İmam-ı Azam Hazretlerinin genç bir komşusu vardı.
Her gece evine içkili gelir,çıkardığı gürültü ile imamı çok rahatsız ederdi. İmam, gençten hiç şikayetçi olmaz, komşusunun haline tahammül ederdi.Bir gün başkalarının şikayetinden olsa gerek genci hapse attılar. Ertesi gece gencin sesini duymayan Ebu Hanife (r.a) şaşırdı ve ;
- Genç komşumuzun sesleri niçin kulağıma gelmiyor ? diye sordu.
-Efendim , o sarhoşu vali hapse attırdı,dediler.
Ertesi sabah doğruca valinin konağına gitti.Talebeleri, Hocamız herhalde valiye teşekkür edecek, diye düşünüyordu.Vali, onu görür görmez ayağa fırladı.Hürmet etti ve ;
-Ya imam!Teşrifinizin sebebini lütfen söyler misiniz? Dedi.
O da, komşusu olan gencin serbest bırakılmasını rica etti. Vali;
-Efendim,böyle ehemmiyetsiz bir mesele için niye yoruldunuz deyip isteği derhal yerine getirdi.
Delikanlı serbest bırakıldı.İmamla karşılaştıklarında oldukça mahcuptu.Kendisini bizzat çok rahatsız etmişti.Ebu Hanife ;
Bak biz seni unutmuyoruz, sözleriyle iltifat buyurdu.
Genç kısa bir zaman sonra tövbe etti ve İmamın talebeleri arasına katıldı.
Onlar,kimseyi itmiyor, kınamıyor, suçlamıyor, belki sadece kendine zulmeden zavallılara acıyor ve yardım etmeye çalışıyorlardı. Başkası ne yaparsa yapsın, onlar kendilerine düşeni yapıyordu ...
Çerezler küçük bilgi verici metinlerdir, bizim veya iş ortaklarımızın tarayıcınız aracılığıyla size ulaşmamızı sağlar.
Tarayıcınızdaki ayarları değiştirerek istediğiniz zaman çerez kullanımını engelleyebilirsiniz.
Genel Veri Koruma Yönetmeliği ile uyumlu aşağıdaki çerezleri kullanıyoruz:
- Temel çerezler: Web sitesinin tam olarak işlevsel olması için kesinlikle gereklidir.
- Opsiyonel Çerezler: İsteğe bağlı çerezlerdir ve web sitesini geliştirmemize yardımcı olur, ör. sizi kişisel olarak tanımlamadan web sitesindeki kullanım davranışınızın analiz edilmesi gibi.
Gizlilik politikamızdan daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.