumda PageRank'in matematiksel değeri şöyle olacaktır:

PR(B) = (1-d) + d x ( PR(A1) / N(A1) + ... + PR(An) / N(An) )

Belki bu formülün hem basit hem de karmaşık olduğunu düşünebilirsiniz. Basit çünkü sadece birkaç koşula bağlı, karmaşık çünkü hesaplamak için daha önceden başka bir sitenin pagerankini hesaplamanız gerekir.

Aslında bu çok basittir, tüm pagerankleri belli bir değere sabitlerseniz olur biter. Eğer her sayfaya aynı değeri verirseniz; bu değeri kaç alırsanız alın sonuç değişmeyecektir.

Formülü tekrarlamaya başladığınızda sonuç bir önceki hesaplamaya bağlı olarak tekrar hesaplanacaktır. İşlem ilerledikçe pagerank değerleri yerine oturmaya başlayacak, ve bir hesaplamadan diğerine kadar hiçbir değişiklik olmayacaktır.

GOOGLE VE ADSENSE İLE İLGİLİ HERŞEY

Google Dostu Site Olmak

Tüm site sahipleri google aramalarında üst sıralarda görünmek ve daha fazla tıklama almak ister. Bunu sağlamak için size söyleyeceğim programı indirip çalıştırdıktan sonra sitenizin adresini gireceksiniz ve en üst sıralara yerleşeceksiniz! Yok hayır maalesef böyle bir program bilmiyorum, sadece Google'ın politakasından ve önerilerinden bahsedip Google Webmaster Tools'u tanıtmaya çalışacağım. Artık bu yazı ilginizi çekmiyor olabilir, çekiyorsa devam edelim.

Google'ın Robotları:

Google internette dolaşan robot (googlebot) programlarla sitenizde bulunan sayfaların içeriklerini veritabanına kayıt eder, bu işlemi periyodik olarak yaparak varsa değişiklikleri günceller. Başka bir deyişle kendi sunucularında bütün internetin bir kopyasını tutar. Sonra Google her bir sayfaya puan (PageRank ) verir. PageRank konusu Google'ın kalbi olarak nitelendirilebilir. Google'ın kurucuları bu projeyi arama motorlarının bir parçası olarak Stanford Üniversitesinde geliştirmişlerdi. Daha sonra kurdukları Google arama motorunun arkasında bu algoritmayı kullanmışlardı.

Arama Sonuçlarında Sıralama :

Herhangi bir Google araması yapıldığında, arama yapılan kelime üzerinden bir içerik eşleştirmesi yapar, en uygun sayfalara karar verir sonra sayfaya verdiği puana (PageRank) göre bir sıraya koyar ve sonuçları bu şekilde gösterir. Tüm bu işler için karmaşık,demokratik ve güçlü bir algoritma kullandığını söyler ve üst sıralarda yer almak için size tavsiyelerde bulunur. Bizler de bu tavsiyelere uyup Google dostu bir site olup aramalarda üst sıralarda yer almayı bekleriz.

Google Dostu Bir Site İçin Neler Yapmak Gerekir?

Google, insanların aradığı bilgileri doğru, güvenilir ve kaliteli bir içerikle sunan siteleri ön sıralara çıkarmayı hedeflediğini söylüyor, bunu becerebildiği sürece arama yapanlar sonuçtan memnun kalır ve arama için yine Google'ı tercih ederler, bu da Google'ın en çok isteyeceği şeydir.

Doğru ve Güvenilir Bir Site Olmanız İçin ;

Başka sitelerin sizin sayfalarınıza link veriyor olması gerekir. Bu sayfa puanınızı arttıracaktır, Google, sayfanıza verilen her linki o sayfaya verilmiş bir olumlu oy olarak düşünür, ayrıca size link veren sitenin içeriği sizinkiyle alakalı olmalıdır. Çünkü bu oylama yöntemini suistimal eden oluşumlar da vardır, bunlardan birine dahil olduğunuz düşünülmemelidir.

Sadece hit almaya çalışan, virus, istenmeyen açılan pencereler ve reklamlardan ibaret sitelere gizli veya açık link vermemeniz gerekir.
Verdiği bilgilere güvenilir ve içeriğinizle alakalı çok hit alan sitelerin linklerine yer verilmesi gerekir.
Gizli içerik kullanmamanız gerekir. Sadece tıklama alabilmek için konusu dışında kelimeleri gizli bir şekilde sayfasına koyan siteler mevcut, Google bu tip siteleri kaydetmemeye çalışıyor, sizi de bunlardan biri zannedebilir.
Gizli link kullanmamanız gerekir çünkü verilen her link o sitenin sayfa puanını arttıracaktır ancak bunu kötü niyetli olarak kullandığınızı düşünürse sayfa puanınız düşecektir.
Kısa yoldan sayfa puanını (PageRank) arttıracağını iddia eden site,oluşum veya programlardan uzak durmak gerekir, kısa süre için tıklamanız artabilir ancak sonrasında normalin de altına düşebilir.

Google'ın siteniz hakkında çok ve doğru bilgi edinmesi gereklidir. Bunun için Google'ın robotlarına yardımcı olmanız gerekir:

Öncelikle sayfa tasarımını kendiniz yapıyorsanız html kodunuz okunaklı olmalı. Birçok tarayıcı yapılan ufak tefek hataları görmezlikten gelir ancak sitenizi tarayan robotlar daha hassas davranacaklardır. İçerikte karmaşayı ve dolayısıyla muhtemel hataları azaltmak için sayfa formatlama işleminde CSS kullanılmalı böylece içerik ile görsellik birbirinden ayırılmalıdır.
Her sayfanın başlık,açıklama ve anahtar kelime bölümlerini içeriğinize uygun şekilde düzenlenmelisiniz. Google arama sonuçlarında başlık bilgisi en çarpıcı görünüme sahiptir, arama sonuçlarında başlığın hemen altında ise açıklama yer alacaktır. Google aramasında yer almak kadar tıklanıyor olmak da önemli değil mi?

WEB sayfalarının başlığını, açıklamasını ve anahtar kelimelerini, aşağıda yer alan örnekteki satırlar gibi html kodunun en başına ekleyebilirsiniz:


Kod:
<title>Haberler - Yesiltas.NET</title>
<meta name="description" content="Yeşiltaş.NET, Yeşiltaş soyadını taşıyan akrabaların iletişim ve tanıtım sitesidir." />
<meta name="keywords" content="Yeşiltaş,yeşiltaş,Yesiltas,yesiltas,sezer yesiltas,sezer yeşiltaş,Sezer Yesiltas,Sezer Yeşiltaş" />
<meta name="robots" content="index, follow" />


Google Aramasında Şöyle Bir Sonucu Sağlamış Olursunuz :

İçeriğinizi oluştururken size ulaşılmasını istediğiniz ve aramada kullanılabilecek kelimelere yer vermelisiniz, bunu içeriğinizde yapamıyorsanız anahtar kelimelerinizle yapmalısınız. Sitenize bugüne kadar hangi anahtar kelimelerle ulaşılmış? ulaşanlar sitenizde kaç sayfa gezmiş? ne kadar vakit geçirmiş? ve daha fazla istatistik için ücretsiz (her siteye lazım) Google Analytics ürününü kullanmak faydalı olabilir: http://www.yesiltas.net/sezer/2007/02/zelilkle-blogularn-kendilerine-ait-bir.html
Flash, Java Applet veya Resim formatında içerik robotlar tarafından çözümlenememektedir, düz metin tercih edilmelidir.
Sayfanızda yer verdiğiniz site içi linkler ve özellikle menüler büyük önem taşır bu linkler javascript, flash veya resim içine gömülü olmamalıdır. Karşılığı olmayan kırık linkler bulunmamalıdır.
Bir sayfada 100'den fazla link kullanmamaya özen gösterilmelidir.

Robotu yönlendirebilirsiniz. Oluşturacağınız robot.txt dosyası ile robotlara kayıt etmesini istemediğiniz sayfaları belirtebilirsiniz. Aşağıda örnek bir robot.txt görebilirsiniz. Bu örnek, 2 adet xml dosyanın kayıt altına alınmamasını sağlayan bir talebi ifade etmektedir. Bu dosyayı sitenizin kök dizinine yüklemeniz gerekir.


Kod:
# robots.txt for http://www.yesiltas.net/
User-agent: *
Disallow: /sezer/rss.xml
Disallow: /sezer/atom.xml


Robotun erişemediği sayfaları Google'a iletebilirsiniz. Bunun için aşağıda bahsedeceğim Webmaster Tools içinde Sitemaps bölümünü okuyabilirsiniz.

Google siteniz hakkında ne düşünüyor?

Kendimizi Google'a beğendirmek için türlü taklalar attıktan sonra acaba Google sitemiz hakkında ne düşünüyor bir göz atalım.
http://www.google.com/webmasters
Google Webmaster Central sayesinde...

Site Status Wizard ile sitenizin Google'ın veritabında bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz.
Submit your Content to Google ile sitenizi Google'a kayıt ettirirsiniz.
Webmaster Tools ile siteniz hakkında Google'ın elde ettiği bilgileri öğrenir, yanlışlıklar varsa müdahale edebilirsiniz.

Webmaster Tools

Google'ın bu hizmetini biraz açmak istiyorum. Her şeyden önce bu hizmetten faydalanmak için bir Google hesabına ihtiyacınız olacak. Webmaster Tools'a giriş yaptıktan sonra kendi siteniz dışında yapabilecekleriniz var önce bunları belirtelim:

Report spam in our index: Google aramanızda gelen ve aldatıcı içerik sunduğunu düşündüğünüz siteler varsa bunları bildirebilirsiniz.
Submit a reinclusion request: Eğer siteniz aldatıcı içerik sunduğu için Google'ın kayıtlarından çıkarıldıysa, yeniden başvurabilirsiniz.

Kendi sitenizle ilgili yapılabilecek işlemler için önce sitenizi belirtip bu sitenin size ait olduğunu ispatlamanız gerekiyor.

Add site: Sitenizin adresini girin.
Verify your site: Sitenizin size ait olduğunu ispatlayın. Bunun için iki yöntem sunuluyor, bir tanesi size verilen isimde bir dosya oluşturup sitenize yüklemek, ikincisi ise index.html sayfanıza size verilen bir kaç satırı eklemek.

Webmaster Tools'dan Başlıklar :

Diagnostic

Google robotunun sayfalarınızda ne kadar dolaştığı ve araştırmasını yaparken karşılaştığı sorunları bu sayfalarda bulabilirsiniz.
Varsa robot.txt dosyanızın nasıl yorumlandığını izleyebilirsiniz.
İstediğiniz sayfaları Google'ın kayıtlarından çıkarabilirsiniz.

Statistics

Sayfalarınıza verilen puanı, en yüksek puanlı sayfanızı görebilirsiniz.
Google aramalarında sayfalarınızın görüntülendiği kelimeleri, bu sayfaların kaçıncı sırada görüntülendiğini izleyebilirsiniz.
Google aramalarında sayfalarınızın tıklandığı kelimeleri, bu sayfaların kaçıncı sırada görüntülendiği izleyebilirsiniz.
Dışarıdan verilen linklerde kullanılan kelimeleri izleyebilirsiniz.

Links

Dışarıdan sizin sayfalarınıza verilmiş linkleri, hangi sayfalara kimler tarafından verildiğini izleyebilirsiniz.
Kendi sayfalarınıza kendi sayfalarınızdan verdiğiniz linkleri izleyebilirsiniz.

Sitemaps

Bu bölümden robotların ulaşamadığı sayfaları Google'a bildirmeniz mümkün olacaktır. Çeşitli nedenlerle varlığından haberdar olunmayan sayfalar olabilir. Özellikle flash içerikli siteler için bu işlemi muhakkak yapmak gerekir. Belirli bir formatta sitenizde yer alan tüm sayfaları Google'a bir xml dosya ile iletebilirsiniz. Bir örnek vermek gerekirse:


Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<urlset xmlns="http://www.google.com/schemas/sitemap/0.84" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://www.google.com/schemas/sitemap/0.84 http://www.google.com/schemas/sitemap/0.84/sitemap.xsd">
<url>
<loc>http://www.yesiltas.net/sezer/2007/03/filezilla-ftp-program-ftp-zellikle-web.html</loc>
<lastmod>2007-03-24T01:55:52+02:00</lastmod>
<changefreq>weekly</changefreq>
<priority>0.5</priority>
</url>
<url>
<loc>http://www.yesiltas.net/sezer/2007/03/vlc-media-oynatc-videolan-adnda-bir.html</loc>
<lastmod>2007-03-25T01:55:52+02:00</lastmod>
<changefreq>weekly</changefreq>
<priority>0.5</priority>
</url>
</urlset>


GOOGLE ADSENSE HAKKINDA HER ŞEY

Bu bir www.empatikforum.tr.gg hizmetidir...

GİRİŞ
Bu sayfaları okurken muhtemelen aklınıza "İnternetten para mı kazanılırmış?" sorusu takılacaktır. Evet, gerçekten internetten para kazanabilirsiniz, hem de dünyanın en büyük internet firması Google aracılığı ile. Bunun için tek gerekli olan bir web sayfasına/sitesine sahip olmak. Tek bir sayfa olabileceği gibi son derece büyük bir portala sahip olsanız bile Google Adsense sistemine kayıt olarak kazanmaya ba&thorn;layabilirsiniz.
Neden siz de Google'dan para kazanan pek çok insandan biri olmayasınız? Siz de internetten para kazanılabileceğine inanıyorsanız ve gelir elde etmek istiyorsanız lütfen sizlere anlatacağımız işlemleri dikkatle uygulayın.
Sizlere web sayfası tasarımını anlatmayacağım. Bir web sayfasına/sitesine sahip olduğunuzu ya da hazırlayabileceğinizi varsayıyorum. burdan bir web sitesi alabilirsiniz: www.bedava-sitem.com Evet hazırsanız basliyoruz:

KAYIT

https://www.google.com/adsense/login/tr/?hl=tr&sourceid=aso&subid=ww-tr-ha&utm_medium=ha&utm_term=adsense&gsessionid=nTHEjsdQo3Q

adresini açarak, Karşınıza çıkan sayfada orta kısımdaki "Şimdi Kayıt Olun" yazılı tuşa basarak bilgilerinizi gireceğiniz ilk sayfaya ulaşın. Evet şu anda Google Adsense kayıt sayfasındayız. Buradaki bütün adımları birlikte tek tek dolduralım.
Web Sitesi Url'si : Sayfanıza Google kodlarını ekleyeceğiniz sayfanızın adresini yazın.(http://sitenizinismi.tr.gg ,http://ali.sitemynet.com, www.sitenizinismi.com gibi)
Web Sitenizin Dili : Sayfanızın dilini açılır menüden seçiniz. (Sayfalarınız Türkçe olabileceği gibi yabancı dilde de olabilir.)
Hesap Türü : Kişisel seçin.
Ülke veya Bölge : Türkiye'yi seçin.
Alacaklı Adı : Buraya tam ve doğru olarak adınızı soyadınızı girin.(Türkçe karakter kullanmayın. Huseyin OZTURK gibi yazın)
Adres : Tam ve doğru olarak adresinizi girin.(Türkçe karakter kullanmayın. Ataturk Mah. Osmanli Sok. gibi yazın)
Şehir : Bulunduğunuz şehri yazın.(Türkçe karakter kullanmayın. Eskisehir veya ESKISEHIR gibi yazın.)
Posta Kodu . Bulunduğunuz yerin posta kodunu yazın.
Telefon : Telefon numaranızı girin.
Fax : Arzu ederseniz fax numaranızı da girebilirsiniz.
Periyodik haberler için anket gönderiminden bahseden metnin yanındaki kutuyu işaretleyin.
Kurallar : Kurallar bölümündeki 5 kutucuğu da okeyleyin.
En son olarak Bilgileri Gönder tuşunu tıklayın.
Açılan sayfada girmiş olduğunuz bilgilerin doğruluğunu kontrol edin. Herhangi bir eksiklik varsa Geri tuşuna basarak doğru bilgileri girin. Eğer bilgileriniz doğruysa Sizi En İyi Hangisi Tarif Ediyor bölümünde Bu diğer hizmetleri kullanmıyorum kutucuğunu işaretleyin.
Bu diğer hizmetleri kullanmıyorum kutusunu işaretlediğiniz anda, yeni bir Google hesabı yaratmanız için bölüm açılacaktır. Burada:
E-Posta : Halen kullanmakta olduğunuz email adresinizi giriniz. (ahmet( at )mynet.com gibi).
Şifre : Google adsense için kullanacağınız şifrenizi girin ve hemen altında şifrenizi tekrar girin.
Son olarak kelime doğrulama bölümünde görünen karakterleri altındaki boşluğa girerek Devam Et tuşuna basın.
Dikkat : Girdiğiniz email adresi ve şifre, sizin Google Adsense için kullanacağınız kullanıcı adı ve şifre olacaktır. Lütfen unutmayınız.
Eğer herhangi bir yanlışlık yapmadan tüm adımları tamamladıysanız Devam Et tuşuna bastıktan sonra karşınıza Google Adsense'in size teşekkür eden sayfası ile karşılaşacaksınız. Bu sayfayı gördükten birkaç dakika sonra kayıt esnasında verdiğiniz email adresinize doğrulama maili gelecektir. Buradaki linki tıklayarak email hesabınızı doğrulayın. Artık Google sizi tanıdı ve kaydettiğiniz sayfayı kontrol ederek, kendi kurallarına uygun olup olmadığını denetleyecektir. Bu denetleme sonunda (bazen yarım saat sonra, bazen birkaç gün sonra) email adresinize yeniden bir mail gelecek ve sayfanızın onaylanıp onaylanmadığı bildirilecektir. Eğer sayfanız onaylandı ise (umarım onaylanır) bu adresi kullanarak Adsense hesabınıza giriş yapacağınız sayfayı açın ve verdiğiniz email adresi ve şifreyi kullanarak hesabınıza giriş yapın.

(arkadaslar siteniz kabul edilmediyse uzulmeyin.tek care adsense degil tabiki.

search-earn var.bilincli ve sabirli bir calişma ile bir sure sonra googleden kazandiğinizdan kat kat daha fazlasini kazanirsiniz.yapmaniz gereken:google,yahoo,msn aramalarini site uzerinden yapin,verilen reklamlara tilayin... bu kadar...

ayrica size verilen referans linkini sitenize koyabilir daha fazla kazanabilirsiniz.(sizin referans linkinizden uye olan kişilerin kazanclari ,onlarin uye yaptiği kişilerin kazanclari... sizin hesabiniza da yuklenir.

uye olmak icin tiklayin: http://www.search-earn.com/ibrahm

ayrintili bilgi burda: http://www.empatikforum.tr.gg/search_earn.htm

siteye ,sitenizin reklamini verebilir ucretsiz mesaj atabilirsiniz turkcell,avea,vodafone.)

Evet hesabınıza girdiğinizi farz ediyoruz. Şimdi kodlarimizi düzenleyelim.

KODLAR

Google Adsense başlangıç sayfasından, kayıt esnasında vermiş olduğunuz email ve şifrenizle hesabınıza giriş yapın.
Karşınıza Raporlar, Adsense Kurulumu ve Hesabım başlıklarına sahip bir sayfa açılacaktır. Buradan Adsense Kurulumu sayfasına tıklatıyoruz. Gelen sayfada İçerik İçin Adsense, Arama İçin Adsense ve Tavsiyeler başlıklarını alt alta göreceksiniz. Bu adımları tek tek ayarlayalım.
İçerik İçin Adsense
Adsense Kurulumu sayfasından İçerik İçin Adsense linkine tıklatın.Karşınıza sihirbaz sayfası çıkacaktır. (İlk kez kod oluşturuyorsanız farklı bir sayfa gelebilir, ileri/devam tuşunu tıklatın.) Karşınıza iki seçenekli bir sayfa gelecektir. Reklam birimi ve Bağlantı birimi. Bizim size tavsiyemiz Reklam birimini kullanmanız. Varsayılan olarak zaten bu seçili gelir ve Resim ve Metin reklamlar varsayılan olarak ayarlıdır. Doğruluğunu gördükten sonra Devam tuşuna basarak bir sonraki sayfaya geçin.
Karşınızda Biçim ve Renkler başlıklı iki seçenek olacaktır. Biçim bölümünün yan tarafındaki açılır menüden reklam metinlerinin yayınlanacağı kutucukların boylarını ve şekillerini, renkler bölümünden de sayfanıza uygun renkleri oluşturabilirsiniz. Biçim için Reklam Biçimleri linkine tıklayarak örnek kutucukları görebilir, beğendiğinizin ismini açılır menüden seçebilirsiniz. Yatay olarak 728*90 Leaderboard reklam bannerını ve varsayılan renkleri seçtiğinizi kabul edelim. Seçiminizi yaptıktan sonra devam tuşuna tıklayın.Karşınıza kanal seçim sayfası çıkacaktır. Burayı boş geçerek devam tuşuna tıklatın.Devam tuşuna bastığınız anda Google size ait reklam kodlarını oluşturacaktır. Bu kodları kopyalayarak not defteri veya word belgesine yapıştırarak İçerik Kodları ismiyle kaydedin.

Arama İçin Adsense

İçerik kodlarını hallettikten sonra , sayfanın üstünde, Adsense kurulumu başlığının altındaki ürünler linkine tıklayarak başa dönelim. Buradan Arama İçin Adsense linkine tıklayın.Karşınıza gelen sayfadan Arama Türü'nün karşısında Google Web Search seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin. (Ben web search+site search şıkkını tercih etmiyorum şahsen.) Sayfanın biraz aşağısındaki Arama Kutusu Stili bölümünde kutucukları işaretleyerek arama kutusunun sayfanızda görüneceği şekli belirleyin.Daha fazla seçenek bölümünden sayfanızın dilini (Türkçeyse Türkçe, İngilizceyse İngilizce) seçin ve devam tuşuna basın.Karşınıza çıkan sayfanın altında Daha Fazla Seçenek bölümünde Google Etki Alanı İçin Ülke veya Bölge bölümündeki açılır kutudan Türkiye'yi seçin. (Sitenizin dili İngilizce ise ABD'yi, Almanca ise Almanyayı seçebilirsiniz.). Seçiminiz yaptıktan sonra devam tuşuna tıkladığınızda karşınıza Arama Kodları çıkacaktır. Bu kodları da kopyalayarak Arama Kodları ismiyle kaydedin.(Arama kutusu kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Suistimale çok açık.)
Tavsiyeler
Arama kodlarını hallettikten sonra , sayfanın üstünde, Adsense kurulumu başlığının altındaki ürünler linkine tıklayarak başa dönelim. Buradan Tavsiyeler linkini tıklayın.Karşınıza kategorilere göre ürünlerin bulunduğu liste çıkacak. Buradan Google Ürünleri satırının karşısındaki Ürünleri Görüntüleyin linkine tıklatın.Karşınıza gelen sayfadan Adsense'yi işaretleyin. Gelen sayfadan tavsiye butonunun (veya yazısının) sayfanızda nasıl görünmesini istediğinize karar verip istediğiniz bir butonun yanındaki kutuyu işaretleyin. Sayfanın en altından Devam diyerek kodların bulunduğu sayfaya ulaşın.Karşınıza gelen kodları kopyalayarak Adsense Tavsiye adıyla kaydedin.
Adsense tavsiye kodlarını hallettikten sonra , sayfanın üstünde, Adsense kurulumu başlığının altındaki ürünler linkine tıklayarak başa dönelim.Tavsiyeler linkini tıklayıp buradan Firefox Artı Google Araç Çubuğu yanındaki kutuyu seçerek devam diyelim. Adsense tavsiyesi için yaptığımız işlemlere benzer işlem yapalım. Sayfamıza uygun butonun şeklini ve tavsiye dilini seçip devam diyelim. Ve çıkan kodları Firefox Tavsiye diye kaydedelim.
Evet, sayfamızda kullanarak gelir elde edebileceğimiz bütün kodlara sahibiz artık. Bu kodları sayfanızda uygun yerlere (mutlaka <body> </body> taglarının arasında olmalıdır) (blogcu ve benimblog ile hazırlanmış sayfalara kodların üst tarafa nasıl ekleneceğini puf noktalarinda anlattım.) ekleyip reklam gösterimine başlıyoruz. Yani bu aşamadan itibaren artık para kazanabilirsiniz. Şimdi hesabımızı düzenleyelim.

HESAP DÜZENLEME

Evet artık Google hesabımız hazır ve para kazanmaya başladık. Aşağıdaki adımları takip ederek Google'a paramızı nasıl alacağımızı bildirelim.

Goole Adsense sayfasının üstünden Hesabım linkini tıklatın. Karşınıza bilgilerinizin yer aldığı sayfa gelecektir. Bu bilgiler zaten sizin bilgileriniz olduğundan burada sadece Ödeme Ayrıntıları başlığını düzenleyeceğiz Ödeme Ayrıntıları seçeneğinin hemen yanında yer alan düzenle linkine basalım. Karşınıza paranızı nasıl alacağınızı soran sayfa gelecektir. Paranızı çekle, hızlı çekle ve EFT ile alabilirsiniz. Ben sizlere EFT yi tavsiye ediyorum. Çünkü çek bozdurmak zor.
EFT şıkkının altındaki Yeni bir banka hesabı ekleyin şıkkını seçerek devam tuşuna bastığınızda karşınıza Banka Hesap Bilgileriniz çıkacak. Burada sizin isminiz otomatik olarak çıkacaktır, altındaki Hesap Rumuzu hanesine istediğiniz ismi "Benim hesap" "Paracıklar" gibi herhangi bir ismi verebilirsiniz.
Banka olarak açılır listeden hesabınızın bulunduğu bankayı seçin. Hemen arkasından da hesabınızın bulunduğu şubeyi seçin. Hesap numarası hanesine ise size ait olan ve EFT nin gelmesini istediğiniz hesap numaranızı girerek devam tuşuna basın.Artık EFT bilgilerinizi Google'a bildirmiş bulunuyoruz. Bir süre sonra bu hesabınıza Google'dan (BFS Finance Limited ) cüzi bir miktar deneme EFT si gönderilecektir. Gelen bu miktarı Google Adsense hesabınızda hesap bilgilerime girerek doğrulama yaptıktan sonra artık paranız bu hesaba yatacaktır.
Google'dan para alabilmeniz için gereken adımlardan biri de vergi bilgilerinizi Google'ya göndermektir. (Diğer adımlar; EFT hesabını doğrulamak, 100 doları geçmek, Pin numarasını girmek.) EFT hesabını doğrulamayı bir önceki paragrafta izah ettik. Vergi bilgilerinizi ise; Adsense hesabınıza girdikten sonra, Hesabım sekmesinin altında bulunan Vergi Bilgileri linkinden gönderiyoruz. Vergi bilgileri linkine tıkladıktan sonra karşımıza Vergi bilgilerinizi şimdi gönderin butonu çıkacaktır. Bu butonu tıklayarak gelen sorulara Hayır cevabı verin. En sonunda Devam deyin. Karşınıza çıkan metnin en altındaki bölüme adınızı ve soyadınızı yazarak Gönder tuşuna basın. Bu kadar =)
Pin numarası ise; hesabınızdaki para 50 doları geçtikten sonra adresinize (postayla) gönderiliyor. Bu zarfın içindeki pin numarasını Hesabım sekmesi altından giriyoruz.

NASIL KAZANACAKSINIZ?

Şöyle düşünelim. Ahmet'in LCD televizyon satışı yaptığı bir internet marketi var. Google'a diyor ki "Benim sayfamın reklamını yap, 2000 ziyaretçi gönder, al sana 200 dolar". Google Ahmet'ten aldığı bu para karşılığında, sitelerinde LCD televizyonlar hakkında bilgi veren site sahiplerine reklam kodları gönderiyor. Siteleri ziyaret eden ziyaretçiler sayfada dolaşırken Ahmet'e ait bu reklama tıkladıkları takdirde site sahibi para kazanıyor. İşlemin mantığı bu.
Yani sitenizden para kazanabilmeniz için ilk şart, sayfanızın ziyaret edilmesi ve bu ziyaret edenlerin sayfanızdan Google reklamına tıklamasıdır. Her bir tıklamanın karşılığı kazancınız standart değildir. 1-2 centten başlayıp 1-2 dolara hatta daha yukarı değerlere sahip kazançlar olabilmektedir. Sayfanıza gelen Google reklamının kalitesinin yüksek olması için sayfa içeriğinizin kaliteli olması gerekir. Örneğin çay bardağı hakkında bir sayfaya gelen reklamların tıklama değeri çok düşük olacaktır. Ancak bilimsel araştırma, sağlık vs. gibi konularda içeriğiniz varsa sayfanıza kaliteli reklam gelecek ve tıklama karşılığı alacağınız kazanç yükselecektir.
Aramalardan da kazancınız benzer şekildedir. Sayfanızdaki arama kutusundan arama yapıldığında sonuçlar listelenecektir. Bu sonuçlar içerisinde Adsense sistemine para vermiş olan sitelerin linkleri en üstte ve bir çerçeve içinde çıkacaktır. Ziyaretçiniz bu linklere tıklarsa kazanırsınız. Çerçeve içinde çıkmayan sonuçlardan kazanamazsınız.
Tavsiylerde ise ; sayfanızı ziyaret eden bir kişi sizin sayfanızdan Firefox indirirse 1 dolara kadar gelir elde etmeniz mümkün.
Birlikte oluşturduğumuz Adsense Tavsiyesi (Bu site Google Adsense ile gelir elde ediyor tuşu) kullanılarak bir ziyaretçi sizin üzerinizden kayıt oldu diyelim. Sizin üzerinizden üye olan bu arkadaşınız/ziyaretçi 6 ay içinde 5 dolar kazanırsa size de 5 dolar eklenir. Eğer bu arkadaşınız / ziyaretçiniz kayıt olduktan sonra 6 ay içinde 100 dolar kazanırsa size de 250 dolar eklenir. Toplamda 25 arkadaşınız/ziyaretçiniz 100 doları geçerlerse size 2000 dolar eklenir. Nasıl? Güzel değil mi?

PÜF NOKTALARI

1. Kaliteli bir içeriğe sahip olan sayfanıza gelen reklam kalitesi de yüksek olacaktır.
2. Yüksek bir ziyaretçi oranı, reklamların tıklanma ihtimalini artıracaktır.
3. İyi ziyaretçi çeken bir site Google aramalarında üst sıralarda yer alacaktır. Bu da her zaman için avantajdır.
4. Sade bir tasarım her zaman için iyidir.
5. Neler yapamazsınız başlığındaki hususlara mutlaka riayet edin.
6. Zaman zaman Genel Hizmet Reklamları çıkabilir (En hızlı koşan kuş hangisidir, Dünyanın en büyük elması hangisidir gibi). Endişelenmeyin. Sayfanızın içeriği ile ilgili reklam bulunamayınca bu tür reklamlar çıkar.
7. Zaman zaman Google Adsense hesabı bakıma alınır, hesabınıza erişemezseniz endişelenmeyin, bir süre sonra tekrar deneyin.
8. Sitenizde Türkçe olarak; bankacılık, bilgisayar, sağlık, cilt bakımı, finans, otomotiv, mücevherat, turizm gibi konulardan bahsetmeniz gelen reklamların da bu doğrultuda olmasını sağlayacaktır. Bu tür reklamların da geliri yüksek olabilir. (Örneğin tatile gittiğinizde Antalyada kaldığınız otelden, tatilde yaptıklarınızdan bahsederseniz sayfanıza oteller ve turizmle ilgili reklam gelecektir.)
9. Sitenizde İngilizce olarak Refinance, Loans, Lawyer, Private Jet, Cancer, Health, Tourism, Dental, Jewelry, Hotels, Automotive gibi yüksek gelir ihtimali olan konulardan bahsetmeniz sizin faydanızadır.
www.blogcu.com adresinden veya www.benimblog.com adresinden bir sayfa aldıysanız ve reklamlarınızı bu sayfalara koymak istiyorsanız yapacaklarınız şunlar:
1. www.blogcu.com (veya www.benimblog.com) hesabınıza giriş yapın.
2. Sol taraftan şablon seçeneğini tıklayın. (benimblog.com da üst taraftadır)
3. Çıkan sayfada şablon düzenle seçeneğini tıklatın. (benimblog.com da şablona tıklanınca doğrudan kodlar açılır)
4. Karşınıza gelen kod sayfasında baştan ikinci satırda <head> yazısını göreceksiniz. Buraya <br><br> yazın. yani bu satır { <head><br><br> }şeklinde olacaktır
5. İkinci <br> den hemen sonra kodlar sayfasında anlatıldığı şekilde almış bulunduğunuz kodları yapıştırın. (önce içerik, sonra tavsiye ve varsa sonra arama kodlarını yapıştırın)
6. Değişiklikleri kaydet dediğiniz anda artık blogunuzda reklamlar görünecektir.

NELER YAPAMAZSINIZ?

1. Hiçbir surette hile yapmayın.
2. Google Adsense hesabınızı kontrol ettiğiniz bilgisayardan kendi sayfanızdaki reklamlara tıklamayın.
3. Sitenize otomatik ziyaretçi (otomatik ziyaretçi sitelerinden) göndermeyin.
4. Asla "Şu reklama bir tıklatıver," "Hadi bi el at da kazanalım" "Şurdan bi arama yapıversene" gibi ziyaretçilerinizi yönlendirmeyin. Bu konuda sayfanıza en ufak bir ibare bile eklemeyin.
5. Ziyaretçi / tıklama oranına dikkat edin. Aylık 100 ziyaretçiniz varsa ve tıklama sayınız da 95 ise Google'ın dikkatini çekersiniz. 1000 ziyaretçiye 100-150 tıklama normaldir. (Hesabınızdaki CPM oranıı kontrol edin, yüzde 10, yüzde 20 arası seviyelerde kalması uygundur).
6. Sayfanızdaki içeriğe dikkat edin. Sayfanızda porno içerik, mp3, yasadışı ürünler, uyuşturucu, terörist faaliyetler, insanları galeyana getirici konular, vs. gibi Google kurallarına aykırı içerik bulundurmamaya özen gösterin.
7. Sayfanızda yoğun şekilde link varsa, bu linkleri zaman zaman kontrol ederek kırık linkleri düzeltin. Google böcekleri sayfanızı sık sık kontrol ederler ve kırık linklerin fazlalığı dikkat çeker.
8. Bir sayfada 3 ten fazla reklam kutusu bulunduramazsınız.
9. Birden fazla siteye kod ekleyecekseniz (www. ali. com ile kaydoldunuz diyelim, www. veli. com adresine de aynı reklam kodlarını ekleyebilirsiniz) diğer sitelerin de Google kurallarına uymasına dikkat edin.
10. Herhangi bir kod kullanarak Google böceklerini kandırmaya çalışmayın. Kandıramazsınız.
11. Günde bir makinadan bir tıklamadan fazlası hesabınıza geçmez. Arka arkaya tıklarsam çok kazanırım düşüncesinden uzak durun.
12. Tekrar söylüyorum, asla hile yapmayın.

NOT : Konu alıntıdır.. Bilgileri toplayarak bizler ile paylaşan ysnsn.tr.gg'ye teşekkürler...

______________
Bir profesyonel yaptığı yardımları değil, kendisine yapılan yardımları hatırlayan'dır.

Sorunlar İçin destek( at )bedava-sitem.com Adresine mail atınız.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu