Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.09.2007, 21:37 (UTC)    
Mesaj konusu: GOOGLE DA KESIN OLARAK NASIL GOZUKRUZ

arkdslar ne yaptysam bır turlu gozukemedm su google da yardm meta tag acık
Mesaj06.09.2007, 13:22 (UTC)    
Mesaj konusu: gözükemedim

arkadaşım sitenin tasarımı süper olmuş ama meta tag a neler yazdın çok merak ettim. senin site varken, internete gerek yok.her şey sende var zaten ne demek istediğimi anlatabildim mi. ben siteyi yapalı 1,2 hafta oldu açılış yazım la aradığımda 1.yim. fakat her aklıma geldiğinde kayıt formu yollamadım. meta tag aslında çok çok önemli değil çünkü onu kullanan a.motoru fazla değil ama gerçekten siteni ararken kullanılabilecek kelimelerden oluşmalı hikayeden değil,(bir kaç çok ünlü foruma üye ol hertürlübilgiburada.tr.gg adıyla sonra cumhuriyet bandı al benim sitemde görebilirsin ama ordan alma kendi sitesinden al. bazı gazetelerde yorum yazmak için üye alınıyor www kısmını çıkart site adınla üye ol tr.gg yazmayı unutma, ve yorum yaz. 48saat sonra google desin. bana da dua etmeyi unutma.
Mesaj06.09.2007, 13:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

googla' url'ni verdinmi
bide meta tagları verdikten sonra 72 saat geçmesi gerekir
Mesaj06.09.2007, 13:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

googla' url'ni verdinmi
bide meta tagları verdikten sonra 72 saat geçmesi gerekir
Mesaj06.09.2007, 13:35 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: GOOGLE DA KESIN OLARAK NASIL GOZUKRUZ

herturlubilgiburada yazmış:
arkdslar ne yaptysam bır turlu gozukemedm su google da yardm meta tag acık

gozukuyor ama en ustte degıl
Mesaj06.09.2007, 15:53 (UTC)    
Mesaj konusu: gözükemiyorum

moderatör resmini bile yayınlamış. beni niye yoruyorsun,sana püf noktası yazacağım diye 1 sayfa döşenmişim. Mad
Mesaj07.09.2007, 02:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

asagida yazani uyguladim 10 dk sonra google kayit etti tavsiye ederim dene bi

48 Saatte Google
Bu yazı dizisinin başlangıcında da belirttiğim gibi ana hedefimiz bu pazarın tartışmasız en büyüğü olan Google’da listelenmek. Google’da listelendiğinizde aynı zamanda arama sonuçları için Google’ı kullanan AOL’de listeleniyorsunuz. Bunun birkaç farklı yolu var;
Google Add URL
Bu yöntem Google’da listelenmenin en temel yolu. Fakat bu yöntemin bir dezavantajı var; bu yöntemle listelenmeyi beklerken saçlarınız ağarabilir Smile Maalesef bu yolu seçerseniz blog’unuzun listelenmesi haftalar, hatta aylar sürebilir. Ama başlangıç noktası olarak bu işlemi yapmakta fayda var.
Yapmanız gerekenler;
http://www.google.com.tr/addurl adresine gidin.
“http://” de dahil blog’unuzun tam adresini yazın (örneğin; http://www.acemiblogcu.com).
Siteniz hakkındaki yorumunuzu ve alfa-numerik kodu girdikten sonra “Add URL” düğmesine tıklayarak sitenizi kaydedin.
Yapmamanız gereken;
Sitenizi birden fazla kaydetmeyin! Bu Google tarafından sansürlenmenize neden olabilir ve burada bahsedilen diğer metotlar da bu durumda işlevsiz olacaktır.
Kişisel Google giriş sayfası
Bu yöntem blog’unuz hızlı bir şekilde indekslenmesini sağlayan yöntemlerin ilki. Burada amaç Google’ın sunduğu kişiselleştirilebilir giriş sayfasında sitenizin feed dosyası yardımı ile blog’unuzun Google tarafından taranmasını sağlamak.
Yapmanız gerekenler;
http://www.google.com/ig adresine gidin.
Eğer bir Gmail hesabınız varsa onu kullanarak giriş yapın, yoksa mevcut başka bir e-posta hesabı kullanarak yeni bir hesap oluşturun.
Giriş yaptıktan sonra sol üst köşedeki “Add Content” düğmesine tıklayarak menünün açılmasını sağlayın ve menünün en altında bulunan “Create Content” şeçeneğine tıklayın.
Açılan form kutusuna blog’unuzun feed adresini girin (örneğin; http://acemiblogcu.blogspot.com/atom.xml) ve gönderin.
Eğer varsa sitenizin feed’ini indeksleyen diğer sitelerdeki (örneğin; www.feedburner.com) feed adreslerini de girin ve sonunda sayfayı yenileyin.
Google Sitemaps
Bu yöntem kesinlikle blog’unuzun hızlı bir şekilde listelenmesi için en etkili yol. Bu metot aslında Google’ın arama yeteneklerini geliştirmek için tasarladığı ve arama indeksine hızlı ve doğru bir biçimde katılmak için kullanımını tavsiye ettiği bir yöntem. Buradaki diğer metodları uygulamasanız da bunu mutlaka yapmalısınız.
Yapmanız gerekenler;
http://www.google.com/webmasters/sitemaps adresine gidin
Eğer bir Gmail hesabınız varsa onu kullanarak giriş yapın, yoksa mevcut başka bir e-posta hesabı kullanarak yeni bir hesap oluşturun
“Add a Sitemap +”a tıklayarak form kutusuna blog’unuzun feed adresini girin. Önemli bir nokta; eğer blog’unuz ücretsiz bir blog sunucusu üzerinde ise ve siz bir domain adresi alarak onu bu blog’a yönlendirmişseniz ücretsiz sitedeki domaininizi kullanın (örneğin ben www.acemiblogcu.com/atom.xml yerine http://acemiblogcu.blogspot.com/atom.xml kullanıyorum)
Siteniz uygun bulunması halinde 48 saat içinde Google indeksindeki yerini alacaktır. Bundan sonra Google Sitemaps’a tekrar geldiğinizde sizden onaylama sayfasını sitenize eklemeniz istenecektir. Bunu maalesef ücretsiz sunucularda yapabilmeniz genellikle mümkün değil, ama merak etmeyin siteniz gene de indekslenmeye devam edecektir. Sadece detaylı sayfa istatistiklerinden mahrum kalacaksınız.
Blog’unuzu güncelledikçe Google Sitemaps’ı tekrar ziyaret edin ve feed’inizin “resubmit” linkine tıklayarak indeksin güncellenmesini sağlayın. Güncelleme işlemi de en az 48 saat sürecektir.
Link vasıtası ile indekslenme
Bu da etkinliği Google yetkililerinin ağzından resmen doğrulanan bir yöntem. Bunda yapmanız gereken; blog’u (ya da web sitesi) Google indeksinde yer alan bir kişinin kendi blog’una (ya da sitesine) sizin blog’unuzun bir bağlantısını yerleştirmesini sağlamak. Google yetkilileri, arama indeksi oluşturan robotlarının internette gezintiye çıktığı her seferde binlerce yeni siteyle geri döndüğünü ve dolayısı ile sitenin arama indeksine elle girilmesi yerine (bkz. Google Add URL) hali hazırda indekste olan bir site tarafından referans gösterilmesinin indekslenmedeki şansını çok daha fazla artırdığını vurguluyorlar. Bu yöntemle, eğer biraz şansla indeks robotunun gezintiye çıkma zamanını da yakalayabilirseniz, birkaç saat içinde indekslenmeniz mümkün!
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu